به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، 6، 7 سال پیش روزنامه ایران، شاید برای اولین بار در ویژه نامه هفته دفاع مقدس خود، آمار كل شهدای جنگ ایران و عراق و شمار شهدای انقلاب اسلامی را به نقل از بنیاد شهید انقلاب اسلامی منتشر كرد و مشخص شد در جنگ تحمیلی ۱۷۲۰۵۶ نفر در درگیری با دشمن و ۱۵۹۵۹ نفر در بمباران شهرها به شهادت رسیده اند كه در مجموع شهدای گلگون كفن جنگ به ۱۸۸ هزار و ۱۵نفر بالغ می شود و شمار شهدای انقلاب در سال ۱۳۵۷(سال پیروزی انقلاب اسلامی) ۲۸۳۸ نفر اعلام شد.
با این حساب تعداد كل شهدای انقلاب از سال 42(كه 15 خرداد آن مبدا نهضت اسلامی و آغاز كشتار وسیع مردم تلقی می شود) تا سال 57 بالغ بر 3164 تن میگردد.
البته این رقم فقط شامل آنهایی است كه در بنیاد شهید پرونده دارند و با توجه به گستره جغرافیایی این بنیاد و نیز گذشت بیش از دو دهه از انقلاب در آن مقطع، ممكن است فقط نام تعداد بسیار كمی از شهدا ضبط نشده باشد.
با توجه به اینکه بافت و تنوع جمعيتي در گيلان به صورت پراكنده و نزديك به هم است، موجب شده بود تا صداي انقلاب علي رغم كمبود وسايلي ارتباط جمعي و اطلاع رساني و همچنين خلا سازماندهي مناسب، سينه به سينه تا دورترين نقطه استان گیلان برسد و استقبال مردم روستاها و شهرهاي كوچك و پيشتازي آنان در شكل گيري انقلاب گيلان نمونه روشن اين مدعاست.
در این یادداشت به معرفی فجر آفرینان گیلانی می پردازیم که با ایثار جان خویش در برابر رژم ستم شاهی به ظلم ستیزی پرداختند؛
شهید محمد مهرزاد سلمانی، سال 1325، در شهرستان لاهیجان دیده به جهان گشود. پدرش امیدعلی، کشاورز بود و مادرش بمانی نام داشت. محمد آرایشگر بود. بیست و دوم آبان 1357، در زادگاهش هنگام تظاهرات علیه رژیم پهلوی بر اثر اصابت گلوله به شهادت رسید. مدفن وی در گلزار شهدای همان شهرستان واقع است.
*****
شهید محمد رضا مهین پور، پنجم مهر ماه 1336، در شهرستان رودسر دیده به جهان گشود. پدرش محمدعلی، بزاز بود و مادرش اقدس نام داشت. تا پایان مقطع متوسطه تحصیل کرد و دیپلم گرفت. کاسب و مغازه دار بود. سیزدهم دی 1357، در خیابان شهدای رودسر به همراه سایر دوستانش جهت تشییع جنازه شهید اصغر هاشم پور رفته بودند که تحت تعقیب مأموران شهربانی قرار گرفته و طی درگیری با مأموران رژیم پهلوی در اثر ضرب و شتم شدید آنان به شهادت رسید. مدفن وی در گلزار شهدای رودسر واقع است.
*****
شهید محسن نیکمرام ماسوله، یکم فروردین1335، در شهرک ماسوله از توابع شهرستان فومن به دنیا آمد. پدرش عین الله مسافرخانه دار بود و مادرش سکینه نام داشت. پدر در سال 1341 فوت نمود. تا سال چهارم متوسطه درس خواند. بیست و یکم بهمن 1357، در میدان صیقلان شهرستان رشت بر اثر اصابت گلوله هنگام درگیری با مأموران رژیم پهلوی به شهادت رسید. مدفن وی در بقعه امامزاده عون بن علی ماسوله واقع است.
*****
شهید اصغر هاشم پور، پنجم آذر 1331 در شهرستان رودسر چشم به جهان گشود. پدرش اسماعیل و مادرش کوچک خانم نام داشت. تا پایان مقطع متوسطه در رشته اقتصاد تحصیل کرد و دیپلم گرفت. نهم دی 1357،در خیابان امام خمینی رودسرهنگام درگیری با مأموران رژیم پهلوی به شهادت رسید. مدفن وی در گلزار شهدای رودسر واقع است.
*****
شهید محمد هدایت بازرگانی، هجدهم فروردین 1342 درشهرستان رودسر متولد شد. پدرش هدایت و مادرش زهرا نام داشت. تا دوم متوسطه درس خواند. پنجم دی 1357، هنگام درگیری با مأموران رژیم پهلوی در رودسر به شهادت رسید. مدفن وی در گلزار شهدای رودسر واقع است.
*****
شهید بهمن یوسفی، در سال 1324 در منجیل متولد شد. پدرش عباس، کشاورز بود و مادرش فاطمه نام داشت. تا ششم ابتدایی تحصیل کرد. در شهرداری منجیل کار می کرد. در سال 1349 ازدواج کرد و صاحب 3 دختر و 1 پسر شد. هفدهم بهمن 1357 در بازار منجیل زمانی که درگیری شدیدی بین رژیم ستمگر شاهنشاهی و مردم معترض رخ داده بود و بازار منجیل در آتش می سوخت به شهادت رسید. مدفن وی در گلزار شهدای رودبار واقع است.
بخشی از سخنان شهید:
به کلیه برادران و خواهرانم وصیت می کنم به امام خمینی وفادار باشند.
شما باید به امام و اسلام ایمان بیاورید.
گفتنی است، استان گیلان 61 شهید را در انقلاب اسلامی تقدیم نظام جمهوری اسلامی کرده است.
پایان پیام/
نظر شما