سیره عملی و اعتقادی امام هادی(ع) با زیارت جامعه  تبیین می شود

سخنران و خطیب کشور با بیان اینکه شیعیان به وسیله زیارت جامعه کبیره باورهای خود را نسبت به رهبران و امامان دینی خودشان ابراز می کنند، گفت: سیره عملی و اعتقادی امام هادی(ع) با زیارت جامعه کبیره تبیین می شود.

حجت الاسلام سید مهدی واعظ موسوی با اشاره به اینکه زیارت جامعه کبیره سرود شیعه است، به خبرنگار شبستان در مشهد گفت: شیعیان به وسیله زیارت جامعه کبیره باورهای خود را نسبت به رهبران و امامان دینی خود ابراز می کنند.

 

زیارت جامعه کبیره دوره فشرده امام شناسی است

 

وی با اشاره به اینکه در مورد ویژگی‌های انسان کامل مطالب فراوانی در قرآن مجید، روایات، ادعیه و زیارت‌ها و نیز در کتاب‌های کلامی و فلسفی و عرفان مطرح شده است، تصریح کرد: زیارت جامع کبیره دوره فشرده امام شناسی و آگاهی بخش باورها و اعتقادات دینی است که سیره و شخصیت امام هادی(ع) از آن شگل گرفته است.

 

این سخنران و خطیب کشور با بیان اینکه سرسپردن به آستان اهل بیت(ع) باعث شناسایی مسیر حق می شود، اظهار داشت: زیارت‌نامه‌هایی که تحت عنوان زیارت جامعه یاد شده‌اند، مضامینی‌اند که به وسیله آنها می‌توان همه ائمه اطهار (ع) را زیارت کرد و علت این وجه نامگذاری این است که این زیارت‌ جامعه کبیره لوح فشرده امام شناسی است.


وی  افزود: یکی از کاربرد‌های این زیارت جامع، ارتباط بهتر و صحیح‌تر برای نایل شدن به فیوضات الهی است که در قالب زیارت و توسل و یاری خواهی از ارواح مقدس و مطهر مطرح است.

 

وی با بیان اینکه دیگر کاربرد آن در بحث شفاعت، خاطرنشان ساخت: زیارت جامعه کبیره یادگار امام هادی(ع) و آموزگار انسان ها در شناسایی امام خود است.

 

امام هادی (ع) در زیارت جامعه، معارف شیعی و اصیل اسلامی را با کوتاه ترین فرازها منتقل می سازد

 

حجت الاسلام واعظ موسوی گفت: زیارت جامعـه، همچون سیل از کوهسار وجود هـادی امت در فضای بسته و اختناق سرازیـر شده است که در قالب بیان فضائل انسان کامل، معارف عمیق توحیدی و ولایی، مطرح شده است و امام هادی(ع) در این زیارت، معارف شیعی و اصیل اسلامی را با کوتاه ترین فرازها منتقل می سازد و ائمه اطهار(ع) را با جلـوه‌های گـوناگـون مطـرح ساخته تا زائر، آنان را از زوایای مختلف تماشا کند و الگوی خود قرار دهد.

 

این سخنور مذهبی با بیان اینکه ائمه اطهار(ع) ریشه های کرامت، نهایت بردباری، کلید داران علم، پناهگاه همه انسان ها و ابواب الایمان هستند، اظهار داشت: زیارت کبیره از آن رو که از زبان مبارک و مطهر ولی الله مطلق صادر شده، ارزش و اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد، چرا که در سایه آن می‌توان به قدر منزلت و جایگاه زیارت وارد شد.

 

وی افزود: انسان در پرتو زیارت جامعه با علوم و معارفی که افراد اندکی توانایی ابراز آن را دارند، آشنا می‌شود و تنها علوم و معارفی که می‌توان از آن به عنوان حجت گویا در مباحث دقیق معرفتی اهل بیت(ع) استفاده کرد، زیارت جامعه است.

 

حجت الاسلام واعظ موسوی اهل بیت(ع) را اسرار خلقت، آفرینش و رازدار خداوند متعال برشمرد و گفت: همه معارف کتاب الهی در وجود ائمه اطهار (ع) نهفته است و بهترین فهم از کتاب خدا را رهبران دینی و الهی دارند.

 

زیارت جامعه کبیره از نظر متن و سند بسیار فصیح‌ و بلیغ‌ است

 

وی افزود: زیارت جامعه کبیره از نظر متن و سند بسیار فصیح‌ و بلیغ‌ و در عین حال کامل است که به وسیله آن می توان خصوصیات و ویژگی های رهبران و امامان الهی را شناخت.

 

حجت الاسلام واعظ موسوی با اشاره به اوضاع سیاسی و اجتماعی عصر امام هادی (ع) اذعان داشت: دوران زندگانی امام هادی (ع) ویژگی هایی دارد که آن را از دیگر دوره ها جدا می سازد.


وی با اشاره به فعالیت های مخفی امام در آن زمان گفت: امام امام هادی(ع) در برقراری ارتباط با شیعیان که در شهرها و مناطق گوناگون و دور و نزدیک سکونت داشتند، ناگزیر روش مخفی بودن ارتباطات را رعایت می کرد و وجوه و هدایا و نذور ارسالی از طرف آنان را با نهایت پنهان کاری دریافت می کرد.


حجت الاسلام واعظ موسوی افزود: حضرت هادی(ع) به ویژه در زمان متوکل، فعالیت های خود را به صورت سری انجام می داد و در مناسبات خویش با شیعیان نهایت پنهان کاری را رعایت می کرد، چون متوکل از همه خلفا بیشتر با امام هادی(ع) معاصر بوده است و متوکل نسبت به بنی هاشم بدرفتاری و خشونت بسیار روا می داشت و نسبت به آنان بدگمان و همواره آنان را متهم ساخت.

 

حجت الاسلام واعظ موسوی علل شکست نهضت ها و قیام ها در دوران امامت امام هادی(ع) را ضعف رهبری و فرماندهی نهضت ها و طرفداران و یاران این رهبران دانست و گفت: رهبران قیام های آن دوران نوعا دارای برنامه صحیح و کاملی نبودند و نابسامانی هایی در کار آن ها وجود داشت که باعث تزلزل آنها شد.

 

وی زوال هیبت و عظمت خلافت، خوش گذرانی و هوس رانی درباریان، گسترش ظلم و بیدادگری و خودکامگی، گسترش نهضت های علوی را از دیگر علل مهم سقوط حکومت بنی عباس برشمرد.

 

حجت الاسلام واعظ موسوی گفت: بسیاری از انقلاب هایی که مورد تایید امامان قرار نمی گرفت، به خاطر اینکه اسلامی نبودند و در اهداف آن ها و رهبران آن ها انحراف هایی مشاهده می شد و یا طراحی و برنامه ریزی آن ها طوری بود که شکست آن ها قابل پیش بینی بود و اگر امام هادی (ع) آشکارا آن ها را تایید می کرد به خاطر اسلام بود، چرا که در صورت شکست قیام، اساس تشیع و امامت و هسته اصلی نیروهای شیعه در معرض خطر قرار می گرفت.

 

پایان پیام/

کد خبر 43882

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha