به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، تاریخ گیلان و مردم آن سرشار از افتخاراتی است که بر هیچ پژوهشگری پنهان نیست و گیلانی با چنین پیشینه ای نمی توانست در مقابل ظلم و جور ستم شاهی خاندان منحوس پهلوی سکوت کند.
راهپیماییهای عظیم مرم گیلان در شهرهای مختلف استان، تعطیلی مدارس و دانشکده ها و اعتصاب های عمومی در بازار و ادارات، تشکیل جلسات سخنرانی انقلابی و آتشین در مساجد توسط علمای مبارز تظاهرات بزرگ عاشورا در رشت و به زیر افکندن مجسمههای شاه ظالم و نوکر اجنبی هیچگاه از حافظه تاریخ گیلان پاک نمی شود.
از این رو باید با افتخار اعلام کرد که استان گیلان از اولین استانهای پیش قدم در راه همگام شدن با امام خمینی(ره)در مسیر انقلاب الهی، اسلامی ایشان بود.
و شهادت سید یونس رودباری، روحانی مبارز گیلانی در سال 1342 در ضرب و شتم ماموران نظام ستمشاهی پهلوی در یورش وحشیانه به مدرسه فیضیه قم، که از شاگردان برجسته امام خمینی(ره) محسوب می شد، نمونه عینی آن است.
از این رو در این یادداشت از فجر آفرینان گیلان یاد می کنیم؛
اولین شهید انقلاب اسلامی ایران، سید یونس رودباری
روحانی مبارز شهید سید یونس حسینی رودباری آغوزبنی، یازدهم مهر ماه سال 1311 در روستای آغوز بن از توابع شهرستان رودبار متولد شد.پدرش میرمحمد علی کشاورز بود و مادرش سپیده نام داشت. تحصیلات عالی حوزوی داشت و و از شاگردان حضرت امام خمینی(ره)محسوب می شد. دوم فروردین 1342 در مدرسه فیضیه قم توسط ماموران رژیم پهلوی به شهادت رسید.
مدفن وی در روستای محل تولدش واقع است. پس از شهادت سید یونس، خانواده او به دیدار امام نائل شدند و امام پس از عرض تسلیت ، تفقد و اظهار همدردی چون پدر شهید یونس را در حال گریه مشاهده کرد به ایشان فرمود" این گریه مال شما نیست. این گریه برای من است که بهترین عزیزم را ازدست دادم. من سید یونس رودباری را بیشتر از فرزندم دوست داشتم".
***
شهید ابراهیم جعفری، ششم فروردین سال 1326 در روستای بوئین از توابع شهرستان فومن دیده به جهان گشود. پدرش محمد و مادرش شوکت نام داشت. وی تا پایان مقطع کارشناسی در رشته مدیریت بازرگانی تحصیل کرد و معلم شد. سال 1357 ازدواج کرد و هفتم دی ماه 1357 در سبزه میدان رشت بر اثر اصابت باتوم به ناحیه سر هنگام تظاهرات علیه رزیم پهلوی به شهادت رسید. مدفن وی در گلزار شهدای روستای بوئین فومن واقع است.
****
شهید حمیدرضا ابراهیمنژاد در تاریخ دوم شهریور 13336 در شهرستان رشت چشم به جهان گشود. پدرش احمد و مادرش ملوک نام داشت. تا پایان مقطع کاردانی دررشته مکانیک تحصیل کرد. معلم بود و سال 1354 ازدواج کرد و صاحب یک دختر شد. هفتم بهمن 1357 هتگام تظاهرات علیه رژیم پهلوی در خیابان سردار جنگل رشت بر اثر اصابت گلوله ماموران رژیم ستمشاهی به شهادت رسید. مزار وی در گلزار شهدای رشت واقع است.
****
شهید خسرو احمدی احمدسرایی، شانزدهم شهریور 1330 در روستای احمدگوراب از توابع شهرتان شفت به دنیا آمد. پدرش علی اکبر کشاورز بود و مادرش زهرا نام داشت. دانشجوی سال سوم رشته اقتصاد بود. سال 1352 ازدواج کرد و صاحب یک پسر و یک دختر شد. یازدهم آذر 1357 هنگام تظاهرات علیه رژیم پهلوی در خیابان عباسی تهران به شهادت رسید. مدفن وی در گلزار شهدای بهشت زهرای تهران واقع است.
****
شهید سید تقی اشکیل در تاریخ دوازدهم شهریور 1326 در شهرستان رشت به دنیا آمد. پدرش سید علی، نجار بود و مادرش زهرا نام داشت. تحصیلات خود را تا سطح ششم ابتدایی گذراند و چس از آن به کار نجاری مشغول شد. هشتم دی 1357 در خیابان امام خمینی رشت هنگام درگیری با ماموران رژیم چهلوی بر اثر اصابت گلوله و پارگی ریه به شهادت رسید. مدفن وی در گلزار شهدای رشت قرار دارد.
گفتنی است، استان گیلان 63 شهید را در انقلاب اسلامی تقدیم نظم جمهوری اسلامی کرده است.
پایان پیام/
نظر شما