به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از ستاد خبری سیامین جشنواره موسیقی فجر، گروه موسیقی تبری به سرپرستی و آهنگسازی جلال محمدی در سیامین جشنواره موسیقی فجر نماینده موسیقی محلی مازندران است.
گروه موسیقی «تبری» یکی از گروههای حاضر در بخش موسیقی نواحیِ جشنواره است که پنج شنبه 30 بهمن ساعت 21 در سالن برج آزادی به روی صحنه میرود.
جلال محمدی سرپرست و آهنگساز این گروه درباره حضور در جشنواره امسال گفت: آخرین باری که به جشنواره موسیقی فجر آمدیم در سال 1374 بود. از آن سال به بعد در جشنواره موسیقی فجر حاضر نبودیم و تا جایی که در خاطرم هست به جز معدود مواردی که اساتید موسیقی مازندرانی تکنوازی داشتهاند، گروه دیگری از موسیقی مازندران در این سالها به فجر نیامد.
این گروه در جشنواره موسیقی نواحی نیز شرکت میکرده و امسال با وقفهای طولانی در جشنواره موسیقی فجر حضور دارد.
محمدی درباره حضور دوباره این گروه در جشنواره موسیقی فجر گفت: خوشبختانه امسال، مسئولان جشنواره موسیقی فجر از ما دعوت کردند تا در جشنواره حاضر باشیم. از حدود یک ماه پیش صحبتهای نهایی در این باره انجام شد تا پس از سالها موسیقی مازندران هم نمایندهای در جشنواره موسیق فجر داشته باشد.
محمدی ادامه داد: از سه ماه پیش مسئله حضور موسیقی نواحی در جشنواره موسیقی فجر مطرح شد و خوشبختانه به نتیجه رسید و این بخش بار دیگر در جشنواره موسیقی فجر ایجاد شد.
سرپرست گروه موسیقی «تبری» با اشاره به ویژگیهای این گروه گفت: گروه ما موسیقی سریال پایتخت 3 را ساخت و اجرا کرد که مورد توجه مردم قرار گرفت. «تبری» در اجراهایش هم موسیقی مجلی اصیل را اجرا می کند و هم از نظر ظاهر و لباس اصالتها را حفظ کرده است.
محمدی افزود: در سالهای گذشته در جشنوارههای متعددی حاضر بودهایم اما جشنواره موسیقی فجر چیز دیگری است و حضور در آن افتخارآمیز است. امیدوارم در این جشنواره اجرای خوبی داشته باشیم.
وی درباره برنامه گروه تبری در سیامین جشنواره موسیقی فجر اظهار کرد: اجرای ما در جشنواره شامل چند بخش است. بخش نخست ما به موسیقی کار اختصاص دارد. مردم مازندران مانند دیگر مردم نقاط مختلف ایران، هنگام کار ترانهها و سرودهایی میخوانند. در این بخش با آهنگسازی خودم و با شعر بهروز رستگار قطعههایی از موسیقی کار را اجرا می کنیم.
محمدی ادامه داد: بخش دیگری از قطعهها را در قالب موسیقی آیینی تنظیم کردهایم. همچنین در واکنش به توهینی که به صاحت مقدس رسول خدا کردهاند، قطعهای در مدح پیامبر اکرم(ص) را اجرا می کنیم. در بخش دیگری از کنسرت نیز قطعه هایی شاد ارائه خواهیم کرد.
وی در پایان گفت: برگزاری کنسرت ما در جشنواره موسیقی فجر مقدمهای است برای کنسرتهایی متعدد در تهران. قصد داریم در طول سال آینده چند کنسرت را در مقاطع مختلف در تهران برگزار کنیم.
در سال ۱۳۷۰ زنده یاد استاد سید مهدی محمدی به اتفاق فرزندان خویش گروه طالبا را که سال 1389 بنام تبری تغییر پیدا کرده است، با هدف احیاء و گسترش موسیقی فولکلور مازندرانی و انتقال آن به نسلهای آینده را با پشتوانه بیش از 300 سال موسیقی خانوادگی تاسیس کرد.
اعضای گروه موسویقی «تبری»عبارتند از: سید جلال محمدی، سرپرست و آهنگساز، سیدحمزه محمدی، سیده جمیله محمدی (سازهای کوبهای)، سید جابر محمدی (سازهاي كوبهاي)، سید عباد محمدی، سیده نرگس محمدی، سید محمد رضا محمدی، استاد محمد رضا اسحاق و علی اصغر اسحاقی.
در بخش نواحی جشنواره موسیقی فجر هشت گروه از نواحی مختلف کشور حضور دارند.
بيست اجرا سهم همداني ها از جشنواره موسيقي فجر
جشنواره موسيقي فجر همزمان با تهران در همدان و با اجراي 20 گروه موسيقي برگزار مي شود.
اجراهاي اين استان از 19 تا 21 بهمن ماه در مجتمع فرهنگي هنري بوعلي سينا و در قالب هفدهمين جشنواره موسيقي فجر استان همدان برگزار مي شود.
در اولين روز از اين جشنواره تكنوازي سنتور، تكنوازي تنبك،تكنوازي ويلن در سانس اول و از ساعت 8:30 بامداد برگزار مي شود.همان روز و از ساعت 16 گروه رها ، گروه تمنا،گروه پرند ،گروه آواي فاخته و گروه تاراز در كنار يك تكنواز كمانچه در قالب تكنوازي به روي صحنه خواهند رفت.
20 بهمن ماه همدان ميزبان تكنوازان تار ، سه تار ،ني و نيز اجراي آواز در سانس اول(ساعت 9 صبح) و تكنوازي دف و اجراي گروه همراز از ملاير، گروه مهر از نهاوند، گروه ديبا از اسدآباد، گروه شمس از تويسركان و گروه مستان نهاوند در سانس دوم(ساعت 16) خواهد بود.
در آخرين روز از جشنواره موسيقي فجر درهمدان در ساعت 9 صبح تكنوازي تنبور اجرا و يك كارگاه آموزشي موسيقي از ساعت 10 الي 12 برگزار مي شود.
اختتاميه هفدهمين جشنواره موسيقي استان همدان 21 بهمن ماه ساعت 15:30 در مجتمع فرهنگي و هنري بوعلي سينا برگزار خواهد شد.
سي امين جشنواره بين المللي موسيقي فجر همزمان با تهران در استانهايي چون همدان، البرز،خوزستان ، فارس،كهكيلويه و بويراحمد و گلستان برپا مي شود.
سینا سرلک:حضور در جشنواه موسيقي فجر، ادای دین به کشورم است
سینا سرلک که حضور در جشنوارهها را یکی از دلایل مطرح شدنش میداند، شرکت در جشنواره موسیقی فجر را ادای دین به کشورش اعلام کرد.
سینا سرلک به همراه گروه «لوتوس» در سیامین جشنواره موسیقی فجر و در بخش جنبی به اجرای برنامه میپردازد.
سرلک درباره حضورش در جشنواره موسیقی فجر گفت: وقتی تازه به ایران برگشته بودم علی ترابی دبیر اجرایی سیامین جشنواره موسیقی فجر از من دعوت کرد تا در جشنواره امسال حاضر باشم. چون سالهاست که با این جشنواره همراه بودهام، این دعوت را پذیرفتم.
وی دراین باره تاکید کرد: از 7 سالگی در جشنوارههای موسیقی شرکت کردهام. سالهای زیادی با آواز و نوازندگی تنبک در جشنواره موسیقی فجر حضور داشتهام و مقامهایی هم به دست آوردم. حضور در جشنوارههای مختلف، مخصوصا جشنواره موسیقی فجر یکی از عوامل مطرح شدن من در عرصه موسیقی بود. در همین جشنواره فجر بود که با استادان بسیاری از نزدیک آشنا شدم.
این خواننده و نوازنده ادامه داد: استادانی چون حاج قربان سلیمانی، ناصر فرهنگفر، حسین علیزاده، محمد علی کیانینژاد، بهمن رجبی و کامکارها استادانی بودند که در دورههای مختلف جشنواره موسیقی فجر داور بودند و من افتخار داشتم که از نزدیک با آنها آشنا شوم.
سرلک با اشاره به آشناییش با حاج قربان سلیمانی گفت: در یکی از همین حضورهایم در جشنواره موسیقی فجر بود که حاج قربان سلیمانی من را به استاد شجریان معرفی کرد و ایشان نیز من را به شاگردی پذیرفت. پس از آن هم افتخار سالها شاگردی ایشان نصیب من شد.
سرلک با مقایسه جشنواره موسیقی فجر با جشنوارههای معتبر جهانی اظهار کرد: جشنوارههای بسیاری در زمینه موسیقی در دنیا برگزار می شود. جشنواره موسیقی فجر یکی از همین جشنوارههای معتبر است که استانداردهای جشنوارههای معتبر را دارد.
این خواننده تاکید کرد: این جشنواره بیش از هر چیز کمک میکند که گروههای ناشناختهای که در جشنواره شرکت میکنند به موسیقی کشور معرفی شوند. من سالها در بخش مسابقه جشنواره موسیقی فجر شرکت کردهام. در سالهای گذشته هم هر گاه از من دعوت شده در بخش جنبی جشنواره حاضر بودهام.
وی ادامه داد: البته شرکت در جنشواره موسیقی فجر تنها در حد معرفی هنرمندان به جامعه میتواند موثر باشد. ادامه راه و پیشرفت به تلاش و اراده هنرمند بستگی دارد.
سرلک تصریح کرد: شرکت در جشنواره برای من ادای دین به کشورم است و تا زمانی که زنده ام این راه را ادامه می دهم. ترویج فرهنگ و موسیقی ارزشمند ایران برای من هدف نهایی است.
خواننده گروه «لوتوس» درباره آنچه در جشنواره امسال اجرا میکنند، اظهار کرد: سه سال است که گروه لوتوس را به اتفاق حمید بهروزینیا تاسیس کردهایم. در سیامین جشنواره موسیقی فجر با این گروه و با اجرای قطعههای آلبوم «فرزند ایران» شرکت میکنیم.
«طلوع»، «فرزند ایران»، «غروب»، «سرگشته»، «احسان»، «شیدا»، «وصال» و «مرغ لاهوتی» قطعههای آلبوم «فرزند ایران» هستند که گروه «لوتوس» با صدای سینا سرلک در جشنواره موسیقی فجر آنها را اجرا می کند.
اجرای گروه «لوتوس» به خوانندگی سینا سرلک پنج شنبه 30 بهمن ساعت 21 در تالار ایوان شمس برگزار می شود.
در بخش بين الملل جشنواره برگزار مي شود
دوئت پيانو و فلوت نوايي و ایسریلیان در جشنواره موسيقي فجر
دوئت پيانو و فلوت فيروزه نوايي و آرپينه ایسریلیان در بخش بين الملل سي امين جشنواره بين المللي موسيقي فجر برگزار مي شود.
در اين اجرا كه در 27 بهمن ماه ساعت 18:30 در تالار رودكي و در بخش بين الملل جشنواره موسيقي فجر برگزار مي شود فيروزه نوايي نوازنده فلوت و آرپينه ایسریلیان نوازنده پيانو به روي صحنه مي روند وقطعاتي از موسيقي كلاسيك را اجرا مي كنند.
فیروزه نوائی پس از اتمام تحصیلات در هنرستان عالی موسیقی تهران با اخذ بورس تحصیلی وارد دانشگاه موسیقی وین شد و تحت نظر پروفسور هانس رزنیچک Hans Reznicek مدرک کارشناسی ارشد را با رتبه ممتاز در سال 1357 اخذ نمود و موفق به دریافت جایزه ویژه وزارت فرهنگ و هنر کشور اتریش _ وین در همان سال گردید.
وی پس از اتمام تحصیلات به ایران بازگشت و فعالیت هایی نظیر نوازندگی فلوت با ارکستر های رادیو و تلویزیون و و ضبط و پخش در تلویزیون و گروه نوازی داشتند. وی به عنوان اولین بانوی فلوتیست با سمت فلوت اول وارد ارکستر سمفونیک تهران گردید و به استخدام رسمی آن درآمد.
نوائی هم اکنون ساکن سوئیس و به عنوان معلم موسیقی در اطریش به تدریس اشتغال دارد.
آرپینه ایسرایلیان در شهر ایروان مرکز جمهوری ارمنستان در خانواده ای موسیقیدان متولد شده و به جهت استعداد و علاقه وافرش به موسیقی در سال 1977 تحصیلات رسمی خود را در رشته نوازندگی پیانو در" مدرسه موسیقی چایکوسکی" آغاز و پس از 12 سال تحصیل در سال 1989 دوره ابتدائی و متوسطه را در آن مرکز هنری به پایان رسانده و در همان سال در آزمون ورودی کنسرواتوار دولتی موسیقی ایروان معروف به "کنسرواتوار کمیتاس" پذیرفته شده و تحصیلات عالی خود را در رشته نوازندگی پیانو در سطح تخصصی ادامه و در سال 1994 به عنوان دانشجوی ممتاز موفق به اخذ فوق لیسانس از آن کنسرواتوار گردیده و در همان مرکز بعنوان مدرس مشغول بکار آموزش شده است.از سال 1996 فعالیت حرفه ای نوازندگی را در" ارکستر سازهای زهی ایروان" آغاز و از سال 2000 همزمان در "گروه تکنوازان موسیقی معاصر" به رهبری زاون وارتانیان به اجرای آثار موسیقی مدرن که کار تخصصی است پرداخته است. از سال 1986 الی 2000 وی اجراهای متعددی در تالارهای موسیقی در ایروان داشته و در جشنواره های متعدد موسیقی شرکت نموده است. درسال 1994 در مسابقات جشنواره موسیقی " Sarajev" به اخذ دیپلم افتخار ، در سال 1996 در مسابقات جشنواره بین المللی "Elmasi " به اخذ جایزه سوم و نیز جایزه ویژه جشنواره و در مسابقات جشنواره برگزار شده توسط "Lisa Foundation " در سال 1997 به اخذ دیپلم افتخار نائل آمده وی در طول زندگی خود فرصتهایی برای اجرای موسیقی در شهر رم پایتخت ایتالیا و نیز در امارات متحد عربی داشته است.
فواد محمودي آثار هايدن و برامس را در بخش استعدادهای درخشان اجرا میکند
فواد محمودي در بخش استعدادهاي درخشان جشنواره موسيقي فجر، آثار هايدن و برامس را روي صحنه میبرد.
فواد محمودي که با تكنوازي پيانو در بخش استعدادهاي درخشان جشنواره حضور دارد، فارغالتحصیل دانشگاه تهران در رشته نوازندگي است و تقریبا از هفت سال پیش در این زمینه به صورت حرفهای فعالیت میکند.
وي كه براي اولين بار در جشنواره موسیقی فجر شركت ميكند، درباره حضور در جشنواره گفت: پيش از اين به آثار شركت كنندگان در جشنواره موسيقي دقت كرده بودم و كيفيت بالاي آثار ارسال شده به جشنواره باعث شد حضور در جشنواره را با کمال میل بپذیریم چرا که فرصت خوبي است برای اینکه نوازندگان بتوانند استعدادهای خود را به نمایش بگذارند.
این نوازنده درباره اجرایش در این جشنواره گفت: قرار است قطعات كلاسيك موسيقي غرب از دورهاي مختلف چون ژوزف هايدن از دوره كلاسيك، يوهان برامس و چند قطعه دیگر را اجرا كنم.
اين هنرمند درباره بخش استعداد هاي درخشان در جشنواره تصريح كرد: این بخش در معرفي آثار هنرمندان بسيار تاثير گذار است. در چند سالي كه اين بخش در جدول جشنواره قرار گرفته است علاوه بر جذابيت، برای شرکتکنندگان هم انگیزه ایجاد میکند که موسيقي را به شكل بهتري اجرا کنند.
وی ادامه داد: بخش استعدادهای درخشان این حسن را دارد که هم رپرتوارهاي موسيقي كلاسيك را معرفی میکند و هم استعدادهای جوان شناخته و معرفی میشوند.
این نوازنده تاکید کرد: به نظر من در جشنواره امسال تعداد شرکتکنندگان در بخش استعدادهاي درخشان بيشتر شده است و اين امر باعث ميشود رپرتوار بيشتري برنامهريزي شود تا مخاطبان انتخاب بهتري داشته باشند.
محمودي درباره شركت كنندگان شهرستاني اظهار كرد: حضور شركت كنندگان شهرستاني خيلي اهميت دارد به اين دليل كه خود من تا قبل از اينكه براي تحصيل به تهران بيايم در شهرستان زندگي ميكردم و زماني كه با سطح آموزش موسيقي در تهران آشنا شدم خيلي سعي كردم كه خودم را به اين سطح برسانم.
وي ادامه داد: جشنواره فرصت خوبي است براي كساني كه موقعيت نوازندگي در تهران براي آنها فراهم نميشود و يك بار در سال در جشنواره میتوانند این موقعیت را به دست بیاورند.
فواد محمودی چهارشنبه 29 بهمن ساعت 15 در سالن رودکی به صحنه میرود و تکنوازی پیانو اجرا میکند.
در بخش استعدادهای درخشان سیامین جشنواره موسیقی فجر 24 هنرمند جوان هنرنمایی میکنند.
در بخش بانوان جشنواره موسیقی فجر گروه پرسيا «موسم گل» را اجرا میکند
گروه موسیقی «پرسیا» در سیامین جشنواره موسیقی فجر قطعات خاطره انگیزی چون «موسم گل»، «آتش دل»، «در میان گلها» و «دگر چه خواهی» را روی صحنه میبرد.
گروه موسیقی «پرسیا» به سرپرستی و خوانندگی فهیمه نورفردی در بخش بانوان سیامین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر وری صحنه میرود.
فهیمه نورفردی درباره این اجرا گفت: نخستین بار است که در جشنواره موسیقی فجر روی صحنه میرویم و فکر میکنم اجرای موسیقی در هر شکل و قالبی برای گروههای موسیقی اتفاق خوب و جذابی باشد.
وی افزود: در جشنوارهای که گروههای موسیقی متعددی در کنار یکدیگر در یک زمان مشخص روی صحنه میروند و یکی پس از دیگری به اجرای موسیقی میپردازند، طبعا همه گروهها دوست دارند در دل این رویداد حضور داشته باشند و اجرایی را روی صحنه ببرند.
خواننده گروه موسیقی «پرسیا» در ادامه بیان کرد: همان طور که میدانید گروهها برای اجرا در بخش جنبی انتخاب میشوند و همین که گروهی از سوی مسئولان برای اجرا در جشنواره انتخاب شود، به این معناست که توانسته نظر کارشناسان جشنواره و اساتید این رشته را به خودش جلب کند.
وی در ادامه بیان کرد: ما هم خوشحالیم که امسال برای اجرا در جشنواره انتخاب شدهایم و میخواهیم با اجرای خوبی که ارائه میدهیم مخاطبان را هم درحس خوبمان شریک کنیم. البته امیدوارم شرایطی فراهم شود که اجرای بانوان هم در بخش رقابتی جشنواره قرار بگیرد و این بخش جشنواره شور و هیجان بیشتری پیدا کند.
نورفردی درباره قطعاتی که در این اجرا روی صحنه میبرد، گفت: اجرای ما در دو بخش خواهد بود. در بخش اول تصنیف «موسم گل»، «آتش دل» و چند تصنیف به یاد ماندنی و خاطرهانگیز دیگر را اجرا می کنیم در این بخش ساز و آوازی هم همراه با اشعار بی نظیر نیشابوری خواهیم داشت. این بخش در مایه دشتی و بخش دوم اصفهان خواهد بود.
سرپرست گروه موسیقی «پرسیا» درباره بخش دوم کنسرت بیان کرد: در این بخش قطعاتی از میان ساختههای ناصر رستگار نژاد، حبیب الله بدیعی و همایون خرم را اجرا می کنیم.
به گفته وی قطعات شانه، در میان گلها و دگر چه خواهی در بخش دوم اجرا خواهد شد. همچنین ساز و آواز این بخش با اشعاری از سعدی و حافظ اجرا میشود.
در این اجرا گلنوش ملایری (نوازنده سنتور)، آزاده امیری(نوازنده تار)، سارا هستی و نسیم اربابی (نوازندگان کمانچه)، زهرا رنج پور(نوازنده دف) فهیمه نورفردی سرپرست و خواننده گروه موسیقی «پرسیا» را همراهی می کنند.
گروه موسیقی «پرسیا » 29 بهمن ساعت 18:15 در فرهنگسرای نیاوران روی صحنه میرود.
در بخش بانوان جشنواره موسیقی فجر هفت گروه شرکت می کند.
علاقمندان ميتوانند اخبار و عكسهاي مربوط به اين جشنواره را در سايت www.fajrmusicfestival.com و يا در اينستاگرام جشنواره به نشاني fajrmusicfestival30 مشاهده كنند.
پایان پیام/
نظر شما