حجت الاسلام و المسلمین یحیی جهانگیری سهروردی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با بیان این که امروز، جهان اسلام با فرصتهای تاریخی بسیاری مواجه است عنوان کرد: امروز، جهان اسلام با یک ظرفیت و فرصت عظیم برای شکوفایی مواجه است، اگرچه با خطر شدید شکنندگی و تهدیدهای بسیار تازه و نوینی نیز درگیر است.
امروز بشر به شدت به دنبال آرامش است
مبلغ بین المللی حوزه با بیان این که مدرنیته، نفسهای آخر خود را میکشد گفت: مدرنیته، بشر را با آن ادعایی که داشت به جایی نرساند، مدرنیته آسایش آورد اما آرامش را از بشر گرفت، در حالی که امروز بشر به شدت به دنبال آرامش است و خسته از مدرنیته است.
استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: ادیان دیگر تا کنون نتوانسته است پاسخ معناجویی بشر را ارائه دهند، در حالی که امروز، بشر به خاطر خستگی احساس نیاز به معنویت پیدا کرده است و این فرصتی برای ماست.
حجت الاسلام و المسلمین جهانگیری سهروردی افزود: امروز بشر نمیخواهد تجربه تلخ دوران وسطایی را تکرار کند، بشر نمیخواهد آئینهایی را انتخاب کند که پاسخی برای سوالات ندارد.
اسلام آئین تفکیر است نه تکفیر
پژوهشگر مطالعات اسلامی تصریح کرد: امروز، اسلام به عنوان آئینی که برای پاسخ به بشر پاسخهای نوئی دارد با یک فرصت مواجه است گرچه در مقابل این فرصت با تهدیدهای شکننده مواجه هستیم.
وی با اشاره به این که دشمنان با اسلامهراسی، مردم جهان را به اسلام بدبین میکنند گفت: رسانهها با یک جریان اسلام ستیز، چهرهای گریم شده و خشن از اسلام را به جهان عرضه میکنند؛ در کنار این دشمن بیرونی، دشمنی از درون میخواهد از اسلام، یک آئین خشونت و کیشافراط به دنیا عرضه کند که وهابیت و داعش را باید مصداق این جریان بدانیم.
این مبلغ بین المللی حوزه ادامه داد: گروههای تکفیری سیمای منطقی اسلام را با کشتن و به قتل رساندن به دنیا معرفی میکنند، در حالی که اسلام آئین تفکیر است ولی آنان، اسلام را آئین تکفیر معرفی میکنند.
جهان اسلام صدای واحد ندارد
حجت الاسلام و المسلمین جهانگیری سهروردی با اشاره به این که جهان اسلام با آسیبهای دیگری روبروست عنوان کرد: یکی از آسیبها این است که جهان اسلام، صدای واحد ندارد؛ به جای این که مسلمانان با هم باشند درهم و به هم هستند، در حالی که بیش از گذشته باید با صدای واحد، پیام خود را به دنیا برسانند، امروز جهان اسلام چنان درگیر خود شده است که اصلا پیام به گوش خودشان نمیرسد.
وی با اشاره به یکی دیگر از آسیبهای جهان اسلام تصریح کرد: جهان اسلام برای دنیای امروز و قرن جدید و همچنین برای نسلهایی که در آینده خواهند آمد باید تئوریپردازی کند و با تکیه بر معرفت ناب اسلامی، پاسخهای نابی ارائه دهد در حالی که جهان اسلام هنوز به این مطلب و ضرورت نرسیده است.
جهان اسلام باید به یک ماکت نمونه اسلامی دست پیدا کند
استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: واقعیت این است که به جز جمهوری اسلامی ایران و تا حدودی ترکیه، مالزی و مصر بقیه جهان اسلام در خواب غفلت هستند در صورتی که امروز جهان اسلام با یک اجتهاد روشمند باید تئوری پردازی کند.
حجت الاسلام و المسلمین جهانگیری سهروردی با بیان این که تا کنون جهان اسلام، مدل عملی برای جهان معرفی نکرده است گفت: ما دین اسلام را به عنوان یک آیئن پیشرفت معرفی میکنیم در حالی که یک کشور مسلمان پیشرفته در جهان وجود ندارد؛ اسلام میگوید آئین صلح، در حالی که همه مجادلهها در کشورهای مسلمان اتفاق میافتد.
کارشناس نهاد رهبری در دانشگاهها افزود: به تعبیر مقام معظم رهبری (مدظله) جهان در مسیر اسلامی شدن است اما هنوز به آن ایده آل اسلامی نرسیدیم، جهان اسلام باید به یک ماکت نمونه اسلامی دست پیدا کند تا نشان دهد این کشور، یک نمونه اسلامی است و اینجاست که ما باید آن را عملیاتی کنیم.
وی تصریح کرد: اقتصاد، فرهنگ و رفتار شهروندان ما باید بر اساس الگوهای اسلامی باشد، وقتی ما از یک ماکت و مدل صحبت میکنیم، یعنی شهروندان ما باید هنجارهای دینی را در رفتارهای خود تجلی بدهند.
نویسنده کتاب «مصلحت در فقه» یادآور شد: اگر نظم یک هنجار دینی است و احتکار یک ناهنجاری ارزشی است، جامعه باید در رفتار اجتماعی خود به صورت عملی به آن تن دهد، اگر یک شهر را به عنوان یک شهر اسلامی معرفی میکنیم باید شهروندان آن شهر نیز به سمت اسلامی شدن پیش بروند.
تهیه و تنظیم: زهرا قربانی
نظر شما