حجت الاسلام محمودرضا قاسمی، مدیر مسئول موسسه فرهنگی هنری سبک زندگی آلاء در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان با تاکید بر اینکه غالب کارتون های ترجمه شده شبکه پویا با مضامین شیطانی اند، اظهار کرد: در نگاهی گذرا به انیمیشن های در حال پخش شبکه پویا متاسفانه به وجود یک عنصر شیطانی مشترک می توان دست یافت.
وی ادامه داد: به طور مثال کارتون "ماهی قرمز شیطون من" نقشی شیطانی به این ماهی داده شده است. این ماهی که توسط پسربچه ای نگهداری می شود، انواع نقشه های شیطانی را در مورد همه و حتی این پسر بچه اجرا می کند. او در واقع یک ماهی نیست و بدون آن که بخواهد از تنگ آب بیرون آمده و بدون اینکه نابود شود، به ادامه نقشه های خود می پردازد. اما با دیدن اشخاص ریاکارانه به داخل تنگ می پرد تا وانمود کند همچون یک ماهی است.
حجت الاسلام قاسمی تصریح کرد: این ماهی تا آنجا پیش می رود که نقشه نابودی و کشتن پسربچه را هم می کشد و با ساخت رباتی شبیه به جرثقیل، اقدام به نابودی شهر و حتی له کردن پسربچه سرپرست خود می شود؛ اما جای تعجب دارد که باز هم این پسربچه پس از شکست ماهی اقدام به حفظ و نگهداری او می کند و ظاهرا تمایلی به نابودی نیروی شیطانی او ندارد.
وی با بیان اینکه به راستی این برخورد چه مفهومی را به مخاطب کودک می خواهد منتقل کند، گفت: آیا جز اینکه کودک در ذهن خود تداعی کند که با قدرت های شیطانی می توان زندگی مسالمت آمیز هم داشت. چرا این پسربچه هیچ وقت درصدد نابودی این ماهی که نقشه قتل او را کشیده بر نمی آید؟
این پژوهشگر غرب شناس با طرح این پرسش که براستی برنامه ریزان شبکه پویا در تحلیل وقایع انیمیشن ها با توجیه اینکه برنامه تولید داخلی به اندازه کافی نداریم باید تن به پخش هر کارتونی با هر مضمون سرگرم کننده ای بدهند، اذعان کرد: این نکته که انیمیشن ها جزو انیمیشن های مطرح دنیا هستند یا نسبت به کارتون هایی با مضامین غیر اخلاقی، خیلی پاستوریزه هستند نیز دلیل موجهی برای عدم توجه و بررسی به مضامین شیطانی برنامه ها نیست.
وی بیان کرد: در بسیاری از انیمیشن ها هیولاها یا رباط هایی مشاهده می شود که شهرها را خراب می کنند و آنکه مقابل آنها می ایستد و در نقش سوپرمَن وارد می شود، تفکر حاکم غرب است و از بد حادثه آن که در دنیای کنونی مثل هیولایی شهرها را خراب می کند و مثل یک رُباط بی احساس است و انسان ها را می کشد و حتی سر آنها را می بُرد، گروه های منتسب به اسلام هستند.
حجت الاسلام قاسمی اضافه کرد: گروه هایی افراطی نظیر داعش که اتفاقا غرب دوست دارد این همزادپنداری در ذهن کودک و نوجوان اتفاق بیافتد، زیرا او در عمل خواهد دید آنکه شهرها را ویران می کند و زنان و کودکان را به اسیری می برد با پرچم اسلام حرف می زند. یعنی آن هیولای خودساخته غرب همان اسلام برایش تلقی می شود، و جای بسی تاسف است که برنامه ریزان عرصه کودک و نوجوان از این حقیقت غافل هستند.
وی با اشاره به اینکه این روند تفکرات شیطانی را در کارتون کاراگاهانِ دریایی نیز می توان شاهد بود که استفاده از نیروی شیطانی یک ارزش تلقی می شود، تصریح کرد: همچنین شکستن هنجارهای اخلاقی در کارتون باب اسفنجی نیز بسیار است که با یک سوال از مخاطب می توان متوجه نکته ای ظریف در جهت گیری سمت و سوی انیمیشن ها شد و آن اینکه به راستی چرا در این کارتون موجودات مختلف دریایی با یکدیگر ازدواج کرده و فرزند آنها موجود دیگری است؟!
مدیر مسئول موسسه فرهنگی هنری سبک زندگی آلاء با تاکید بر اینکه این خود نمود دیگری از شکستن هنجارها در ذهن کودک است، یادآور شد: آیا به راستی هنوز ما به این خودباوری نرسیده ایم که بخش های داخلی سازنده انیمیشن بتوانند جای کارتون های خارجی را پر کنند و چرا برنامه ریزان این عرصه از انیمیشن های داخلی حمایت نمی کنند؟ آیا نمی توان با هزینه خرید این دست از سریال های کارتونی از فعالان عرصه انیمیشن در داخل، از سبک زندگی پویا و جذاب ایرانی اسلامی حمایت کرد.
پایان پیام/
نظر شما