به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، اداره کل بحران استانداری با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: با توجه به وقوع گرد و غبار در روز21 بهمن 93 و به منظور رفاه حال دانش آموزان و همشریان عزیز کلیه مقاطع تحصیلی مراکز آموزشی و دانشگاهی نوبت صبح و بعد از ظهر و کلیه ادارات به جز مراکز بهداشتی، درمانی، اورژانس و خدماتی و بانک ها در شهرستان های اهواز، باوی، کارون، حمیدیه، هندیجان، رامشیر، ماهشهر، بندر امام (ره)، دشت آزادگان، هویزه و شهرهای تابعه تعطیل است.
رييس كميسيون هماهنگي بانک های خوزستان، نیز از تعطيلی امروز بانک های استان به دليل وقوع گرد و خاك شدید خبر داد و خاطر نشان کرد: فعالیت تمام شعب بانک هايی که شهرستان های آنها توسط فرماندار مربوطه تعطیل اعلام شده، تعطيل است.
شهریار عسکری، رییس روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان، با بیان اینکه میزان ریز گردها و ذرات معلق در هوای اهواز صبح امروز(21 بهمن) بیش از سه هزار میکروگرم بر متر مکعب بود که اکنون به حدود 10 هزار میکروگرم بر متر مکعب افزایش یافته، گفت: میزان آلودگی برابر با 66 برابر حد مجاز است.
امروز با وقوع گرد و خاک و شدت گرفتن چندین باره این پدیده در استان خوزستان که منجر به بستری شدن صدها نفر از شهروندان خوزستانی در بیمارستان ها و مراکز درمانی به دلیل تنگی نفس شد، تعدادی از مردم اهواز در حرکتی خودجوش با زدن ماسک و با در دست داشتن پلاکاردهایی در مقابل درب اصلی استانداری خوزستان خواستار ریشه یابی و رسیدگی به این مشکل شدند از سوی مسئولان کشوری شدند.
بنا بود دکتر معصومه ابتکار معاون رئییس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور امروز برای رسیدگی به وضعیت گردو غبار و آلودگی هوای خوزستان به اهواز سفر کند که به دلیل شدت گرد و خاک و کاهش دید تاکنون کلیه پروازهای فرودگاه بین المللی اهواز لغو شد که در صورت تداوم پدیده گرد و خاک احتمال لغو شدن سایر پروازها نیز وجود دارد.
هاشم بالدی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان، با حضور در جمع تجمع کنندگان معترض به آلوگی هوا، عنوان کرد: در روز یکشنبه هفته آینده مساله گرد و خاک در این استان در نشست هیات دولت به طور کامل بررسی و روز سه شنبه نیز رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور برای بررسی این مساله به خوزستان سفر خواهد کرد.
وی با بیان اینکه مسئولان تلاش بسیاری در جهت رفع این مشکل انجام داده اند ولی به دلیل کاهش بارندگی، تاکنون اقدامات مؤثری به دست نیامده است، خواستار شد: مردم خوزستان آرامش خود را حفظ و به مسئولان اجازه دهند راهکارهایی به منظور حل مساله ریزگردها پیدا کنند.
دکتر علی خدادادی، مديرعامل جمعيت هلال احمر خوزستان، از توزیع 220 هزار ماسک به صورت رایگان میان مردم خوزستان خبر داد و اذعان داشت: از چند روز گذشته تا کنون در شهرهايی كه بيشتر با گرد و غبار درگير بوده اند، 150 هزار ماسك توزيع شده است.
مدیریت بحران خوزستان خطاب به فرمانداران شهرستانهای استان دیروز در خصوص وقوع پدیده گرد و غبار و همچنین بارندگی های شدید و احتمال سیل در استان اطلاعیه ای صادر کرده بود که در آن از سوی ادراه کل بحران کشور و هواشناسی خوزستان در خصوص تداوم وزش باد شديد و برخاستن گردوغبار محلی و انتشار آن در سطح استان تا روز چهارشنبه هفته جاری و همچنين ورود سامانه بارشی و وقوع بارندگی های شديد همراه با رعد و برق، وزش باد قابل ملاحظه و بارش تگرگ در سطح استانی طی روزهای سه شنبه تا پنجشنبه 21 تا 23 بهمن به خصوص در مناطق شمالی، شمال شرق، دامنه های شرقی و ارتفاعات زاگرس و به ويژه در شهرستان های مسجدسليمان، لالی، انديكا، ايذه، باغملك، دزفول، شوش، انديمشك، شوشتر، گتوند و شهرهاي تابعه با احتمال آبگرفتگی معابر عمومی، مواج شدن خليج فارس و وقوع سيل در نقاط دارای حجم بارش بيشتر طی مدت مذكور، پیش بینی می شود.
در این اطلاعیه بر همکاری اعضای شورای هماهنگی مديريت بحران شهرستان نسبت به اتخاذ تمهيدات لازم، اعلام آماده باش به كليه دستگاه های خدماتی و امدادی و بهداشتی و درمانی، كنترل و بازديد و بررسی سيستم های دفع فاضلاب و آب های سطحی و شبكه های برق رسانی و نظارت بر وضعيت سيل بندها و پل ها و راه ها در مناطق شهری و روستايی قبل و بعد از بارندگی تاکید شده است.
همچنین در زمینه مسدود کردن جاده هاي حادثه خير در صورت ضرورت با هماهنگی دستگاه های اجرايی ذيربط شهرستان طبق ضوابط، اتخاذ تمهيدات لازم و به ويژه در خصوص عبور قايق ها و شناورها و...، اطلاع رسانی لازم به هر نحو ممكن به همشهريان به خصوص صيادان، لنجداران، صاحبان قايق های موتوری، كشاورزان، دامداران، عشاير، همشهريان ساكن در مناطق در معرض خطر و حاشيه رودخانه ها و مناطق با احتمال جاري شدن سيل و وقوع صاعقه جهت رعايت اصول ايمني و نكات بهداشتي و نيز ساير اقدامات و تمهيدات لازم و مورد نياز جهت پيشگيري و يا كاهش آثار حوادث احتمالی اقدام لازم معمول داشته و نتيجه اقدامات به عمل آمده را به اين اداره كل اعلام نمايند.
کوروش بهادری، مدیرهواشناسی خوزستان، منبع بروز گرد وغبار در استان خوزستان را از عراق عنوان کرد و افزود: تا دوهفته آینده ماهواره ای که جدیدا با کمک استانداری خوزستان خریدارشده برای پیش بینی بروز گرد و غبار درعراق نصب می شود چرا که عراق حتی یک ایستگاه هواشناسی ندارد و وقتی در منبع پدیده، اطلاعات هواشناسی نداریم برای پیش بینی بروز آن فعلا کاری از دستمان برنمی آید.
وی افزود: متاسفانه از دوماه پیش تاکنون نیز امریکا ماهواره هواشناسی خود را بر روی ما قطع کرده و ما هیچ دیتایی از این ماهواره ها در اختیار نداریم؛ همین اطلاعاتی هم که ازسوی همکاران ما اعلام می شود براساس تجربیات قبلی است و از این طریق راه اندازی این ماهواره می توانیم براساس داده های این ماهواره، از گردوخاک عراق زودتر خبردار شویم.
وی عنوان کرد: به تازگی یک دستگاه سنجش آلایندگی که حدود 500 میلیون تومان قیمت دارد خریداری شده و در اهواز نصب می شود؛ در مرحله بعد این دستگاه ها، با توجه به بالا بودن قیمت آن، به محض تامین اعتبار در باقی شهرهای درمعرض گرد و غبار استان از جمله ماهشهر، امیدیه، بستان و سوسنگرد نیز تهیه و نصب می شود.
در جلسه شورای شهر اهواز نیز که شب گذشته برگزار شد به موضوع گرد و غبار و رسیدگی به وضعیت مردم خوزستان پرداخته شد و آذر زمان پور، عضو شورای شهر اهواز در نطق پیش از دستور خود با بیان اینکه در این شرایط نفس کشیدن برای مردم مشکل شده است، گفت: مردم انتظار دارند دولت در شرایط فعلی با اتخاذ تصمیمات درست، شرایط زندگی مردم را به نقطه مطلوبی برسانند.
وی با اشاره به اینکه خشک کردن تالاب هورالعظیم و آبگیرها و خشک شدن تالاب شادگان در دولت گذشته موجب شد، گرد و غبار هر روز بیشتر از قبل شود، اضافه کرد: در دولت گذشته هزاران هکتار از تالاب هورالعظیم جهت حفر چاه های نفت خشک شد تا چرخ مملکت بچرخد، ولی نفع مردم استان از نفت چیزی جز آلودگی نبود.
وی با بیان اینکه این بحران اکنون کشاورزی یک استان را به مخاطره انداخته و استان زرخیز خوزستان را به کویری لم یزرع تبدیل و نخیلات را بی ثمر کرده است، خواستار اندیشیدن تدابیری برای حفظ نیروهای انسانی این استان و فرهیختگان، متخصصان، اساتید دانشگاه و سرمایهگذاران، دولتمردان و رفع آلودگی هوا شد.
عضور شورای شهر اهواز، با تاکید بر اینکه باید جنگل کاری دور تا دور استان اقدام شود، تصریح کرد: مردم انتظار دارند مدیریت بحران، سلامت مردم را اولویت اول کار خود قرار دهد و صدا و سیما نیز به طور کارشناسی معضلات را مورد بررسی قرار دهد.
در پی بروز آلودگی هوا و افزایش میزان غلظت ریزگردها و گردوغبار در هوای شهر، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نکات ضروری و توصیه های لازم بهداشتی به منظور کاهش آسیب های جسمی ایجاد شونده توسط این ریزگردها را به شرح زیر برای اطلاع مردم شریف منتشر کرد:
۱- شهروندان عزیز، به علت بروز آلودگی هوا و میزان بالای غلظت آلاینده ها و ریزگردها، خواهشمندیم از تردد غیرضرور در محیط بیرون از منزل جدا" خودداری کنید.
۲- بیماران قلبی و ریوی، ضمن مصرف به موقع داروهای خود، به هیچ وجه در معرض هوای بیرون قرار نگیرند و از منزل تا برطرف شدن کامل آلودگی هوا بیرون نیایند.
۳- افرداد عادی در صورت کار ضروروی داشتن و نیاز به خروج از منزل، حتما از ماسک استاندارد (ماسک های دسته p، مخصوص گرد وغبار) استفاده کنند.
۴- بهترین نوع ماسک استاندارد برای حفاظت از سلامت خود در برابر گردوغبار وریزگردها و جلوگیری از ورود آنها به بدن، ماسک Pهای دسته(ماسک مخصوص گردوغبار) است که در داروخانه های سطح شهر موجود می باشد.
۵- انجام هرگونه فعالیت ورزشی در فضای آزاد و بیرون از منزل در شرایط آلودگی هوا کاملا خطرناک و ممنوع می باشد.
۶- در چنین شرایطی، سعی کنید مصرف شیر و سایر لبنیات را افزایش دهید.
۷- با توجه به کاهش میدان دید در شرایط گرد و غبار، اگر بنا بر ضرورت در جاده و در حال رانندگی هستید، ضمن رعایت کامل قوانین، با دقت و سرعت مطمئنه رانندگی کنید.
۸- در هنگام رانندگی، ضمن مطمئن شدن از بسته بودن کامل پنجره های خودرو، تهویه مطبوع خودروی خود را در حالتی قرار دهید که هوای بیرون وارد نشود.
۹- اگر گرد و غبار شدید شده است و دید مناسب ندارید، خودروی خود را در مکان مناسب تا ایجاد شرایط بهتر، متوقف کنید.
پایان پیام/
نظر شما