حجت الاسلام «سید سجاد ایزدهی»، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفت وگو با خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به نقش مسجد در جریان شکل گیری انقلاب اسلامی اظهار کرد: مسجد در حقیقت پایگاه حضور مردم بود و آخرین اخبار و نظرات در مورد وضعیت کشور در مساجد اطلاع رسانی می شد.
وی ادامه داد: امام خمینی(ره) نیز همواره تاکید بر حضور در مساجد، هیئات، مراکز مذهبی داشتند ضمن اینکه اساس حرکت امام راحل نیز از مسجد و در قم شکل گرفت بنابراین می توانیم بگوییم محور شکل گیری انقلاب اسلامی مساجد بودند و روحانیت به عنوان داعیه دار انقلاب سنگر مسجد را با آگاه بخشی تجهیز می کردند.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: جایگاه روحانیت معمولا از منظر فکری در مسجد تعریف شده است و این روالی است که تا قبل از انقلاب اسلامی نیز در جریان بود و انقلاب این جریان را تحکیم مضاعف بخشید. همچنین شروع قیام های مردمی نیز همواره از مساجد آغاز می شد در نتیجه مساجد در جریان انقلاب تنها پایگاه عبادی نبودند بلکه ویژگی توامان عبادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی داشتند آنچنان که در زمان صدر اسلام نیز چنین رویکردی نسبت به مساجد در جریان بود.
وی گفت: امروز نیز این روال کماکان وجود دارد، نقطه آغاز حرکت راهپیمایی ها معمولا از مساجد است یا به مساجد ختم می شود. از سوی دیگر برنامه های متعددی برای مساجد تعریف شده است اما با این وجود تا مسجد طراز فاصله زیادی داریم. زمانی می توانیم یک مسجد را فعال و در عین حال الگو بدانیم که حضوری جدی در زندگی مردم داشته باشد و در واقع برای مردم دغدغه شده باشد و اعضای خانواده نسبت به حضور در مسجد و اقامه نماز جماعت در مسجد برنامه ریزی داشته باشند.
حجت الاسلام ایزدهی تصریح کرد: برنامه ریزی برای مساجد و توجه به سلیقه و نیازهای فکری نسل امروز می تواند رونق مضاعفی را به مساجد ببخشد و در عین حال نقش محوری مسجد در سطح محلات را مانند زمان انقلاب به آنها بازگرداند.
پایان پیام/
نظر شما