استعفا یا گرفتن امتیاز؟ رئیس جمهور یمن چه هدفی دارد؟

خبرگزاری شبستان : رئیس جمهور یمن با استعفا از منصب خویش می کوشید رهبران انصارالله را در تنگنا قرار داده و شروط مدنظرش را به آنان تحمیل کند اما استقبال حوثی ها از اقدام وی صحنه معادلات را تغییر داده است.

به  گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از منابع خبری، موضوع استعفای عبد ربه منصورهادی، رئیس جمهور یمن به دنبال حوادث صنعاء و تسلط نیروهای مردمی انصارالله بر کاخ ریاست جمهوری وارد مراحل جدیدی شده و گمانه زنی ها در این مورد متفاوت است.

برخی این اقدام هادی را در جهت کناره گیری از مناصب دولتی و در واقع نمایانگر اعتراض به تحرکات حوثی ها در این کشور و مخالفت آنان با محتوای پیش نویس تعدیل قانون اساسی می دانند.

عده ای دیگر بر این باورند که این حرکت به منظور اعمال فشار بر عبدالمالک الحوثی، رهبر انصارالله برای عقب نشینی از خواسته های سیاسی و راهبردی وی است و هادی با در پیش گرفتن تاکتیک جدید، ایجاد محدودیت برای کمیته های مردمی را دنبال کرده و می خواهد به نوعی حالت سکون فعالیت های سیاسی در یمن دامن بزند.

 

از آنجا که در سویی ریاض حمایت از دولت را منوط به خلع سلاح و یا دستکم کاهش دامنه فعالیت انصارالله می کند و در سوی دیگر حوثی ها نیز بر اجرای بی کم و کاست مفاد توافق نامه دو جانبه آشتی اصرار می کنند رئیس جمهورمستعفی می کوشد از تمامی ابزارهای خود برای گرفتن امتیاز از هر دو سمت این قضایا استفاده کرده و زمام اوضاع بحرانی یمن را به دست بگیرد و دست بالا را در کوران حوادث داشته باشد.

با این وجود سران انصارالله از مواضع پیشین خود عدول نکرده و حتی از این استعفا استقبال به عمل آورد زیرا به خوبی می دانند که ریاض با رفتن هادی مهره شاخصی را برای جایگزینی وی ندارد و آنان می توانند با به دست گرفتن ابتکار عمل، بستر مناسبی را برای انتخاب گزینه های ریاست جمهوری که مورد اتفاق گروه های سیاسی باشند فراهم کنند.

 

پایان پیام /

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 436196

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha