به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر قزوین، عباس ظاهری در دیدار با اعضای تشکل ها و شورای دانش آموزی دبیرستان دخترانه سیه النساء العالمین بیان کرد: انقلاب ما انفجار نور بود و فجرآفرینان در آن زمان به بصیرت و آگاهی رسیدند که به واسطه نور حقیقت، انقلابی را به پا کردند که جهان نظاره گر جلوه ها و بازتاب های خیره کننده آن شد.
وی خطاب به دانش آموزان افزود: پیروی از راه رهبر کبیر انقلاب، شهدا، جانبازان و آزادگان و به ویژه پدران خود که نقش اساسی در پیروزی انقلاب داشتند، امری مهم است و گسترش آرمان ها و اهداف انقلاب اسلامی وظیفه همگان است.
رئیس شورای اسلامی شهر قزوین با اشاره به روند شکل گیری نهاد شورای شهر افزود: شورای شهر به عنوان انجمن محلی، سابقه طولانی در کشور و حتی دیگر نقاط جهان دارد و همپای بسیاری از کشورها که به پارلمان محلی اهمیت می دهند از جایگاه خاصی به ویژه در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران برخوردار است.
وی اعلام کرد: نهاد محلی از بدو شکل گیری خود در کشور فعالیت های بزرگی انجام داد و به عنوان نمونه در قزوین نمایندگان مردم و انجمن های محلی آن سال ها کارهای بزرگی انجام دادند که شکل گیری خیابان نادری و سعدی حاصل این تصمیم گیری ها و خدمات مهم است.
ظاهری توضیح داد: پس از پیروزی شکوهمند انقلاب به فرمان امام خمینی (ره)، فرمان تشکیل نهاد شوراها در سراسر کشور به شورای انقلاب اعلام شد و رهبر کبیر انقلاب به واسطه اعتمادی که به مردم داشتند، تشکیل این نهاد ارزشمند را در جای جای ایران اسلامی ضروری دانستند.
وی یادآور شد: در آن زمان بنا به تأکید ایشان باید اختیار شهرها و روستاها به مردم واگذار می شد و ایشان در آن زمان دیدگاه جامع و کاملی را به این حوزه داشتند.
رئیس شورای اسلامی شهر قزوین در ادامه با اشاره به شرایط امروزی و تأکید بر اینکه باید تلاش کرد تا شوراها به جایگاه واقعی و قانونی خود دست یابند، تصریح کرد: نقش این پارلمان محلی در توسعه و رونق شهرها و روستاها بسیار مهم و تأثیرگذار است، واقعیتی که در سال های اخیر ناشی از تحول چشمگیر مناطق مختلف شهری بوده و وقتی شرایط امروز نواحی مختلف را با قبل از پویایی و فعالیت شوراها مقایسه می کنیم، تغییر و تحولات بسیار مشهود است.
وی در ادامه با اشاره به اختیارات و وظایف مهم شوراها یادآورشد: انتخاب شهردار، اولین وظیفه شورا است و آنقدر این وظیفه مهم است که اگر به آن بی توجه شود، قانون اجازه لغو شورا را می دهد، چراکه شهردار مجری طرح ها و مصوبات شوراها نام می گیرد.
ظاهری اعلام کرد: دومین وظیفه شوراها بنا به آنچه که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آمده و جامعیت نیز دارد، بررسی مشکلات اقتصادی، اجتماعی، رفاهی، عمرانی، آموزشی، بهداشتی و درمانی شهرها است که نشان می دهد شوراها بر حسب وظایف خود می توانند بر عملکرد دیگر دستگاه ها نظارت داشته و برای آنها برنامه ریزی کنند.
وی یادآور شد: مجلس شورای اسلامی محوری ترین نهاد در تصویب قوانینی برای جامعیت پیدا کردن وظایف شوراها است و واگذاری تمامی امور محلی به شوراها به غیر از حیطه وظایفی که مربوط به قوه قضائیه و نیروی انتظامی می شود، از مهمترین اولویت ها است.
رئیس شورای اسلامی شهر قزوین گفت: بخش اعظم نظارت شورا بر عملکرد مدیریت شهری خلاصه می شود و آنچه که در حال حاضر رخ می دهد بر عملکرد شهرداری نظارت داریم و سیاست گذار برنامه های این دستگاه هستیم و اگر قانون اختیار نظارت بر دیگر دستگاه ها به خصوص دستگاه های خدمات رسان را به شورا بدهد، امور با سطح کیفیت بهتری انجام خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: اگر ارتقاء سطح خواسته های مردم از شورا بالا رود مزایای زیادی دارد و مراجعه و تقاضای مردم به شورا تلاش مسئولان را بیشتر کرده و از سویی چون دستگاه های بالادستی می بینند که شورا مورد توجه مردم قرار گرفته است تلاش در راستای ارتقاء وظایف آنان را در دستور کار قرار می دهد.
پایان پیام/
نظر شما