به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، نشست رسانهای فیلم سینمایی «جزیره رنگین» با حضور خسرو سینایی کارگردان، طیبه هقان مونشادی و مهدی احمدی بازیگران، علیرضا کریمی صدابردار و تدوینگر و علی لقمانی فیلمبردار در نیمه شب روز سوم جشنواره فجر در سالن سعدی برج میلاد برگزار شد.
خسرو سینایی در این نشست در سخنانی درباره فیلم و جزیره هرمز گفت: برای من سینما حرفه نیست و یک نوع زندگی است. اینهایی که میگویید فیلم تجربی است. من 15 تا 20 فیلم را تجربه کردم و الان هم مشغول تجربه کردن هستم و به خاطر این است که سینما برای من زندگی است. من زندگی را دوست دارم و به همه توصیه می کنم که زندگی را دوست داشته باشند. ما این همه فیلم می سازیم که فلان جا بد است. آیا یک بار از خودمان پرسیدیم که ما چه می کنیم. من در فیلم جزیره رنگین به این حرف می خواستم برسم که ما در محدوده خودمان می توانیم مثبت عمل کنیم. پس از عمل کمرم و پس از سه چهار سال در انتظار بودجه برای فیلم «قطار زمستانی» بودم که میسر نشد و توانستم با کمک فارابی سراغ این کار رفتم و دیدم که در لابلای این فیلم می توان حرف های خوبی مثل مساله محیط زیست را مطرح کرد.
وی خطاب به فیلمسازان جوان گفت: توصیه من به فیلمسازها این است که به شهرستان ها بروند و استعدادهای خوب هنر سینما را کشف کنند. حمید فرخ نژاد را خیلی ها در زمانی که در فیلم عروس آتش بازی کرد می گفتند که چرا یک چهره بفروش نمی گذارم، اما من بر اساس مناسبت فرد با نقش یک نفر را انتخاب می کنم. من این ریسک را کردم و باعث شد که فرخ نژاد الان پرکارترین بازیگر ایران هست. توصیه من به فیلمسازها این است که ریسک کنند در شهرستانها استعدادهای فراوانی هستند که باید کشف شوند. دیگر آن نوع سینما کهنه شد که یک بازیگر تهرانی بیاید عربی حرف بزند. باید به نواحی مختلف ایران رفت و از بازیگران محلی استفاده کنید.
سینایی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان مبنی بر اینکه با توجه به تنشهای موجود سر راه حمید نادعلیان در جزیره هرمز، انگیزه شما از حمایت از وی به چه نحو بود، گفت: من همیشه نگران بودم که این حس به وجود آید که میخواهم برای کسی تبلیغ کنم. خانم نادعلیان نیز اینجا تشریف دارند، می دانند که ارتباط ما هم ارتباطی دوستانه و عادی بود. اما به اینجا رسیدم که مهم این نیست که کسی میخواهد اینگونه فکر کند، من باید حرف خودم را مطرح کنم و آن هم این است که یکایک ما در محدوده امکانات مان می توانیم خیلی سازنده عمل کنیم.
وی با اشاره به حذف کردن نام حمید نادعلیان در فیلم، خاطرنشان کرد: این حذف برای این بود که احساس نشود تبلیغی برای شخصی در فیلم صورت گرفته است، اما وقتی شخصی، کاری مفید انجام می دهد چرا ما نباید از او فیلم بسازیم.
سینایی تصریح کرد: درست است که تنش هایی در جزیره هرمز علیه کارهای آقای نادعلیان وجود دارد و حتی مساله سیلی زدن نیز مطرح بوده، منتهی تمام این مسائل اتفاق افتاده است، اما در داستان به سمت دیگری رفتم. آقای دکتر نادعلیان نه فقط در هرمز بلکه در پلور هم فعالیتی به این شکل دارد، اما آنچه که برای من مهم بود و دستمایه کار من شد، مطرح کردن یک فرد و اینکه می تواند با وجود مشکلات، به هدف خود برسد، بود.
وی اضافه کرد: در این خصوص و برای بهتر نشان دادن روابط زندگی در هرمز، نادعلیان به من پیشنهاد کرد که با خانواده اش نیز صحبت کنم. این صحبتها به من در شکل گرفتن موضوع بسیار کمک کرد. حتی خانم نادعلیان به من گفت که بسیاری از حرف هایی که در واقعیت نمی توانم با همسرم در میان بگذارم، در این فیلم به شوهرم زدم.
مهدی احمدی، بازیگر این فیلم نیز در پاسخ به شبستان درباره اینکه چطور با حضور دکتر نادعلیان به این نقش رسیدید، گفت: در حقیقت این گونه نبود که من نقش ایشان را بازی کنم و هدف اصلی فیلم مورد دیگری بود و قرار نبود وارد جزئیات زندگی وی شوم و تنها یک تشابه اسم وجود داشت.
وی تاکید کرد: بیشترین مساله ای که بر کار حاکم بود، فیلمنامه بود و من نیز مطابق با آن ایفای نقش کردم.
علیرضا کریمی، صدابردار و تدوینگر این فیلم نیز در توضیح این سوال شبستان در سخنانی گفت: به نظر من تبلیغ شخصی که کار خوبی را انجام داده بسیار مهم است. من همیشه این جمله آقای سینایی "ما همه از طبیعتیم" را در نظر دارم و برای من ثابت شده که وقتی شخصی طبیعت را دوست دارد، طبیعت هم خوبی را به او بر میگرداند.
پایان پیام/
نظر شما