به گزارش خبرنگار تئاترخبرگزاری شبستان، مراسم اختتامیه سیوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر شامگاه یک شنبه 12 بهمن با حضور علی جنتی، علی مرادخانی، حسین نوش آبادی و جمعی ازپیشکسوتان، هنرمندان و علاقمندان تئاتر در تالار وحدت برگزار شد.
مراسم اختتامیه سیوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با قرائت کلام االله مجید آغاز شد و سپس کلیپ از آهنگ «والا پیامبر» فرهاد مهراد پخش شد.
برزو ارجمند: هر کاری می تواتنید برای پدر و مادرتان بکنید، ای کاش ها آدم را می کشد
اجرای مراسم اختتامیه سیوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر را سید علی رضا سجادی برعهده داشت. اهدای جوایز بخش مرور با آمدن برزو ارجمند به صحنه همراه بود، علی رضا سجادی یاد انوشیروان ارجمند را گرامی داشت، برزو ارجمند در سخنانی به یاد پدرش گفت: من امشب 49 شب است که پدرم را ندیده ام، خیلی ممنونم از همه دوستان، همکاران و دوستان پدرم که ما را حمایت کردند، از گروه تئاتر سایه و فدک تقدیر می کنم، ممنون از کسانی که در زنده بودن پدرم یادش را گرامی داشتند، به همه هم سن و سالان خودم می گویم هر کاری که می توانید برای پدر و مادرتان بکنید،چرا که بعد ای کاش ها آدم را می کشد، ای کاش یک دقیقه بیشتر پدر و مادرمان باشد...
سپس جوایز بخش مرور به برگزیدگان اهدا شد.
اردشیر صالح پور دبیر سیوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر هم در سخنانی گفت: جشنواره سی و سوم به رغم همه کمبودها و کاستی ها نوید این موهبت است که تئاتر در ایران زنده است و با خلاقیت های خود افق تازه ای را می گشاید، البته نبود بودجه کافی تئاتر ایران را با مشکل مواجه کرده است و همین مشکل مانع راه برای رسیدن به تئاتر ملی است. امسال در بخش بین الملل کمبود بودجه ما را در دعوت از گروههای خارجی دچار مشکل کرده بود.
دبیر سیوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از دکتر حسن روحانی خواست کهد در میان هنرمندان حضور بیشتری داشته باشد و از رییس جمهور تقاضا کرد در راستای دیپلماسی فرهنگ در سال فرهنگ حمایت بیش از پیش خود را از هنر تئاتر اعلام دارد تا هنرمندان بدون دغدغه با خلق اثر، هویت فرهنگی ایرانین را به گوش جهانیان برساند.
اردشیر صالح پور خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از آقای علی جنتی تقاضا دارم بودجه تئاتر را که به اندازه ساخت یک فیلم کوچک تلویزیونی نیست افزایش دهد.
اهدای جوایز سه نهاد به آثار برگزیده جشنواره
در ادامه این مراسم جوایز سه نهاد بنیاد شهید و امور ایثارگران، انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به آثار موضوعی جشنواره اختصاص یافت.
بر همین اساس، تندیس، دیپلم افتخار و مبلغ 30 میلیون ریال از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران به گروه نمایش «آسمان روزهای ابری» به کارگردانی محمد رسائلی از رشت تعلق گرفت.
جایزه انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس شامل حمایت از اجرای عمومی، لوح تقدیر و هدایای نقدی به دو نمایش صحنهای و دو نمایش خیابانی (بدون اولویت) زیر اهدا شد:
نمایش «آقای قاضی صدایم را میشنوید؟» به کارگردانی حسن سبحانی مینابی از میناب
نمایش «بهشت 50 درجه بالای صفر» به کارگردانی علی حیدری از آبادان
نمایش «چرخ روز افزا» به کارگردانی علیمحمد رادمنش از تهران
نمایش «صفر مرزی» به کارگردانی آرش سبحانی و علی بنائیان از اهواز
جایزه پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هم شامل حمایت از اثر آینده گروه نمایشی با مضامین مرتبط با فرهنگ ایرانی و اسلامی، تندیس و هدیه نفیس از صنایع دستی کشور به نمایش «بوقلمون» به کارگردانی خیراله تقیانیپور از تهران اهدا شد.
تجلیل از4 شهید هنرمند دفاع مقدس
در مراسم اختتامیه سی و سومین جشنواره تئاتر فجر از شهدای ولالا مقام هشت سال دفاع مقدس با نام های مسعود سهیلی، قدرت الله طاهری بروجنی، احمد مقدم و غلام رضا کشتکار تجلیل شد.
برادر شهید مسعود سهیلی در هنگام دریافت جایزه این شهید گفت: شهید پرده آخرین نمایش اش را در کربلای ایران نوشت و با خون چهره گریم کرد، شهید قبل از اینکه هنرمند باشد دوست داشت شهید باشد.
وی از علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از به هنرمندان تئاتر شهرستان ها بها بدهند و با اهدای کتاب «تاریخ تئاتر مشهد» به وزیر گفت: همه شهرستان ها تاریخ تئاتر غنی دارند.
برادر شهید غلامرضا کشتکار نیز گفت: شهید غلامرضا کشتکار نه تنها تئاتر را در شهرستان بلکه در مناطقی مثل کردستان، خوزستان و خط مقدم جبهه اجرا کردند .
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: مدیران تمامی بخش های فرهنگی پاسخگوی اهالی تئاتر باشند
علی جنتی هم در مراسم اختتامیه سی و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر گفت: در این سال ها چنان که بایسته و شایسته است حامی هنر تئاتر نبودیم، تئاتر را در مظلومیت رها کرده یم، از مدیران فرهنگ و هنر در همه نهادها می خواهم که آستانه تحمل خود را بالا ببرند و پاسخگویی اهالی تئاتر باشند، تئاتر شایسته بی مهری نیست و نباید روابط جای ضوابط را بگیرد.
تجلیل از چهار پیشکسوت و فعال عرصه تئاتر
در مراسم اختتامیه سی و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر از جعفر والی، حسین علی طباطبایی، احمد سپاس دار و بدرالسادات بزنجانی تقدیر شد.
گرامیداشت یاد درگذشتگان تئاتر در سال 93 در جشنواره تئاتر فجر
در این مراسم با پخش ویدئو کلیپی یاد درگذشتگان تئاتر در سال 93 مثل مرتضی احمدی،باقر صحرا رودی، ماهگل مهر، کیمیا یادگاری نژاد،علی اکبر رزم آرا ، انوشیروان ارجمند،مجید بهرامی، حمید مهر آرا، جواد ثریا،احمد بیگدیلی، رضا رضاپور، سید علی صالح کوتا، و محمد پل سنگی گرامی داشته شد.
در ادامه مراسم برگزیدگان بخش پوستر معرفی شدند.
مسعود فروتن از چهره های تلویزیونی با اظهار تاسف از نپرداختن به تله تئاتر در جشنواره بین المللی تئاتر فجر از مسئولان خواست که به این گونه نمایشی توجه کنند .
درادامه این مراسم برگزیدگان بخش تئاتر خیابانی معرفی شدند و یکی از بازیگران مرد این بخش جایزه اش را به موزه آستا قدس رضوی تقدیم کرد.
در بخش های دیگر این مراسم برگزیدگان بخش های نسل نو و مسابقه بین الملل تقدیر شدند.
در مراسم اختتامیه سیوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر هنرمندانی چون دانیال حکیمی، هادی مرزبان، حمید مظفری، برزو ارجمند، رویا تیموریان، ستاره اسکندری، لادن مستوفی، فرزانه کابلی، محمد خاکی و.... حضور داشتند.
پایان پیام/
نظر شما