به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، در ميان مسلمانان، مساجد بعنوان مراكز آغازين شكل گيري انقلابها و حركتهاي مردمي در مبارزه عليه ظلم وستم به ويژه در دوران معاصر، نقش تعيين كنندهاي داشتند و ميتوان گفت كه اين مساجد هستند كه ميتوانند بيشترين نقش را در جريان امور مادي و معنوي مردم داشته باشند.
در جريان انقلاب اسلامي ايران، مساجد به عنوان يكي از عوامل مؤثر و مهم در ايجاد و شكل گيري نهضت اسلامي و زمینه ساز گسترش، تعمیق و تثبیت این جریانات و تحولات انسانی بوده است. مسجد نه تنها درشكل دهي مبارزه عليه ظلم و استبداد نظام شاهنشاهي نقش مهمي را ايفاء کرده بلكه اگر نگاهي موشكافانه و دقيق به دوران سه دهه از انقلاب شكوهمند اسلامي و به خصوص در پايداري و دفاع مقدس و جانانه در طول هشت سال جنگ تحميلي داشته باشيم در خواهيم يافت كه مسجد همواره در رأس اين هرم دفاعي قرار داشته است و پس از آن نيز در برابر هجمه فرهنگي غرب كه به شكل ها و انحاء مختلفي چون تهاجم ، شبيخون و ناتوي فرهنگي انجام ميگيرد نقش مسجد به عنوان مركز فرماندهي در قرارگاه ديني و فرهنگي قابل انكار نيست و در عرصههاي مختلف دفاع و صيانت از اسلام ناب محمدي (صلی الله علیه و اله) و فرهنگ و اعتقادات ديني مردمان اين مرزو بوم ، جايگاهي بسيار رفيع و بي بديل داشته است.
امروزه نه تنها ميتوان به نقش خاص مسجد در شكل گيري و استمرار انقلاب اسلامي ايران، بلكه آثار و پيامدهاي توجه ويژه به اين مكان مقدس كه از انديشههاي تابناك حضرت امام (ره) و مشي انقلاب اسلامي در ديگر كشورهاي اسلامي پديدار گشته را مشاهده كرد. ترويج فرهنگ استكبار ستيزي و تمسك به آموزهها، داشتههاي ديني و اعتقادات مذهبي با حضور و تجمع گسترده مردم در مساجد و بهره مندي از آن به عنوان سنگر و خاكريز دفاع از آرمانهاي اسلامي در بسياري ازملل هوشيار منطقه به وضوح مشاهده ميشود.
حجت الاسلام سید عبدالله اسحاقی، امام جماعت مسجد خاتم الانبیا(صلی الله علیه و اله) رشت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، اظهار کرد: این مسجد در سالهای پیش از پیروزی انقلاب به نام چهاربرادران مشهور بوده و در شکلدهی به مبارزات انقلابیون در رشت نقش مهمی ایفا میکرده است.
مدیر مدرسه علمیه نائب الصدر با اشاره به نقش مساجد در پیروزی انقلاب اسلامی ایران، گفت: مساجد در جهتدهی به مبارزات، پیروزی انقلاب و برپایی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نقش کلیدی داشتند.
عضو شورای فرهنگ عمومی خاطرنشان کرد: مساجد با تلاشهای روحانیت خواستگاه جریانهای انقلابی بودند و از انحراف آنان به صراط غیر اسلام و آموزههای دین جلوگیری میکردند.
وی با اشاره به عدم پیشرفت روشهای نوین ارتباطی در ایام پیروزی انقلاب، گفت: منبر از رسانههای مهم بوده که در طول سالهای انقلاب و در مبارزات به عنوان یک رسانه فراگیر استفاده میشد.
اسحاقی، پایههای انقلاب اسلامی ایران را بر دین و مبانی ارزشی و دینی استوار دانست و گفت: مردم داخل مساجد آموزشهای دینی و اخلاقی میدیدند و با آگاهی قدم در راه مبارزه با طاغوت و استکبار میگذاشتند.
وی افزود: بسیاری از مردم که در مساجد پای درس روحانیت حاضر میشدند آموختههای خود را به صورت چهره به چهره به دیگران منتقل میکردند.
جوانان تاریخ ایران را مطالعه کنند
امام جماعت مسجد خاتم الانبیا(صلی الله علیه و اله) رشت در پاسخ به این سوال که جوانان از چه طریقی میتوانند روحیه انقلابی را در خود زنده نگه دارند، گفت: از گرفتاریهای ما در جامعه این است که روحیه مطالعه کم شده و افراد بیشتر تصویری شدهاند و این مطلب باعث میشود که دیگران مطالب خود را به خورد جوانان ما بدهند.
وی تاکید کرد: از نیازهایی که اکنون احساس میشود، مطالعه جوانان به ویژه در حوزه تاریخ ایران از گذشته تاکنون است.
مدیر مدرسه علمیه نائب الصدر اضافه کرد: جوانان باید بدانند که در گذشته این کشور چندین جنگ بزرگ را تجربه کرده و در بیشتر آنان پادشاهان شکست خوردهاند و بخشهایی از کشور را از دست دادهاند.
وی مقاومت در برابر تجاوزات رژیم بعث عراق را در جنگ تحمیلی از پیروزیهای بزرگ انقلاب خواند و گفت: با وجود اینکه همه کشورهای دنیا علیه ما اقدام کردند و در اصل صدام به نمایندگی دیگران جنگ جهانی با ایران داشت، با لطف الهی و با رهبری امام خمینی(رحمه الله علیه) ذرهای از خاک خود را از دست ندادیم.
عضو شورای فرهنگ عمومی گیلان تصریح کرد: این حقیقت نیازمند مطالعه و تفکر است و جوانان با مقایسه تاریخ گذشته و حال باید بتوانند درس بگیرند و فریب القائات دیگران را نخورند.
بزرگداشت شهدا در مسجد خاتم الانبیا(صلی الله علیه و اله) رشت
وی همچنین با اشاره به برگزاری مراسم دهه بزرگداشت شهدا در دهه فجر در مسجد خاتم الانبیا(صلی الله علیه و اله) رشت، اظهار کرد: این مراسم در ابتدا تنها برای شهید سید محمد اسحاقی برگزار میشد.
اسحاقی در خصوص شهید سید محمد اسحاقی، گفت: گیلان سه شهید فعال در زمینه مطبوعات در گیلان دارد که از آنان همین شهید است. شهید اسحاقی دانشجوی رشته تاریخ و و عضو دفتر سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تهران بوده است.
وی اضافه کرد: شهید سید محمد اسحاقی تحلیلگر روابط ایران و فرانسه بود و در روزنامههای اطلاعات و کیهان هوایی قلم میزد. از فتح المبین تا کربلای پنج در عملیاتها حضور داشت که در کربلای پنج به شهادت میرسد.
امام جماعت مسجد خاتم الانبیا(صلی الله علیه و اله) رشت اعلام کرد: یادواره شهید سید محمد اسحاقی از 11 سال پیش به همراه سالگرد درگذشت پدران و مادران شهدای منطقه به صورت مجلس بزرگداشتی به مدت 10 روز در دهه فجر هر سال برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما