به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، شاپور کردی، معاون فرهنگی و پیشگیری اداره کل بهزیستی استان ایلام، صبح امروز(19 بهمن) در نشست خبری با اصحاب رسانه این استان، اظهار کرد: اقدامات خوبی در حوزه پیشگیری در استان ایلام صورت گرفته است.
وی، ابراز کرد: در بخش پیشگیری از آسیبهای اجتماعی برنامههای آموزشی پیش از ازدواج اجراشده و با توجه به روند رو به افزایش طلاق در کل کشور بحث آموزش پیش از ازدواج از اهمیت خاصی برخوردار است و اعتبارات خاصی در استان به این موضوع اختصاصیافته است.
معاون فرهنگی و پیشگیری اداره کل بهزیستی استان ایلام، تصریح کرد: سال گذشته 5 هزار و 330 نفر از افرادی که در شرف ازدواج بودن از آموزشهای لازم برخوردار شده که این آموزشها بهصورت دوره 24 و 32 ساعته بر اساس بستههای آموزشی استاندارد بوده و از ابتدای سال جاری تاکنون 4 هزار 600 نفر در استان از این آموزشها بهرهمند شدهاند.
کردی، بابیان اینکه هدف از این آموزشها، انتخاب درست در ازدواج و رسیدن به یک ثبات در امر ازدواج و کاهش طلاق بوده است، گفت: آموزش نهاد خانواده در بحث پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بسیار مؤثر است و سال گذشته 900 نفر و امسال 1500 زوج آموزش زندگی خانواده را کسب کرده که این امر در کاهش تعارضات زناشویی و رفع مشکلات خانوادگی و همچنین ترویج شیوههای فرزند پرروی مؤثر بوده است.
وی، با اشاره به اینکه هدف از آموزش مهارتهای زندگی، توانمندسازی افراد جامعه است، افزود: در سال جاری آموزشهای مهارتهای زندگی در محیطهای اداری توجه ویژهای صورت گرفته و آموزشهای لازم به در محلات نیز با خانوارها ارائه میشود.
معاون فرهنگی و پیشگیری اداره کل بهزیستی استان ایلام، گفت: طرح آموزش رفتار مدنی و حقوق شهروندی در استان ایلام از سال گذشته آغاز شد که ردیف اعتباری در استان برای اجرای آن در نظر گرفتهشده است، آموزشها حقوق شهرند مانند مسئولیتپذیری، احترام با قانون و رعایت محیط زیستی در مهدهای کودک آموزش داده میشود.
کردی، با اشاره به اینکه آموزش در دوران کودکی تأثیرگذاری و ماندگاری بیشتری خواهد داشت، ابراز کرد: در سال گذشته در 4 مهدکودک و در سال جدید 15 مهدکودک زیرپوشش این طرح قرارگرفته و انتظار میرود در سال آینده تعداد بیشتری از مهدهای کودک در استان زیرپوشش این طرح قرار گیرد.
وی، افزود: طرح پیشگیری از تنبلی چشم امسال 19 هزار کودک 3 تا 6 سال را تحت پوشش قرار داده و همچنین طرح غربالگری شنوایی برای نوزادان تازه متولدشده در تمام شهرستانهای استان انجامشده و دستگاههای شنواییسنجی در کلیه شهرستانها فعالشده که با همکاری بخش خصوصی در راستای حمایت از اقشار آسیبپذیر و در روستاها بهصورت رایگان انجام میشود.
معاون فرهنگی و پیشگیری اداره کل بهزیستی استان ایلام، گفت: در راستای جلوگیری از معلولیتهای ناشی از انفجار مین نیز در سال جاری 57 هزار نفر در شهرستانهای مهران، دهلران و ایلام آموزشهای لازم را در مناطق مرزی کسب کردهاند.
کردی، تصریح کرد: با توجه به اینکه آموزشهای ژنتیکی بحث کاهش میزان معلولیت در ضمن ازدواج قیل از حاملگی و دوران بارداری میتواند در کاهش تولد نوزادان معلول مؤثر باشد مراکز مشاوره ژنتیک در استان فعالشده که در سال جاری 13 درصد نسبت به سال گذشته رشد آموزشی در این زمینه داشته و در حال حاضر این مراکز مشاوره در دو شهرستان و در مرکز استان هم دو مرکز مشاوره فعالشده است.
وی، یادآور شد: با همکاری کمیته فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد در استان طرح پیشگیری از اعتیاد از سال گذشته در 23 دستگاه اجرایی این استان و کلیه شهرستانها انجامشده و همچنین مراکز مشاوره و درمان میانمدت در استان فعال است که سالانه بالغبر 2 هزار و 500 نفر به این مراکز مراجعه میکنند که 50 درصد هزینهها بهصورت رایگان ارائه میشود.
کردی، با اشاره به اینکه در حال حاضر 12 مرکز ترک اعتیاد و 3 مرکز سرپایی در استان فعالیت دارد، اظهار کرد: یک مرکز خودمعرف دولتی نیز در استان فعالیت دارد که خدمات لازم را برای مراجعهکنندگان ارائه میدهد.
معاون فرهنگی و پیشگیری اداره کل بهزیستی استان ایلام تصریح کرد: مرکز مشاوره تلفتی در تمام استان فعال بوده و 17 مرکز مشاوره در نقاط مختلف استان بهصورت خصوصی و حضوری در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی فعالیت میکنند.
وی، به اجرای طرح غربالگری اضطراب در این استان اشاره و خاطرنشان کرد: غربالگری اضطراب در سه ماه آخر سال جاری این طرح در بین کودکان 5 تا 6 سال اجرا میشود و کودکانی که اضطراب زیاد دارند شناساییشده و برای درمان آنان اقدام لازم صورت میگیرد.
پایان پیام/
نظر شما