حجت الاسلام محمد رضا آقامیری، مدیر حوزه علمیه خواهران استان تهران با برشمردن حوزه های علمیه خواهران به عنوان یکی از برکات و ثمرات مهم و تاثیرگذار انقلاب اسلامی به خبرنگار شبستان گفت: پیروزی انقلاب به لطف رشادت ها، شهادت ها و جانفشانی های یک صده گذشته مسلمانان انقلابی و مریدان اهل بیت علیهم السلام در بهمن 57 به بار نشست و نظام شاهنشاهی سرنگون و به جای آن نظام مردم سالار دینی بر مسند حاکمیت قرار گرفت.
در تحلیل و بررسی این رویداد مهم باید گفت در واقع یک تحول و تجدد قابل توجه در کل تاریخ (نه فقط تاریخ ایران بلکه در تاریخ اسلام و شاید تاریخ جهان) روی داد و به تبع این تحول عظیم به مرور زمان بحث بیداری اسلامی رونق یافت و کشورها فهمیدند که می توانند با نظام های مستبد و دیکتاتور درآویزند و بسیاری از کشورها بخصوص کشورهای منطقه مانند لیبی، عراق، یمن، تونس و ... از تحت سلطه و یوغ دیکتاتورها خارج شدند.
وی افزود: رشادت های مردم ایران باعث شد تا ندای بیداری اسلامی به گوش سایر کشورها نیز برسد و همه این رویدادها نشأت گرفته از انقلاب ایران و رهبری فقید و کبیر انقلاب حضرت امام (ره) بود. البته باید به این مسئله نیز اعتراف و اقرار کنیم که انصافا پس از رحلت حضرت امام(ره) رهبری های داهیانه مقام معظم رهبری، هم برای ایران و هم برای شیعیان جهان باعث شد تا این کشورها بتوانند مجموعه کشورهای پیروان مکتب اهل بیت را تشکیل دهند.
هرچند در طول این مدت دشمن نیز بیکار ننشست و به صرافت افتاد و یکی پس از دیگر دست به توطئه زد، توطئه هایی نسبت به ایران، نسبت به مقاومت در لبنان و سوریه و نسبت به توسعه ترور و تروریسم در منطقه.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان تهران با اشاره به مسایل و مشکلات امروز کشورهای اسلامی تصریح کرد: امروز دست جنایتکارترین عوامل استکبار از آستین داعش بیرون آمده است و همه می دانند که عمده فرماندهان آنها غربی بوده و وابسته به صهیونیست ها هستند و بسیاری از افراد داعش نیز از کشورهای اروپایی جذب می شوند. آنها می خواهند با جنایاتی که انجام می دهند در مردم جهان نسبت به اسلام نفرت ایجاد کنند.
حجت الاسلام آقامیری یادآور شد: بسیاری از المان ها و عناصر تشکیل دهنده جامعه از جمله زنان با پیروزی انقلاب اسلامی جامه حقیقت پوشید، پیش از انقلاب نگاه حاکمیت به زن نگاهی ابزاری بود تا جایی که حتی شاه در مصاحبه ای که کلیپ آن نیز منتشر شد به صراحت اعلام کرد که عقل زنان کمتر از مردان است و بعد خبرنگار از او می پرسد که با این وجود شما شهبانو را به عنوان جانشین خود قرار داده اید؟ و شاه در مقابل این سوال سکوت می کند.
یعنی نگاه او تنها از این بعد است که چگونه می توان از زنان در حرمسراها به عنوان یک ابزار استفاده کرد؟ حتی امروز اسنادی وجود دارد که در اوایل حکومت محمدرضا شاه و اواخر دوران رضاشاه زنان حرمسرا صبح زود برای آرایش با هواپیما به فرانسه می رفتند و بازمی گشتند، این نوع نگاه حاکمیت به زن است نگاهی که افراد می توانند نسبت به یک جاندار غیر انسان داشته باشند که از آن برای آراستن محافل و حرمسراهای خود استفاده کنند.
اما انقلاب به این شخصیت -که می تواند زیربنای اصلی یک جامعه باشد- حقیقت بخشید و او را در جایگاه واقعی خود قرار داد. وقتی زنان پا به پای مردان در انقلاب شرکت کردند حتی ما متدینین متوجه شدیم که توان و ظرفیتی که در زنان وجود دارد اگر بیش از مردان نباشد کمتر هم نیست، زنان همپای مردان انقلاب کردند، در 17 شهریور زنان نیز چون مردان شهید شدند و در تمام عرصه های مختلف انقلاب چه در جنگ و چه در سایر عرصه های جهادی حضور فعال داشتند. امروز ما به عنوان مثال در صحنه های فرهنگی شاهد نگارش کتابی به نام « دا » هستیم. این کتاب بازنوشت یک زن است که در صحنه های نبرد به صورت بسیار جدی ورود پیدا کرده.
وی در ادامه به پیشینه و روند شکل گیری حوزه های علمیه ویژه بانوان اشاره کرد و گفت: امروز می بینیم که شهر کوبانی توسط زنان کرد از دست داعش رها می شود همین مبارزه و ایستادگی در کشور ما نیز به شکل وسیع تر توسط بانوان صورت گرفته است. امسال که سی و هفتمین سالگرد انقلاب اسلامی است می توان به این حقیقت اذعان کرد که در تمام این سال ها زنان همپای مردان در همه جا حضور جدی داشته اند که این موضوع درباره حوزه های علمیه خواهران نیز صدق می کند.
پیش از انقلاب به جهت نگاه ابزاری به زن افراد متدین کمتر زنان را در نمای جامعه قرار می دادند و حتی بانوان فرهیخته کشور بیشتر در پس پرده ها بودند به عنوان مثال بانو مجتهده امین که یک مفسر قرآن بوده است هیچ نوع ارتباط و فعالیت فرهنگی و علمی با مردان جامعه نداشته است، حوزه های علمیه خواهران پیش از انقلاب اصلا در کشور رونقی نداشت و شاید یک یا 2 مدرسه دینی در کل کشور برای بانوان یافت می شد.
اما پس از انقلاب بانوان جامعه به سوی تعلیم و تعلم آموزه های دینی روی آوردند ابتدا جامعه الزهرا سلام الله علیها با فرمان حضرت امام (ره) تشکیل شد اما این مدرسه در شهر قم چقدر می توانست ظرفیت داشته باشد؟ به مرور زمان زنان از حوزه های علمیه چنین مطالبه ای را مطرح کردند که ما نیز می خواهیم وارد عرصه تخصص در علوم دینی شویم و این مطالبه، حوزه به فکر چاره انداخت و پدیده ای به نام «حوزه های علمیه خواهران» شکل گرفت.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان تهران افزود: تعبیر مقام معظم رهبری از این رویداد به عنوان «یک پدیده عظیم » تعبیری دقیق و صادق است چرا که در عرض کمتر از 20 سال حوزه علمیه خواهران پا به پای برادران ایجاد شد در حالی که حوزه علمیه برادران قدمتی نزدیک به هزار و اندی ساله دارد.
اماامروز تعداد مدارس حوزوی خواهران و برادران در کشور تقریبا همسان است. تنها در استان تهران 62 مرکز آموزشی حوزوی ویژه بانوان وجود دارد و این در حالی است که 60 حوزه علمیه برادران در تهران فعالیت می کنند. یعنی حوزه های علمیه برادران در استان تهران با آن قدمت و داشتن بزرگانی مانند مرحوم شعرانی، میرزا ابوالحسن جلوه، مرحوم الهی قمشه ای، علامه قزوینی و مرحوم شاه آبادی امروز با حوزه های بانوان یکسان است.
حوزه های علمیه بانوان امروز تبدیل به مرکزی برای توسعه و گسترش دین در جامعه شده است. وقتی یک بانو در مدارس علمیه آموزش های دینی را می بیند می تواند در یک خانواده و در یک محله تأثیرگذار باشد و چه بسا تأثیر او از مردان بیشتر ست چرا که زن در ژرفای خانواده نفوذ دارد.
پایان پیام/
نظر شما