به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، بهره برداري از طرح پرورش ماهي خاوياري در کرمانشاه،آمادهسازی 5800 صندلی برای مسافران دریایی در نوروز، تاکید سیف بر ارائه وام ۸۰ میلیونی به شورای پول و اعتبار، تحویل ۱۵۰ هزار مسکن مهر تا پایان امسال، احتمال لغو جریمه پاکستان، قوه قضاییه در مورد پرونده م.ه از ما چیزی نخواست، رهایی بانک سپه از ورشکستگی با افزایش 9برابری سرمایه برخی از اخبار حوزه اقتصادی در هفته گذشته بود. ادامه این اخبار را در گزارش زیر میخوانید:
باشگاه خبرنگاران: بهره برداري از طرح پرورش ماهي خاوياري در کرمانشاه
واحد پرورش ماهي خاوياري نخستين بار در استان کرمانشاه ، عصر امروز افتتاح شد.
به گفته رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان کرمانشاه ، اين واحد پرورش ماهي خاوياري واقع در سد شهداي شهرستان مرزي و جنگ زده قصرشيرين ، به شيوه پرورش در قفس ، 200 تن ظرفيت دارد ، که براي راه اندازي آن با اشتغالزايي 15 نفر ، 32 ميليارد ريال سرمايه گذاري و هزينه شده است.
علي اشرف منصوري همچنين به افتتاح سيلوي 10 هزار تني ذخيره گندم با اشتغالزايي 7 نفر در بخش گواور شهرستان گيلانغرب اشاره کرد و گفت : براي ساخت اين سيلو ، علاوه بر 3 ميليارد ريال سهم آورده سرمايه گذار ، 10 ميليارد ريال تسهيلات، اختصاص يافته است.
در ادامه همچنين، يک واحد بسته بندي بذر با تسهيلات 3 ميليارد ريال ، سهم آورده 2 ميليارد ريال و اشتغالزايي 3 نفر در بخش گواور افتتاح شد.
واحد پرواربندي بره 500 راسي در شهرستان گيلانغرب ، از ديگر طرحهاي افتتاحي عصر امروز بود که با 3 ميليارد و 200 ميليون ريال تسهيلات و سهم آورده 800 ميليون ريالي ، براي 4 نفر ، شغل ايجاد کرده است.
عرضه محصولات کشاورزی به قیمت تضمینی در بورس کالا نیازمند حذف واسطهها است
عضو کیمسیون کشاورزی مجلس گفت: پیشنهاد قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی برای عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا نیازمند حذف واسطهها است.
عرضه محصولات کشاورزی به قیمت تضمینی در بورس کالا نیازمند حذف واسطهها استراضی نوری عضو کیمسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، در خصوص زمزمههای عرضه محصولات کشاورزی به صورت قیمت تضمینی اظهار داشت: قیمت تضمینی نیازمند فرهنگسازی از سوی بورس کالا و همچنین وزارت جهاد کشاورزی است که زمینهسازی آن از سوی این دو نهاد مهم صورت میگیرد.
وی در ادامه با اشاره به این که آیا مجلس قرار است این برنامه را در لایحه بودجه سال 94 نهایی کند؟ تصریح کرد: دولت نیز باید برای این طرح اولیه مشارکت داشته باشد تا محصولات استراتژیک و مهم در نوسانات قیمت مواجه نشوند.
اقدامات لازم برای تامين مواد پروتئينی پايان سال انجام شد
معاون امور دام وزير جهاد کشاورزی گفت: اقدامات و برنامهريزیهای لازم برای ذخيرهسازی و تامين مواد پروتئينی پايان سال انجام شده است.
معاون امور دام وزير جهاد کشاورزي اظهار داشت: اقدامات و برنامه ريزي هاي لازم براي ذخيرهسازي و تامين مواد پروتئيني پايان سال انجام شده است و مردم از بابت تامين مايحتاج پروتئيني آخر سال مشکلي نخواهند داشت.
رکني افزود: ما حتي در فصول پرنياز مردم به مواد پروتئيني نظير ايام پاياني سال و اوايل فروردين در تهيه اين مواد و قرار دادن آن در سبد خانوارها تلاش و جديت لازم را انجام ميدهيم.
آمادهسازی 5800 صندلی برای مسافران دریایی در نوروز/مسافران فقط از بنادر مجاز سوار شناور شوند
معاون سازمان بنادر از آمادهسازی 5800 صندلی شناور برای جابهجایی مسافران نوروزی و برنامه افزایش 10 درصدی سفر در این ایام خبر داد و گفت: مسافران فقط از بنادر و شناورهای زیر نظر سازمان برای سفر دریایی استفاده کنند.
سیدعلی استیری درباره نظارت بر عملکرد شناورهای مسافری و آمادهسازی آنها برای ایام نوروز، اظهار داشت: یکی از اقداماتی که سازمان بنادر و دریانوردی در بخش دریایی انجام میدهد، موضوع ساماندهی سفرهای دریایی است.
وی ادامه داد: سفرهای دریایی در ایام دهه فجر و به ویژه نوروز افزایش به سزایی مییابد، در این راستا تدابیر خاصی برای این ایام درنظر گرفتهایم، البته کمیته سفرهای دریایی به طور دائم شناورها را کنترل میکند و افسران کنترل و بازرسی این نظارتها را انجام میدهند.
اقساط وام ۶۰ میلیونی خرید مسکن در استطاعت مالی متقاضیان است/این وام قیمت مسکن را افزایش نمی دهد
مدیرعامل بانک مسکن با بیان اینکه در بسته پیشنهادی ارائه شده به بانک مرکزی برای افزایش وام خرید مسکن تا سقف ۶۰ میلیون تومان استطاعت مالی متقضیان به خوبی برای بازپرداخت اقساط دیده شده است گفت:این وام 60 میلیونی نمیتواند محرک تقاضا برای افزایش قیمت مسکن باشد.
محمدهاشم بتشکن در پاسخ به این سئوال که آیا بانک مسکن در پیشنهاد خود برای افزایش سقف وام مسکن به بازپرداخت اقساط نیز فکر کرده که در استطاعت مالی متقاضیان باشد گفت: اقساطی که در وام 60 میلیون تومانی پیشنهاد شده به بانک مرکزی پیشبینی شده است در استطاعت مالی متقاضیان است.
وی افزود: با توجه به اینکه 30 درصد هزینه سبد خانوار به حوزه مسکن و اجاره تعلق دارد به یک شکلی این وام 60 میلیونی را پیشبینی کرده ایم که با آن تطبیق پیدا کند.
می توان تا ۵۰ درصد قیمت مسکن را تسهیلات داد/ تاکید سیف بر ارائه وام ۸۰ میلیونی به شورای پول و اعتبار
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه واقعیتهای اقتصادی کشور گویای این است که می توان تا ۵۰ درصد قیمت مسکن را وام پرداخت کرد گفت: اگر پاسخ بانک مرکزی، مخالفت با افزایش وام مسکن به ۸۰ میلیون باشد ما میگوییم پیشنهاد شما برای مرتفع شدن مشکل مردم چیست؟
حامد مظاهریان درباره مخالف با وام ۸۰ میلیونی مسکن در بانک مرکزی گفت:اگر پاسخ قطعی و نهایی بانک مرکزی، مخالفت با درخواست وزارت راه و شهرسازی مبنی بر افزایش وام فعلی مسکن به ۸۰ میلیون تومان باشد ما به بانک مرکزی میگوییم پیشنهاد شما برای مرتفع شدن این مشکل مردم چیست؟
وی افزود: وام مسکن سطح تقاضای خریدار را افزایش میدهد و این سطح تقاضای بالا، تعیینکننده قیمت مسکن در بازار است پس در همین زمینه و برای افزایش تقاضا افزایش سقف وام مسکن را تقاضا داده بودیم که یک فرد بتواند حداقل ۵۰ درصد قیمت مسکن را وام بگیرد.
تحویل ۱۵۰ هزار مسکن مهر تا پایان امسال/ خانهدار شدن ۴۵۰ هزار متقاضی مسکن مهر در دولت یازدهم
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بر اساس برنامهریزی صورتگرفته تا پایان امسال ۱۵۰ هزار واحد مسکن مهر تحویل متقاضیان خواهد شد گفت: از ابتدای دولت یازدهم تا پایان امسال ۴۵۰ هزار واحد مسکن مهر تکمیل و به متقاضیان واگذار شده است.
عباس آخوندی در سفر به استان اصفهان با اشاره به اینکه دولت به تمام تعهدات مسکن مهر پایبند است، اظهار کرد: در دولت گذشته تنها 50 درصد واحدهای مسکن مهر تکمیل شد و با انتصاب قائم مقام در این حوزه، به صورت مستمر مشکلات مسکن مهر بررسی و پیگیری میشود.
وی تاکید کرد: بر اساس پیگیریهای صورت گرفته وزارت راه و شهرسازی، در روزهای گذشته شورای پول و اعتبار با افزایش میزان تسهیلات بانکی مسکن مهر از 25 به 30 میلیون تومان موافقت کرده است که امیدواریم با این افزایش، روند ساخت مسکن مهر تسریع شود.
مهر: رقم مطالبات معوق بانکی به ۹۳ هزار میلیارد تومان رسید
براساس جدیدترین گزارشات سازمان حسابرسی، آخرین رقم مطالبات معوق نظام بانکی با احتساب سود به ۹۳ هزار میلیارد تومان رسیده است.
افزایش مطالبات معوق نظام بانکی یکی از معضلات بزرگ نظام اقتصادی و بانکی کشور است و مسئولان اقتصادی بارها نسبت به روند فزاینده آن هشدار داده اند. البته ارقام متفاوتی برای مطالبات معوق بانکی از سوی مسئولان وزارت اقتصاد و بانک مرکزی اعلام شده است، اما بر اساس جدیدترین آمار این نرخ به ۹۳ هزار میلیارد تومان رسیده است.
این گفته اکبر سهیلیپور رئیس سازمان حسابرسی است که به مهر اعلام کرد: براساس آخرین آمار و طبق اطلاعات کلی میزان رقم مطالبات معوق نظام بانکی با احتساب سود و تمام تشکیلات به ۹۳ هزار میلیارد تومان رسیده است.
این در حالی است که طی روزهای اخیر برخی از مدیران عامل بانکها به ویژه بانکهای دولتی هر یک اعلام می کنند که بانک متبوع آنها دارای کمترین میزان مطالبات معوق است و توفیقاتی بزرگی در کاهش این مطالبات داشته اند، اما آمارهای واقعی چیز دیگری را نشان می دهد.
توقیف اموال گازی ایران در هلندوابوظبی/ احتمال لغو جریمه پاکستان
وزیر نفت با اشاره به توقیف کمپرسورهای گاز ایران در ابوظبی و هلند از مذاکره با شرکتهای بزرگ نفتی جهان خبر داد و گفت: اگر بخواهیم پاکستان را جریمه نکنیم، باید تغییراتی در قرارداد اعمال کنیم.
بیژن زنگنه در برنامه زنده تلویزیونی شبکه خبر در تشریح آخرین وضعیت توسعه فازهای پارس جنوبی، گفت: هم اکنون توسعه این میدان مشترک با وجود تحریمها ادامه می یابد و تامین برخی از کالا و تجهیزات با دشواری های تحریم های خارجی دست و پنجه نرم می کند.
وزیر نفت با اشاره به توقیف برخی از کمپرسورهای گازی فازهای پارس جنوبی در هلند و ابوظبی امارات، تصریح کرد: امسال اولویت را به فازهایی داده بودیم که می توانستند در سال ۹۳، ۱۰۰ میلیون مترمکعب گاز تامین کنند تا در زمستان با مشکل مواجه نشویم.
این مقام مسئول با اعلام اینکه در سال جاری بیش از چهار فاز پارس جنوبی را برای تامین این میزان گاز به بهره برداری رسید و همزمان هفت عرشه را در دریا راه اندازی و بزودی نیز عرشه فاز ۱۵ راه اندازی خواهد شد، اظهار داشت: در روزهای اول دولت کسی باور نمی کرد که بشود این فازها را به مدار آورد، اما ما توانستیم این کار بزرگ را انجام دهیم و به نیروگاه ها گاز باکیفیت و کافی برسانیم.
ایسنا: خروج 80 هزار میلیارد تومان دارایی از بورس/زیان 50 درصدی سرمایهگذاران
یک فعال بازار سرمایه با بیان اینکه با افت بورس 80 هزار میلیارد تومان دارایی از بین رفت و زیان سرمایهگذاران به 50 درصد رسیده است، پیشنهاداتی برای بهبود اوضاع بورس ارائه کرد.
علیرضا قدرتی- معاون سرمایهگذاری گروه مالی مهر اقتصاد- به وضعیت بورس اشاره کرد و گفت: متاسفانه بیش از یکسال از شروع بحران و افت شاخصهای بورس گذشته و طی این مدت سهامداران بورس ضررهای بسیاری متحمل شدهاند، ولی عکس العمل مناسبی از سوی دولتمردان و نمایندگان مجلس و سایر مسوولان ذیربط صورت نگرفت.
وی به مراحل سه گانه افت بورس اشاره کرد و افزود:بحران بورس تاکنون سه مرحله داشت که مرحله اول ناشی از تصمیمات مجلس در افزایش بی سابقه نرخ خوراک پتروشیمیها و افزایش بهره مالکانه معادن بود که موج اول سقوط قیمتها را در بر داشت.
وی با بیان اینکه مرحله بعدی بحران ناشی از سرایت بحران بازار پول به بازار سرمایه بود،یادآور شد: افزایش لجام گسیخته نرخ سپرده بانکی و رقابت منفی بانکها در پرداخت سود سپرده بیشتر، باعث مهاجرت نقدینگی از بورس به سمت سپرده های بانکی شد. امری که به باور قریب به اتفاق کارشناسان زمینه ساز بحرانی بزرگ در حوزه بانکداری ایران خواهد بود.
وابستگی 90 درصد واحدهای تولیدی به پول بانکها
رییس کمیسیون بازرگانی داخلی اتاق بازرگانی ایران با تشریح برخی موانع برای رونق تولید گفت: 90 درصد از واحدهای تولیدی وابسته به پول بانکها هستند؛ بانک هایی که حداقل امروز 25 تا 30 درصد سود دریافت می کنند.
خسرو فروغان گران سایه درباره ضرورت توجه و حمایت از بخشهای تولیدی در کشور اظهار کرد: زمانی که قصد داریم اقداماتی را برای خروج از رکود انجام دهیم باید بخش تولید را تقویت کنیم و تولید را افزایش دهیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر از طرفی با کاهش قیمت نفت صارات نفتیمان ضعیف شده است و از طرف دیگر صادراتمان نسبت به واردات افزایش یافته است.
فروغان گران سایه با بیان اینکه باید ساختار تولید را تعریف کرد، ادامه داد: در حال حاضر تولیدیها مشکلات زیادی دارند. بخش زیادی از واحدهای تولید تعطیل شدهاند؛ به گونه ای که 50 درصد واحدهای تولیدی تعطیل هستند و تعدادی دیگر با حدود 30 درصد ظرفیت شان فعالیت می کنند که نشان دهنده مشکلات تولیدیهاست.
بورس 47 ساله شد
امروز چهل و هفتمین سالگرد تاسیس بورس در ایران است؛ بازاری که فراز و نشیب های زیادی را تجربه کرد و خوشحالی و ناراحتی سهامداران زیادی را به خود دید.
در صبح روز 15 بهمن سال 1346 زنگ معامله در بورس تهران به صدا درآمد و فعالیت بورس در کشور در ساختمان مرکزی بانک ملی واقع در خیابان استانبول تهران و با ورود سهام بانک توسعه صنعتی و معدنی رسما آغاز شد.
نخستین روز کاری بورس تهران با حضور دکتر فریدون مهدوی، دبیرکل وقت بورس رسمیت پیدا کرد و سهام بانک توسعه صنعتی و معدنی ایران پس از تجربه افزایش نرخهای هفت و هشت درصدی سرانجام با 9 درصد افزایش در قیمت نهایی 1090 ریال معامله شد.
در اسفند ماه همان سال سهام شرکت سهامی نفت پارس نیز در بورس پذیرفته شد و مورد معامله قرار گرفت. در آن سال تعداد 13 کارگزار موفق به اخذ مجوز معاملاتی از بورس شده بودند.
بعد از ورود بانک توسعه صنعتی و معدنی وشرکت نفت پارس، اوراق قرضه دولتی، اسناد خزانه، اوراق قرضه سازمان گسترش مالکیت صنعتی و اوراق قرضه عباس آباد به بورس تهران راه یافتند و طی 11 سال فعالیت بورس تا پیش از انقلاب اسلامی در ایران تعداد شرکتها،بانکها وشرکتهای بیمه پذیرفته شده از 6 بنگاه اقتصادی با 2،6 میلیارد ریال سرمایه در سال 1346 به 105 بنگاه با بیش از 230 میلیارد ریال در سال 1357 افزایش پیدا کرد و ارزش مبادلات بورس از 15 میلیون ریال در سال 1346 به بیش از 34 میلیارد ریال رسید.
به جای نهی کردن مردم، فضای بانکی را سالم کنیم
مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: اینکه بانک مرکزی نسبت به عدم سرمایهگذاری مردم در موسسات غیر مجاز هشدار میدهد، رویکرد اطلاع رسانی دارد اما مهمتر از نهی کردن مردم از این کار، این است که فضای پولی و بانکی کشور را سالم کنیم تا این موسسات اجازه فعالیت نداشته باشند.
محمود دودانگه - عضو اتاق بازرگانی ایران درباره تخلفات برخی موسسات مالی و اعتباری و همچنین نظارت جدیتر بر این موسسات که قرار است از سوی شورای پول و اعتبار بر آنها اعمال شود اظهار کرد: از مشکلات جدی اقتصاد کشور این است که بخش واقعی اقتصاد مانند تولید و بخشهای زایندهای که باید حضوری فعال داشته باشند از رونق کافی برخوردار نیستند و برای همین عملا بخش عمدهای از سرمایه ها به سمت واسطه گری و حوزههای غیر مولد مانند بخش مالی سوق می یابد.
وی ادامه داد: فلسفه وجود موسسات مالی و اعتباری پشتیبانی موثر از بخشهای واقعی اقتصاد و تولید است. در حالی که امروز این زنجیره معیوب است و عملا بانک مرکزی که متولی نظام پولی و ارزی کشور است و باید نظارت کافی بر این موسسات داشته باشد، نمیتواند نظارت خود را اعمال کند.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: یکی از دلایل این اتفاق این است که برخی از موسسات پولی و اعتباری مجوز خود را از بانک مرکزی دریافت نکردهاند و این مجوز را در سازوکارهای دیگری اخذ کرده اند؛ نهادهایی که اساسا نباید امکان اعطای مجوز را داشته باشند. به عنوان مثال تعاونیهای اعتباری فرآیند دیگری را برای تشکیل خود طی کردهاند و به همین دلیل احساس می کنند نیازی به طی مسیر بانک مرکزی ندارند. در حالی که طبق قانون، هر نهادی که بخواهد فعالیت پولی و بانکی داشته باشد باید تحت نظارت بانک مرکزی باشد.
هیچ گونه تخلفی در مزایدههای سازمان خصوصی سازی صورت نگرفته است
رئیس کل سازمان خصوصی سازی تاکید کرد: همه مزایده های این سازمان در نهایت امنیت، دقت و شفافیت برگزار می شود.
میرعلی اشرف پوری حسینی با بیان این مطلب اظهار داشت: هیچ گونه تخلفی در مزایده های سازمان خصوصی سازی صورت نگرفته و بهتر است خریداران با اعمال تغییرات در قیمت بطور سالم با هم رقابت کنند.
وی درباره تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از سهام عدالت گفت: مجلس بیشتر نگران اعضای هیات مدیره سهام عدالت در شرکتهای سرمایه پذیر بوده و تحقیق و تفحص ابزاری برای ارتباط بیشتر مجلس و دولت برای بررسی و برطرف کردن اشکالات سهام عدالت است.
پوری حسینی در باره مزایده استقلال و پیروزی ، از رسانه های گروهی درخواست کرد برای برگزاری سالم این مزایده مهم تلاش کنند.
رئیس سازمان خصوصی سازی تصریح کرد: می توانیم ادعا کنیم 90 درصد واگذاری های ما به بخش خصوصی واقعی واگذار شده است.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی برای رشد و توسعه توانمندی های خود ابزارهای متنوعی دارد ، گفت: سازمان خصوصی سازی از طریق پلکانی کردن اقساط مشوق هایی را برای بخش خصوصی قائل شده است.
بازار سرمایه برای تکامل به سرمایهگذار خارجی نیاز دارد
نخستین دبیرکل سازمان کارگزاران بورس گفت: بورس زمانی تکامل می یابد که سرمایه گذاران خارجی در آن حضور داشته باشند و شرکتهای بورسی کشور نیز در سایر بورس ها پذیرفته و فعالیت کنند.
الله وردی رجایی سلماسی گفت: در 47 سال گذشته اقدامات زیادی در بورس انجام شده است و راههای زیادی در زمینه توسعه بازار سرمایه در کشور پیموده شده که یکی از آنها فرهنگ سازی و شناساندن بورس به مردم است، با این حال نمی توان گفت در کشور ما بورس به بلوغ رسیده است.
نخستین دبیرکل سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار تهران افزود: نگاهی به روند شکل گیری و ادامه فعالیت بورس در کشور نشان می دهد پیش از انقلاب کار زیادی در زمینه توسعه بازار سرمایه صورت نگرفته است و پس از انقلاب تا سال 68 که کشور درگیر مسایل مربوط به جنگ بود نیز مخالفتها و مشکلاتی در خصوص جا انداختن و گسترش مفهوم بورس وجود داشت.
وی با اشاره به این که در این شرایط، تغییر ساختار و گسترش بورس نیازمند زمان بود تصریح کرد: خوشبختانه در چند سال گذشته بازار سرمایه در کشور رشد کرده و حجم معاملات نسبت به گذشته افزایش داشته است، بعلاوه این که تعداد زیادی شرکت با حجم های بزرگ نیز در بورس فعالیت دارند.
شاپور محمدی، معاون اقتصادی وزیر اقتصاد در ادامه سلسله نشست های دهه فجروزارت اقتصاد گفت: گاهی اوقات مقررات به گونه ای هستند که طی فرایندی توأم با فساد میشوند بنابراین برای جلوگیری از بروز فساد و رانت مقررات زدایی را در دستور کار قرار دادیم.
وی با بیان اینکه آورده اشخاص در بنگاههای تولیدی مشمول سود دریافتی بابت وجه تأمینی خواهد شد گفت از طرف دیگر بنگاههای تولیدی که از اشخاص منابع میگیرند و در واقع هزینههایی که از اشخاص جمع میکنند مشمول مالیات خواهد شد.
وی درباره معافیت های مالیاتی تصریح کرد: سرمایهگذاری در مناطق محروم مشمول 10 سال معافیت اقصادی و همچنین مشمول 200 درصد نرخ صفر و در سایر مناطق نیز معافیت 5 سال و 100 درصد نرخ صفر خواهد شد. همچنین سرمایهگذاری خارجی برای 100 و 200 درصد مذکور 50 درصد نیز بیشتر خواهد شد. همچنین برای حمایت از اشتغال بنگاههایی که 50 درصد افزایش اشتغالزایی داشته باشند معافیتشان به شکل نرخ صفر یک سال هم بیشتر خواهد شد البته جزئیات تکمیلتر این موارد همه در قانون رفع موانع تولید دیده شده است.
وی درباره خصوص اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده گفت: اصلاح قانون انجام شد و به طور مثال بخشهای اقتصادی همچون صرافیها، لیزینگها، بخش نقل و انتقالات بازار سرمایه معاف شدند زمان استرداد مالیات بر ارزش افزوده برای صادرکنندگان به یک ماه تقلیل داده خواهد شد و البته فرصت بیشتری به افرادی که میخواهند اظهارنامههایشان ارائه دهند داده شده است.
قوه قضاییه در مورد پرونده م.ه از ما چیزی نخواست/حسابرسی 40 درصد شرکت های خارجی
سهیلی پور با اشاره به اینکه امثال بابک زنجانی و مهدی هاشمی، زاده تحریم هستند و اگر تحریم نبود چنین مباحثی اتفاق نمی افتاد، گفت: قوه قضاییه درخصوص پرونده مهدی هاشمی از ما اطلاعاتی نخواست.
علی اکبر سهیلیپور، مدیرعامل و رییس هیئت مدیره سازمان حسابرسی در نشست خبری با اشاره به اینکه تحریم احتمال بروز فساد را بیشتر می کند، گفت: امثال بابک زنجانی و مهدی هاشمی، زاده تحریم هستند و اگر تحریم نبود چنین مباحثی اتفاق نمی افتاد. قوه قضاییه درخصوص پرونده مهدی هاشمی از ما اطلاعاتی نخواست.
وی با اشاره به سند راهبردی سازمان حسابرسی به اولویتهای هفت گانه این سازمان اشاره کرد و گفت: طی 15 سال گذشته نقدینگی 30 برابر شده است در حالیکه سیستمهای کنترلی به روز نشده اند و اکنون 20 هزار شعبه بانکی در کشور توسط 5 کارمند اداره می شود و در مجموع 100 هزار کارمند به حفره های اطلاعاتی آشنایی دارند. باید مکانیزمی ایجاد شود که کارمندان نتوانند از اطلاعات این حفره ها استفاده کنند. به صورت کامل نمی شود به 20 هزار شعبه رسیدگی کرد از این رو به دنبال کنترل سیستمی هستیم زیرا با افزایش 30 برابری گردش پول فعالیت بانکها نیز چندبرابر شده اما سیستم نمیتواند این حجم فعالیت را طاقت بیاورد.
وی با اشاره به اقدامات اخیر بانک مرکزی در زمینه کنترل و نظارت گفت: اقدامات امروز باید 15 سال پیش انجام میشد.
سهیلی پور درباره پرونده 12 هزار میلیاردی گفت: عملاً این میزان 70 میلیارد تومان بود که با سوءجریانهایی که اتفاق افتاد و از طریق اطلاعات چک به این عدد رسید به نحوی که چکی کشیده میشد و پس از چند روز از موعد چک مجدداً کشیده میشد.
مدیرعامل سازمان حسابرسی توانی و جعل از محدودیتهای حسابرسی دانست و گفت: حجت عملیاتها در شرکت های بیمه بستری ویژه برای تقلب و فساد و فعالیتهای کنترلی در این زمینه شروع شده تا زمانی که در سطوح مختلف افراد تصمیم گیر هستند میزان تقلب افزایش مییابد و باید سیستمهای کنترلی شبیه بانکها ایجاد شود تا بر خسارت و درآمد نظارت کنند.
برگزاری همایش علمی حقوق و اقتصاد مقاومتی
بسیج حقوقدانان با همکاری دانشگاه امام صادق شورای نگهبان قوه قضاییه و با همکاری جمعی از حقوقدانان کشور 27 بهمن همایش علمی حقوق و اقتصاد مقاومتی را برگزار می کند.
الفتپور، معاون پژوهشی پژوهشکده حقوق از برگزاری همایش علمی حقوق و اقتصاد مقاومتی خبر داد و گفت: این همایش به صورت یک روزه برگزار میشود و مهمانان ویژه ای از جمله دادستان کل تهران خواهیم داشت این همایش در 4 محور اصلی برگزار میشود اما متاسفانه علی رغم ارسال نامههای متفاوت به نهادهای مسئول در این حوزه هنوز پاسخ جدی دریافت نکرده ایم.
وی گفت: در این همایش 70 مقاله به دبیرخانه رسیده است و 20 مقاله سفارشی نیز داشتیم و 4 مقاله در همایش ارایه میشود.
حجت الاسلام احسان رفیعی علوی جانشین سازمان بسیج حقوقدانان گفت: این همایش به بهانه ساماندهی زندگی اجتماعی است در بخش علوم انسانی است یکی از بخشهای علوم انسانی حقوق و اقتصاد است که بدون پژوهش آسیبهای جدی به جامعه میزند.
وی افزود: سازمان بسیج یکی از اهداف خود را واکاوی نیازهای جامعه انقلابی است.
وی گفت: در علوم انسانی در دنیا حقوق اقتصادی به عنوان یکی از رشتههای استراتژیک حوزه علوم اجتماعی است اما فضاهای دانشگاهی ما حتی مفاهیم اولیه میان رشته ای مطالعه نشده است و در این بخش دغدغه های ارزشی وجود دارد زیرا منویات رهبری این کلید واژه اقتصاد مقاومتی را ایجاد کرده است و باید به دنبال ارزش بخشی به آن باشیم.
رهایی بانک سپه از ورشکستگی با افزایش 9برابری سرمایه
تقوی نژاد در نشست خبری این بانک گفت: در حال حاضر بانک سپه با افزایش 9برابری سرمایه و رساندن سرمایه به 72هزارو 500میلیارد ریال سرمایه از منفی 19صدم به 4ونیم رسیده است.
سیدکامل تقوی نژاد، مدیر عامل و رییس هییت مدیره بانک سپه در نشست خبری این بانک پایبندی به قانون را از اولویت های این بانک حتی به قیمت خروج سرمایه عنوان کرد و گفت: انضباط قانونی همواره مورد تاکید بانک سپه بوده بطوریکه پس از ابلاغ نرخ سود سپرده ها، این بانک با وجود ریسک خروج سپرده ها به سمت سایر بانکها و موسسات مالی به عنوان بانک پیش قدم، نرخ سود سپرده ها را تعدیل کرد و به آن پایبند بود.
وی در مورد انضباط نظام بانکی در بخش نرخ سود سپرده ها گفت: متاسفانه در ماه های گذشته بی انضباطی در نظام بانکی کشور در بخش نرخ سود سپرد ها به ویژه از سوی برخی موسسات و بانک های غیردولتی وجود داشت این درحالی است که ما ادعا می کنیم چه در زمان تکلیف جدی بانک مرکزی و چه در زمان تفاهم نامه کلی بانک ها هیچ گاه در جهت برهم زدن انضباط بازار نرخ سود حرکت نکردیم.
وی در تشریح عملکرد یک ساله این بانک گفت: با رعایت نرخ های سود بانکی ۱۶ هزار میلیارد ریال از منابع این بانک خارج شد.
تقوی نژاد با بیان اینکه بانک سپه نرخ سپرده بیش از 22 درصد را دریافت نکرده است، افزود: اما اعتقاد داریم به موازات کاهش نرخ تورم، نرخ سود بانکی هم باید کاهش یابد تا به کاهش نرخ تمام شده پول منجر شود.
پایان پیام/
نظر شما