به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی استانداری قزوین، کریم حبیبی انبوهی بیان کرد: وظیفه خاص و برجسته دفتر امور روستایی این است که متولی امور دهیاری ها در استان است و در حال حاضر 27 درصد جمعیت استان در 842 روستای استان سکونت دارند که از این مجموعه 510 روستا برخوردار از دهیاری هستند که 95 درصد جمعیت روستایی استان را زیر پوشش خود دارند.
وی ادامه داد: توزیع اعتبارات به دهیاری ها از محل مالیات بر ارزش افزوده صورت می گیرد و شاخص برخورداری از دهیاری نیز در گذشته 50 خانوار بوده و در استان قزوین تمامی روستاهای دارای 30 خانوار برخوردار از دهیاری هستند و از معدود استان هایی هستیم که تمامی روستاهای بالای 30 خانوار آن دارای دهیاری هستند.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری قزوین اضافه کرد: در سال جاری در سه مقطع هفته دولت، 15 مهر روز روستا و دهه فجر در مجموع 683 پروژه با اعتباری بالغ بر 388 میلیارد ریال به بهره برداری رسیده است که به تفکیک هفته دولت 182 پروژه ، روز روستا 205 پروژه و دهه فجر 296 پروژه و 173 میلیارد ریال را شامل می شود.
وی تصریح کرد: تعداد پروژه های قابل افتتاح روستایی در دهه فجر امسال از نظر تعداد 11 درصد و از نظر شاخص اعتباری 58 درصد رشد را نشان می دهد و نوع پروژه ها در سالجاری به لحاظ حجم نیز بیشتر پروژه های بزرگ و با محوریت آسفالت معابر روستایی است.
حبیبی افزود در دهه فجر امسال در شهرستان آبیک 30 پروژه، البرز 33 پروژه ،آوج 36 پروژه، بوئین زهرا 92 ،تاکستان 27 پروژه و در شهرستان قزوین نیز 78 پروژه در حوزه روستایی افتتاح و به بهره برداری می رسد.
وی توضیح داد: اهم این پروژه ها در محورها و سرفصل های مختلف شامل مخلوط ریزی، شن ریزی، زیرسازی و آسفالت با 79 پروژه ،جدول گذاری معابر با 135 پروژه، ساماندهی جایگاه پسماندها و دفن زباله با شش پروژه، سنگ فرش معابر 29 پروژه، احداث بوستان و فضای بازی روستایی 12 مورد، احداث دیوار گورستان و ساماندهی گلزار شهداء، احداث ساختمان دهیاری 24 مورد، احداث غسالخانه پنج مورد، احداث ورزشگاه، بازگشایی معابر و میدان و بلوار 10 مورد، احداث نانوایی یک مورد ساماندهی اراضی یک مورد و غیره است.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری قزوین خاطر نشان کرد: در سال جاری تاکنون بالغ بر 352 میلیارد ریال از محل مالیات بر ارزش افزوده بین دهیاری ها توزیع شده است که دفتر امور روستایی استانداری در سال جاری بالغ بر 33 میلیارد ریال صرف خرید و توزیع ماشین آلات در بین دهیاری ها کرده است که بیش از پنج برابر اعتبارات سال گذشته و معادل کل اعتبار چهار سال گذشته در این بخش است.
وی تأکید کرد: در گذشته سیستم توزیع ماشین آلات دهیاری ها مناسب نبود به گونه ای که امروزه برخی از دهیاری ها به گورستان ماشین آلات تبدیل شده اند؛ اما در حال حاضر ماشین آلات به صورت متمرکز به بخش تخصیص می یابد چون ماشین آلات روستایی متعلق به همه بخش است و سعی داریم که امکانات و تجهیزات دهیاری ها را تلفیق و در اجرای پروژه های تمامی دهیاری ها استفاده کنیم.
حبیبی گفت: رویکرد دولت جدید نسبت به روستاها از نگاه عمرانی به نگاه اقتصادی تغییر پیدا کرده است و متاسفانه طی 35 سال گذشته با وجود خدماتی که به این مناطق صورت گرفته منجر به پایداری جمعیت روستایی نشده و روستاهایی که زمانی راه حل بودند امروزه همه مسئولین جمع شده اند تا مسائل آن را حل کنند.
وی یادآور شد: در راستای تقویت سرمایه گذاری و رونق اقتصاد روستایی، معاونت توسعه روستایی و دفتر مناطق محروم ریاست جمهوری به دنبال پرداخت تسهیلات به سه برابر سهم آورده در اجرای طرح های توسعه اقتصادی و خدماتی در روستاها است.
پایان پیام/
نظر شما