نقشه آمایش کانون های مساجد تهیه شد

خبرگزاری شبستان: دبیر کارگروه مدیریت کلان دستگاه های فرهنگی از اتمام تهیه نقشه آمایش مساجد تهران خبر داد و گفت: تحلیل وضعیت موجود کانون ها در شهر تهران و بیشترین و کمترین سرانه کانون در تهران از بخش های اطلس کانون های مساجد است.

 مهدی ناظمی اردکانی، دبیرکارگروه مدیریت کلان دستگاه های فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی از به اتمام رسیدن نقشه آمایش کانون های فرهنگی هنری مساجد استان تهران خبر داد و در رابطه با ضرورت های تهیه این کتاب به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: امروز قریب 18 هزار کانون فرهنگی هنری در کنار مساجد کشور وجود دارد، در برنامه ریزی درازمدت جهت تاسیس این کانون ها در تمام مساجد کشور لازم بود که نقشه آمایش کانون های فرهنگی هنری مساجد  کشور ترسیم شود.

 

وی با اشاره به اینکه ترسیم نقشه آمایش کانون های فرهنگی هنری مساجد تهران با همکاری ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد انجام شده است، بیان کرد: ترسیم نقشه آمایش کانون های فرهنگی هنری مساجد با همکاری ستاد عالی کانون های مساجد کشور انجام شد که امید است مورد توجه مدیران عالی فرهنگی کشور قرار گیرد و با تصویب آن به عنوان یکی از اسناد آمایش کشور در قالب برنامه پنج ساله ششم به اجرا گذاشته شود.

 

وی با اشاره به بخش های این نقشه آمایش گفت: روش شناسی ترسیم نقشه آمایش کانون های فرهنگی هنری مساجد، تحلیل وضعیت موجود کانون های مساجد در شهر تهران، بیشترین و کمترین سرانه کانون های مساجد در مناطق 22 گانه شهر تهران، بیشترین نیاز و کمترین نیاز مناطق به مسجد، پرجمعیت ترین منطقه شهر تهران،سرانه کانون به ازای هر نفر، بیشترین و کمترین نیاز محلات به کانون از بخش های این کتاب است.

 

وی با اشاره به اینکه در نظام اسلامی مسجد دارای جایگاه بی بدیلی است و در نظام اجتماعی و فرهنگی، جمهوری اسلامی را جز بر محور مسجد نمی توان طراحی و مهندسی کرد، اظهار کرد: مسجد باید محور هر محله در شهرهای کشورهای اسلامی باشد و بر حول این محور واحدهای ارایه دهنده خدمات فرهنگی، آموزشی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی سامان یابد، از این رو مهندسی فرهنگی کشور باید بر محور مسجد انجام شود. در این صورت همان گونه که مسجد پایگاه نهضت و پناهگاه انقلابیون مسلمان و پشتوانه عظیم انقلاب اسلامی بود. عدم وجود نگاه کلان و راهبردی در امر مدیریت بر مساجد و مدیریت در مساجد، نه تنها باعث از بین رفتن فرصت های موجود و عدم استفاده بهینه از ظرفیت های مسجد در ساماندهی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی شده بلکه باعث وارد آمدن خدشه به جایگاه مسجد و جبهه حاکمیت اسلامی نیز بوده است.

 

دبیر کارگروه مدیریت کلان توسعه کلان دستگاههای فرهنگی ادامه داد: در عصری که رقبای مسجد چه از نظر تعداد و چه از نظر امکانات و ابزار و برنامه بیش از پیش متنوع تر و جذاب تر و قوی می شوند. تبدیل مساجد به کانون تحولات فکری، اخلاقی و فرهنگی هر محله نیازمند برنامه ریزی و تلاش گسترده سازمان های مرتبط با مساجد است.

 

ناظمی اردکانی خاطر نشان کرد: یکی از مصادیق و بسترهایی که ظرفیت مناسب و والایی در نظام سازی و مدیریت نظام فرهنگی کشور دارد کانون های فرهنگی هنری مساجد است با توجه به اهمیت و گستردگی فعالیت کانون های فرهنگی هنری مساجد و لزوم ترویج فرهنگ مسجد و مسجدمحوری با ایجاد جاذبه ها و تمهیداتی در جهت جذب اقشار مردم به ویژه جوانان، مساجد را می توان به عنوان پایگاه های مهم دینی، علمی، سیاسی، فرهنگی پشتوانه ای برای حکومت اسلامی و ارزش های اسلام در کشور دانست.

 

دبیر کارگروه مدیریت کلان توسعه کلان دستگاه های فرهنگی گفت: کانون فرهنگی هنری مساجد نیاز جدی امروز جامعه است چرا که سفیران و رابطان فرهنگی جامعه را با مولفه های انقلابی و اسلامی پرورش می دهد لذا توجه به ساخت و ایجاد و همچنین لزوم برنامه سازی برای فعالیت هرچه بیشتر کانون های مساجد با توجه به فرمایشات و تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص میزان تأثیرگذاری فرهنگ در عرصه های مختلف و نامیدن امسال تحت عنوان اقتصاد، فرهنگ، عزم ملی و مدیریت جهادی امری است بدیهی و نیاز به اهتمام و برنامه ریزی منسجم و راهبردی دارد که می تواند منجر به احیای نقش واقعی فرهنگی و تبلیغی سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مساجد و استفاده بهینه از همه ظرفیت های آن می شود. در همین راستا شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان قرارگاه فرهنگی کشور مسئولیتی سنگین در ارتقای جایگاه مسجد به عنوان محوری ترین واحد فرهنگی، اجتماعی در نظام اسلامی را بر دوش دارد.

 

وی با اشاره به اینکه کتاب نقشه آمایش کانون های فرهنگی هنری مساجد تهران به زودی در برنامه رونمایی می شود، گفت: تلاش می شود در مرحله بعد نقشه آمایش کانون های فرهنگی هنری مساجد دیگر استان های کشور نیز تهیه شود.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 436859

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha