برنامه فرهنگی کلان در نظارت بر دخانیات نداریم

خبرگزاری شبستان: معاون سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه فقدان تفریحات سالم یکی از عوامل مهم گرایش جوانان به اعتیاد است، گفت: وقتی ما نتوانستیم بسترهای تفریحات سالم را برای جوانان فراهم کنیم نباید انتظار معتاد نشدن جوانان را داشته باشیم.

رضا جاگیری ،معاون سازمان رفاه و خدمات شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان با اشاره به دلایل گرایش جوانان و نوجوانان به مصرف مواد مخدر صنعتی و جدید گفت: یکی از نیازهای مقطع سنی نسل جوان و نوجوان پرکردن اوقات فراغت آنهاست اگر ما نتوانیم زمینه ها، زیرساخت ها و ابزارهای تفریحات سالم را برای این قشر مهیا کنیم بدون تردید آنها سراغ ابزارآلات و زمینه های غیر سالم خواهند رفت که این یک امر طبیعی می باشد.

 

وی با بیان اینکه پر کردن اوقات  فراعت فقط مربوط به سن نوجوانی و جوانی نیست بلکه تمام سنین را دربر می گیرد، اظهار کرد: ولی چون سن جوانی و نوجوانی سن هیجانات، خودنمایی و نشان دادن توانمندی ها است اگر اوقات فراغت آنها با روش های صحیح پر نشود متاسفانه آنها به سمت آسیب های اجتماعی گرایش خواهند یافت.

 

جاگیری بر لزوم اطلاع رسانی و آگاهی سازی جوانان و نوجوانان تاکید کرد و افزود: وظیفه اصحاب رسانه است که جوانان را بر عدم استفاده از روش های تفریحی ناسالم و مضراتی که برای آنها دارد، آگاه کنند؛ بنابراین ما از یک طرف بسترهای نامناسب تفریحی را برای قشر جوان و نوجوان مهیا نمی کنیم و از سوی دیگر هیچ اطلاع رسانی در این راستا نداریم بنابراین نباید انتظار داشته باشیم که جوانان جامعه به این سمت کشیده نشوند.

 

معاون سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به راهکارهای حل مشکلات جوانان در حوزه مواد مخدر خاطرنشان کرد: ما باید به طور مستمر با استفاده از روش های مختلف هنری، اطلاع رسانی صحیح در سطح مدارس، دانشگاه ها و خانواده ها داشته باشیم و اصحاب رسانه هم به طور فعال در این حوزه ورود پیدا کنند.

 

وی با بیان اینکه اطلاع رسانی مستقیم تأثیر زیادی در عدم گرایش جوانان به استفاده از مواد مخدر ندارد، افزود: در درجه اول ابتدا باید غیرمستقیم و با ابزار هنر جوانان را آگاه کنیم و در درجه دوم با برنامه ریزی های علمی و مستمر، اوقات فراغت را متناسب با نیازها و علایق آنها فراهم کنیم.

وی ادامه داد: انجام این اقدامات چندان هم پیچیده و سخت نیست فقط نیازمند همت و اراده می باشد.

 

جاگیری در خصوص مبارزه با شرکت های دخانیات در کشور اظهار کرد: ما هیچ زمانی سناریویی برای نظارت و  مبارزه با دخانیات نداشتیم و نتوانستیم با همکاری یکدیگر به صورت کلان یک برنامه فرهنگی برای جلوگیری و پیشگیری از شیوع دخانیات و مواد مخدر صنعتی در جامعه تدوین کنیم.

 

وی ادامه داد: ما به کیوسک های روزنامه فروشی اعلام کرده بودیم که به نوجوانان زیر 18 سال سیگار نفروشند نه تنها آنها هیچ توجهی نکردند بلکه دولت نیز هیچ برخورد قانونی با آنها نکرد در واقع می توان گفت هیچ جدیت و اهتمام ویژه برای مبارزه با این امر در جامعه وجود ندارد. ما در قانون هیچ مشکلی برای مبارزه نداریم ولی متاسفانه در اجرا با خلأ مواجه هستیم.

 

جاگیری با اشاره به افزایش روزافزون مصرف قلیان در میان زنان تصریح کرد: فرقی نمی کند زنان هم مانند مردان نیازمند به تفریحات سالم هستند. وقتی آنها می بینند به این راحتی قلیان در دسترس جامعه قرار دارد به استفاده از آن گرایش پیدا می کنند و چون میل به خودنمایی در دوران نوجوانی و جوانی وجود دارد آنها هم فکر می کنند با این رفتار می توانند خود را مطرح کنند این امر موجب شده چه دختر و پسر و چه مرد و چه زن به استفاده از قلیان گرایش پیدا کنند.

 

پایان پیام/

کد خبر 436711

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha