سالم حسین زاده، رئیس اداره اسناد سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد گفت: آستان قدس رضوی بزرگترین اسناد تاریخی مربوط به دوران انقلاب و وقایع آن زمان شامل مصاحبه، سند، فیلم و عکس را در خود نگهداری می کند.
وی اسناد موجود درباره دوران انقلاب در مشهد را در قالب وقایع تصویری، تاریخ شفاهی و مکتوب تشریح کرد و افزود: جمع آوری کل اسناد شفاهی و مکتوب درباره دوران انقلاب در مشهد در قالب راهاندازی واحد مطالعات انقلاب اسلامی، تاریخ شفاهی، عکسها و اسناد دیداری و شنیداری و مکتوب است.
رئیس اداره اسناد سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: حرم مطهر رضوی، شهر مشهد را به یکی از پایگاه های مذهبی و انقلابی در ایران در دهه 1340 و 1350 مبدل کرد.
وی بیان کرد: فعالیت گروه ها، احزاب و علمای صاحبنام و اندیشمندان ایدئولوگ و انقلابی در حوادث این سالها، به مشهد جایگاهی ویژه در تاریخ معاصر ایران و انقلاب اسلامی بخشیده است.
حسینزاده اظهار داشت: حضور هسته مرکزی روحانیت مبارز و در راس آن مقام معظم رهبری در مسجد کرامت به عنوان عامل پیوند گروههای مذهبی و ملی از یکسو و عامل سازماندهی فعالیت های انقلابی از سوی دیگر، مشهد را از سایر شهرهای ایران متمایز کرده است.
وی بیان کرد: علاوه بر این وجود کانونهای فکری همچون کانون نشر حقایق، انجمن پیروان قرآن، جلسات پرسش و پاسخ شهید هاشمینژاد و نیز مساجد کرامت و امام حسن(علیه السلام)، چهرهای کاملا انقلابی به شهر مشهد داده است.
حسین زاده با اشاره به اينكه در گام نخست، پس از جمع آوری اسناد، اطلاعات و منابع مرتبط، تشکیل بانک جامع اطلاعات و اسناد انقلاب اسلامی در مشهد کیلد خورد، افزود: در این میان گردآوری و بررسی خاطرات افراد و فعالان از مبارزات و حضور مقام معظم رهبری در سر حلقه فعالیت های انقلابی در مشهد از جایگاه ویژه ای در این واحد برخوردار بوده و مطالعاتی برای ساماندهی و سازماندهی اطلاعات در این زمینه در حال انجام است.
وی تصریح کرد: در راستای رهنمودهای تولیت عظمای آستان قدس رضوی مبنی بر توجه جدی و احساس مسئولیت سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نسبت به اسناد انقلاب اسلامی که بهترین شاهد برای اصالتهای نظام و ارزشهای انقلاب اسلامی و نیز ضرورت جمعآوری و نشر این اسناد است، طرح راه اندازی مرکز مطالعات انقلاب اسلامی اجرا شد.
حسین زاده افزود: اسناد و خاطرات بجا مانده از آن روزها، امکان پژوهش در حوزه انقلاب را برای اندیشمندان و علاقه مندان در این زمینه فراهم کرده و راه اندازی مرکز اختصاصی مطالعات انقلاب اسلامی بستر را برای انجام تحقیقات گسترده تر و مستندسازی و تدوین تاریخ انقلاب اسلامی به ویژه در شهر مشهد و نیز خراسان آماده کرده است.
پایان پیام/
نظر شما