شهرداري‌ها نسبت به گسترش مسائل فرهنگي در شهرها اهتمام داشته باشند

خبرگزاري شبستان: مراجع عظام تقليد قم گسترش مسائل فرهنگي در شهرها را مهم عنوان كردند و خواستار اهتمام شهرداري‌ها نسبت به گسترش آن شدند.

به گزارش خبرگزاري شبستان از قم، محمدباقر قاليباف شهردار تهران روز پنجشنبه (16 بهمن) با حضور در قم با علما و مراجع عظام تقليد اين شهر ديدار و گفتگو كرد و گزارشي از فعاليت‌هاي فرهنگي، عمراني و اجتماعي شهرداري تهران ارائه كرد.

آيت‌الله نوري‌همداني از مراجع عظام تقليد قم در اين ديدارها با اشاره به اقدامات شهرداري تهران گفت: شهرداري اقدامات گسترده‌اي انجام داده كه قابل مشاهده است و اهتمام ويژه‌اي نيز نسبت به مسائل فرهنگي دارد كه بسيار خوب است.

وي گفت: ايران در سطح بين الملل توانسته اقدامات گسترده‌اي انجام دهد كه همه اينها حاصل فعاليت‌هاي امام راحل به پشتيباني ملت ايران است.

اين مرجع تقليد با اشاره به اثرگذاري انقلاب در سطح منطقه گفت: اين اثرگذاري امروزه در سطح جهان و منطقه اثبات شده است و بايد بكوشيم تا روز به روز اين انقلاب بيشتر انعكاس يابد.

آيت‌الله نوري‌همداني با بيان اينكه مسئوليت در نظام اسلامي يك امانت است كه بايد به خوبي از آن حفاظت كنيم گفت: بايد مديران متعهد و با تخصص در راس كارها قرار گيرند و به بهترين نحو در انجام مسئوليت‌ها تلاش كنند.

وي گفت: امام راحل نيز همواره تاكيد داشتند كه پست‌هاي مهم به افرادي سپرده شود كه تعهد و تخصص لازم را داشته باشند و اين امر بسيار مهمي است.

اين مرجع تقليد با تاكيد بر فرهنگ و توسعه و تقويت مساجد گفت: اين امر بسيار مهمي است كه بايد شهرداري‌ها و همه نهادهاي فرهنگي به آن اهتمام داشته باشند.

وي گفت: امروز شاهد هستيم كه در تهران صدها مسجد خالي از امام جماعت است كه اين مشكل بايد برطرف شود و حوزه‌ها بايد در اين زمينه اهتمام داشته باشند.

آيت‌الله نوري‌همداني با اشاره به موضوع هنر گفت: اين امر بسيار مهمي است كه بايد با استفاده از ابزار هنر در اشاعه فرهنگي ديني و اسلامي بكوشيم.

اين مرجع تقليد به اعطاي مجوز به خواننده زن اشاره كرد و گفت: اخيرا شنيده شده كه مجوز در اين زمينه اراده شده كه يقينا اثرات سو و مشكلاتي را در جامعه به همراه خواهد داشت.

وي گفت: مردم ايران همواره براي اين نظام خون داده و تلاش كرده‌اند و بايد براي استمرار اين نظام و رهنمودهاي مقام معظم رهبري تلاش داشته باشيم.

 

*مباحث فرهنگي در شهر گسترش يابد

آيت‌الله سيد محمدعلي علوي‌گرگاني از ديگر مراجع عظام تقليد نيز در اين ديدار گفت: هر چه ارتباط با مراجع و بزرگان باشد اثر بخش‌تر است و موجب مي‌شود تا مشكلات برطرف شود.

وي گفت: با همفكري و همراهي هم مي‌توانيم مشكلات را برطرف كنيم و اين موضوع موجب خواهد شد تا به نتيجه مطلوب رسيده و بتوانيم به جايگاه مطلوب برسيم.

اين مرجع تقليد گفت: بايد توجه داشته باشيم كه رضاي خداوند در رضاي مردم است و اگر براي مردم كار كنيم و به كارهاي خود توجه كنيم تا دلسوز مردم باشيم، مقام ما بالاتر خواهد بود.

آيت‌الله علوي‌گرگاني گفت: مردم از شهرداري‌ها انتظار بيشتري دارند زيرا با مردم ارتباط داريم و بايد در اين زمينه توجه كنيد تا مشكلات مردم را رفع كنيم.

وي بيان داشت: شهردارهاي سراسر كشور بايد توجه كنند از افرادي استفاده كنند كه براي خدا كار كرده و به فكر مردم باشند، زيرا اگر مشكلات مردم را برطرف كنيم كار ما اثر بخشي بيشتري خواهد داشت.

اين مرجع تقليد گفت: بايد برويد و مشكلات مردم را بررسي كنيد، مسائل عمراني، اجتماعي، خدماتي، فرهنگي و.... از جمله مسائلي است كه اين‌ روزها مورد اهتمام و توجه مردم است و شهرداران در اين زمينه نيز بايد ورود داشته باشند.

آيت‌الله علوي‌گرگاني عنوان داشت: اينكه حضرت ابراهيم(ع) جايگاه به اين عظمت پيدا كرد، به دليل احترامي بود كه به مردم مي‌گذاشت و به فكر رفع مشكلات مردم بود.

وي با اشاره به جايگاه تهران گفت: تهران جايگاه بسيار مهمي دارد و همه شهرداري‌ها نگاه مي‌كنند ببينند كه شهرداري تهران چه اقدامي انجام مي دهد تا از آن الگو بگيرند و از اين رو بايد بهترين خدمات را ارائه كنيد.

اين مرجع تقليد گفت: مسئوليت شما بسيار سنگين است و بايد دلسوزانه كارها را دنبال كنيد و خواه يا ناخواه مشكلات و دست‌انداز هم به وجود مي‌آيد كه بايد مديريت داشته باشيد.

آيت‌الله علوي‌گرگاني با اشاره به اقدامات شهرداري تهران در اربعين حسيني گفت: بنده از شما تشكر مي‌كنم كه چنين اقدام شايسته‌اي انجام داديد كه ارزش بسيار گسترده‌اي داشت.

 

*اهتمام شهرداري‌هاي به گسترش مسائل فرهنگي در شهرها

آيت‌الله ناصر مكارم‌شيرازي نيز در ديدار با شهردار تهران گفت: يكي از ابتكارات شهرداري تهران توجه به مسائل فرهنگي بود كه اين بسيار با اهميت است.

وي گفت: معمولا شهرداري‌ها توجه به كارهاي فرهنگي و مذهبي نداشتند اما شما امروزه در اين راستا تلاش جدي داشتيد كه بسيار مهم است و توجه به مسائل روح شهر در كنار جسم هم پرداختيد.

اين مرجع تقليد گفت: ما مي‌آييم يك شهري مي‌سازيم و انواع كارهاي عمراني در آن باشد اما اگر كارهاي فرهنگي در آن انجام نشود، بي فايده است.

آيت‌الله مكارم‌شيرازي تصريح كرد: يكي از كارهاي خوب شما اين است كه تسليم جنجال‌ها نمي‌شويد و كار خود را مي‌كنيد كه اين بسيار خوب است، افراد قوي افرادي هستند كه وقتي وظيفه را ديدند سعي مي‌كنند آن را انجام دهند و اين مهم است.

وي ادامه داد: بايد در انتقال تجربيات بكوشيد و اين موضوع مهمي است كه نبايد غفلت كنيم و بكوشيد تا كارهاي خوب خود را در ديگر شهرها نيز ارائه دهيد.

اين مرجع تقليد گفت: خدمات شهرداري در سه جا ديده مي‌شود اول در چشم مردم، دوم در چشم خارجي‌ها و يكي هم به حساب انقلاب گذاشته مي‌شود كه مقايسه شده و مردم اين موضوع را درك خواهند كرد.

آيت‌الله مكارم‌شيرازي بيان داشت: از سوي ديگر بايد شهرداري‌ها در حمايت از مردم محروم بكوشند و توجه داشته باشيد كه بسيار مهم است.

وي گفت: بايد كارها را براي مردم تشريح داد و اگر كسي سئوالي دارد به صورت دقيق جواب آنها را داد و اجازه ندهيم كه آنها ناراحت شوند.

 

*رشد جامعه در گرو طيب و طاهر بودن مسئولان است

آيت‌الله جوادي‌آملي نيز با اشاره به اهميت كار و تلاش در جامعه گفت: نمي‌توان جامعه را با شعار و سخنراني پرورش داد، بلكه بايد با عمل در كارها مسائل را پيش برد.

وي بيان داشت: همه مسئولان بايد به اين امر توجه داشته باشند و بدانند كه تنها با عمل صالح مي‌توان جامعه را نجات داد و تبليغات بي اساس هيچ مشكلي را برطرف نمي‌كند.

اين مرجع تقليد اذعان داشت: در محافل علمي با تعليم دادن سطوح بالا مي‌رود اما در جامعه رسانه‌ها با تبليغ و تكرار اين قدرت را دارند كه حتي يك كالاي بي‌ارزش را به عنوان يك كالاي با ارزش جلوه دهند اما بايد توجه داشت كه هرگز با تبلیغ و تکرار نمی‌توانیم یک مطلب نادرست را برای همیشه به مردم ارائه کنیم.

آيت‌الله جوادي‌آملي با اشاره به مفاسد اقتصادي در كشور گفت: بايد توجه داشته باشيم كه تا عمل صالح انجام نداده و طيب و طاهر نشويم، جامعه ما پيشرفت نخواهد كرد.

وي گفت: بايد بدانيم كه آن چيزي كه مردم را در مسير رشد و تعالي و همچنين پايبندي به نظام قرار مي‌دهد حقيقت و عمل صالح است كه اين عمل صالح هر قشري را به خود جذب مي‌كند.

استاد برجسته حوزه علميه قم گفت: اگر باور كنيم كه مرگ پوسيدن نيست، بلكه از پوست در آمدن است، تمدن سازي سازي علوم تجربي در مسير درست خود قرار خواهد گرفت.

اين مرجع تقليد با بيان اينكه مرگ تنها يك پل است كه انسان را به جهان ديگر مي‌برد گفت: بدون باور اين مطلب به نتيجه مطلوب نمي‌رسيم و بايد بدانيم كه انسان‌ها بايد در آن جهان در برابر هر عمل خود پاسخگو باشند.

آيت‌الله جوادي‌آملي در ادامه به فعاليت‌ها و توانايي‌ها شهرداري اشاره كرد و گفت: شهرداري‌ها در اين عرصه به خوبي عمل كنند و بايد مجلس تحقيق كرده تا اختيارات شهرداري‌ها افزايش يابد.

 

*پيروزي انقلاب نشات گرفته از امر به معروف و نهي از منكر بود

آیت‌الله جعفر سبحانی از ديگر مراجع عظام تقليد نيز طي سخناني گفت: امر به معروف يكي از وظايف اساسي است كه بايد مد نظر باشد و جزو وظايف انسان‌ها به شمار مي‌رود.

وي گفت: پيروزي مردم ايران در 22 بهمن نشات گرفته از همين امر به معروف و نهي از منكر بود كه با اتحاد مردم محقق شد.

اين مرجع تقليد با بيان اينكه در زمان شاه خفقان بود و اجازه انتشار دين را نمي‌دادند گفت: در آن دوران يك روحاني حتي حق نداشت يك مدرسه يا دانشكده را اداره كند، اما امروز به بركت نظام اسلامي و قدرت فرهنگي ايجاد شده است.

آيت‌الله سبحاني عنوان داشت: در گذشته كساني بر سر كار آمده بودند كه هيچ دلبستگي به دين نداشتند اما با پيروزي انقلاب اسلامي اين رويه تغيير يافته و متدينن بر سر كار آمدند.

وي با بيان اينكه بايد شكر نعمت كنيم گفت: اگر شكر نعمت نكنيم همه نعمت‌ها از بين مي‌رود و مشكلات بسياري به بار مي‌آورد و شكر نظام اسلامي اين است كه نظام اسلامی را با چهار اصل اقامه نماز و زکات، امر به معروف و نهی از منکر حفظ کنیم.

اين مرجع تقليد با اشاره به موضوع حجاب گفت: متاسفانه با ناهنجاري بي‌حجابي روبرو هستيم كه اين امر نشان مي دهد كه در حوزه امر به معروف و نهي از منكردچار مشكلات هستيم.

وي با اشاره به موضوع صدور فتوا تك خواني بانوان گفت: ما از اين امر گلايه داريم و چرا فرزند يك روحاني در مورد تك خواني زنان فتوا مي دهد؟ آيا همه مشكلات حل شده و فقط اين معضل مانده است.

آيت‌الله سبحاني گفت: نظام ما اسلامي است و اگر اينگونه سخن بگوييم ديگر كشورها عليه ما موضع مي‌گيرند كه اينها به دروغ مي گويند نظامشان اسلامي است.

 

*احداث 200 مسجد در شهر تهران/افزايش سرانه فضاي فرهنگي تهران

محمدباقر قاليباف شهردار تهران نيز در ديدار با مراجع عظام تقليد گفت: كمتر اتفاق افتاده در مجموعه شهرداري تهران كه مديران شهرداري طول دوره زيادي در شهرداري باشند و در شهرداري‌ها مديران زود به زود جا به جا مي‌شوند كه اين يك آسيب است.

وي گفت: شهرداري‌ها به جهت ساختاري نقص دارند كه نمي‌توانند مديريت يكپارچه شهري را داشته باشند، در حال حاضر در شهر تهران اگر اين يك اشكال بوده الان در طول دوره‌اي كه بنده بودم مشكل رفع شده و اين هم يك فرصت و هم يك تهديد است.

شهردار تهران بيان داشت: در گذشته شهرداري‌ها به موضوعات فرهنگي، اجتماعي و.... توجه نداشتند و اگر هم توجه بوده رويكردهاي صحيحي نداشتند كه دچار چالش شده است.

قاليباف اذعان داشت: در دوره مديريت بنده كارهايي شده كه انصافا در زيرساخت‌ها اقداماتي شده كه وقتي نگاه شود با ذره‌اي انصاف به حجم كارها پي مي‌بريم.

وي در خصوص بودجه دولتي به شهرداري تهران گفت: در هر دوره آمار نشان مي دهد كه در هر دوره نزديك به 30 درصد كمك‌هاي دولتي بوده ولي در مجموع دولت نهم، دهم و يازدهم كمتر از 3 درصد بودجه ارائه شده است.

شهردار تهران گفت: كارهاي عمراني و فرهنگي را دنبال مي‌كنيم و وظيفه خود مي‌دانيم و در تلاش هستيم تا همواره در گسترش مسائل فرهنگي سهم بسزايي داشته باشيم.

قاليباف با اشاره به توسعه زيرساخت‌هاي فرهنگي گفت: در اين زمينه تلاش گسترده‌اي داشتيم و بالغ بر 4 ميليون متر مربع براي توسعه فضاهاي فرهنگي شهر تهران اضافه شده است.

شهردار تهران در خصوص ساخت مسجد گفت: در اين زمينه نيز تاكنون 164 مسجد ساخته و در حدود 40 مسجد ديگر نيز در دست احداث است.

وي گفت:  براي ساخت مسجد حاضر هستيم كه زمين رايگان در اختيار مردم قرار داده و از سوي ديگر هيچ هزينه‌اي براي ساخت و صدور پروانه اخذ نمي‌شود و سعي ما بر اين است كه در توسعه مساجد تلاش داشته باشيم.

قاليباف اذعان داشت: يكي از برنامه‌هاي ما توسعه حوزه‌هاي علميه است كه در دستور كار داريم كه براي نمونه در حوزه علميه ازگل بيش از هزار مخاطب را مي‌تواند در خود جاي دهد.

شهردار تهران گفت: در 18 سرفصل كارهاي فرهنگي انجام مي‌دهيم و همه كارهاي ما جوهره ديني دارد و سعي كرده‌ايم تا در گسترش سبك زندگي اسلامي بكوشيم.

پايان پيام/

کد خبر 437628

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha