خیال خام السیسی در سرزمین فراعنه

خبرگزاری شبستان:روابط قاهره با غزه از زمانی که ژنرال عبدالفتاح السیسی در مصر روی کار آمده است فراز و نشیب هایی داشته است و رو به تیرگی گراییده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری کنونی مصر زمانی که در جولای 2013 مرسی را از قدرت برکنار کرد تصور می کرد که به راحتی می تواند اوضاع مصر را به کنترل خود درآورد.

وی در آن زمان محبوب ملت مصر بود و همین شرایط سبب شد تا وی برای انتخابات ریاست جمهوری نامزد و در آن پیروز شود.آنچه برای ملت مصر و مصری ها اهمیت دارد اقتصاد است و مفاهیم دیگر در برابر نان چندان مفهومی ندارد.

در بُعد داخلی السیسی مقابله با اخوان المسلمین و کنار زدن فعالان را در سرلوحه کار خود قرار داد و شرایط مشابه آنچه در دوره حسنی مبارک بود با اندکی تغییر تبدیل شد.

چالشهایی که وی در این دوره با آنها روبرو بود روند به رشد بی ثباتی در صحرای سینا و مناطق العریش و شیخ زوید و دیگر مناطق این استان بود.

طرفداران اخوان المسلمین و دیگر مخالفان تحرکاتی انجام دادند و در مقابل السیسی سیاست پلیس و مشت آهنین را برگزید.از زمان روی کار آمدن وی بسیاری از اعضا و رهبران اخوان المسلمین به زندان انداخته شده اند.در مقابل روند محاکمه حسنی مبارک و فرزندان وی به سمت و سویی پیش می رود که در نهایت به آزادی آنها منجر می شود.

وی در بُعد سیاست خارجی کوشید که با عربستان رابطه خود را قوی کند که هدفش البته دست یابی به پول برای اقتصاد بیمار این کشور بود.

با مرگ ملک عبدالله، السیسی رئیس جمهوری مصر روزگار بدی را سپری می کند زیرا حامی و پشتیبان خود را از دست داده است و گویا ملک سلمان چندان اقبالی به وی نشان نمی دهد یا حداقل فعلا سرگرم سرو سامان دادن به مشکلات داخلی عربستان است.

سیاست های دوران السیسی شرایط دوران حسنی مبارک را در ذهن تداعی می کند زیرا در آن هنگام حماس و غزه دشمن سرسخت مصر محسوب می شدند و رابطه با اسرائیل مهمتر به نظر می رسید.

السیسی به علت عداوتی که با اخوان المسلمین داشت از همان ابتدا سیاست سختگیرانه ای علیه حماس اتخاذ کرد و علاوه بر نابودی تونلها در مرز مصر با غزه گذرگاه رفح را نیز بیشتر اوقات بسته نگه داشت.

جدیدترین اقدام مصر علیه حماس تروریست توصیف کردن گردانهای عزالدین القسام شاخه نظامی این جنبش است که بدون شک این تصمیمی است که رژیم صهیونیستی را سر ذوق می آورد.

سامی ابو زهری سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) به شدت از تصمیم دستگاه قضایی مصر مبنی بر تروریستی خواندن گردانهای عزالدین قسام، شاخه نظامی جنبش حماس انتقاد کرد.

وی ضمن نپذیرفتن این حکم اعلام کرد که تصمیم مذکور تنها در راستای اجرای اهداف رژیم صهیونیستی و خدمت به این رژیم صورت گرفته است.

پایگاه رای الیوم در این باره نوشته است: این تصمیم بهترین هدیه ممکن از سوی مقامات مصری به اسرائیل آنهم در شرایط کنونی که این رژیم می کوشد از جریان شارلی ابدو در پاریس به نفع خود استفاده کند است.

دستگاه قضایی در مصر در شرایط کنونی با آزادی و استقلال بیگانه است و تابع قوه مجریه این کشور است.دستگاه قضایی در برهه کنونی به ابزاری برای حذف دشمنان به ویژه اسلام گرایان تبدیل شده است.آیا عاقلانه است که دستگاه قضایی مصر احکام اعدام در حق 500 متهم ظرف ساعات محدود صادر کند؟

مقامات مصری از ضربات مهلک به نیروهای این کشور در سینا ناخرسند هستند، تصمیمات اشتباهی اتخاذ می کنند که آخرین آن تروریست توصیف کردن گردانهای قسام است.

می دانیم که نظام کنونی در مصر با حماس و غزه دشمن است.این نظام از زمان روی کار آمدن حماس را متهم به دخالت در آزاد کردن رهبران اخوان المسلمین از زندان  در سال2011 و زمان انقلاب ژانویه آن سال کرد اما هرگز تصور نمی شد که شاخه نظامی حماس را هدف قرار دهد.این حکم کاملا سیاسی است.

آیا گردانهای قسام که سه جنگ با اسرائیل کرده است و در قلب اراضی اشغالی عملیات علیه اهداف اسرائیل انجام داده است و موشک های آن فرودگاه تل آویو را به تعطیلی کشانده است و بیش از چهار میلیون اسرائیلی را به پناهگاه کشانده است تروریستی است؟ مسئولیت افزایش خشونت و تروریسم در سینا بر عهده مقامات مصر و سیاست های شکست خورده آنها نه حماس یا شاخه نظامی آن که سعی می شود از آن به عنوان قوچ قربانی برای سرپوش گذاشتن برای شکست استفاده شود.

مصری ها همه تونلهای میان مصر و فلسطین را بسته اند و منطقه حائل به عمق یک کیلومتر و طول ده کیلومتر ایجاد کرده اند و همه ساکنان مصری را از منطقه رانده اند  و گذرگاه رفح را برای ماههای متوالی بسته اند پس چگونه قسام می تواند در سینا فعالیت کند و به آن نفوذ کند و دست به اقدامات تروریستی آنگونه که مقامات مصری می گویند بزند؟چگونه این جناح مشغول به اسرائیل می تواند به بدنه امنیت و اطلاعاتی مصر که یک میلیون نظامی و خبر چین با سلاح های پیشرفته دارد نفوذ کند؟اگر به فرض نفوذ همه کرده باشد این شکنندگی و فشل بودن امپراتوری امنیتی مصر و هزینه بیهوده چند میلیارد دلاری برای آن را نشان می دهد.

رای الیوم می افزاید: مقامات مصری در واقع با مردم فلسطین و ساکنان غزه دشمنی دارند.این تصمیم خوشحال کننده اسرائیلی هاست و مقامات مصری با این تصمیمات اشتباه آنها را خوشحال می کند.ملت مصر از این اقدامات ناخرسند است اما نمی تواند کاری انجام بدهد زیرا بیش از بیست هزار نفر پشت میله های زندان هستند.

 

 

 

کد خبر 436578

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha