به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر وحید احمدی، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، امروز(9 بهمن) در نشست با هیئت رئیسه، مدیران مراکز تحقیقاتی و اساتید فعال پژوهشگر در خوزستان، با بیان اینکه شاخص رتبه بندی داشگاه ها، به میزان عملکرد آنها در حوزه پژوهش و فناوری است نه آموزشی، گفت: لازم است دانشگاه ها علیرغم همه مشکلات مالی که دارند، حداقل 15 درصد بودجه را به بخش پژوهش و فناوری اختصاص دهند.
وی بر ایجاد ارتباط و اتصال پارک های علم و فناوری و دانشگاه ها در هر استان تاکید کرد و افزود: سال گذشته برای نخستین بار از سوی وزارت علوم 30 میلیارد تومان برای تجهیز آزمایشگاه ها به دانشگاه ها و 20 میلیارد تومان برای حوزه فناوری به پارک های علم و فناوری تخصیص داده شد که تاکنون چنین رقمی سابقه نداشته است.
وی از تصویب تخصیص یک درصد از بودجه دستگاه های اجرایی به بخش پژوهش و فناوری خبر داد و بر استفاده از خلاقیت ها و ارتباطات منطقه ای و نیز ظرفیت های استان توسط دانشگاه تاکید کرد و ادامه داد: موضوعی با عنوان «اقتصاد پژوهش و فناوری» در وزارت علوم مطرح شده که منابع اقتصادی را در این حوزه فعال کند.
دکتر برات قبادیان، مشاور معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، نیز پیشنهاد داد: با توجه به وجود پتانسیل و ظرفیت خدادادی خوزستان در زمینه انرژی خورشیدی، مرکز تحقیقاتی در این حوزه در دانشگاه شهید چمران تاسیس و راه اندازی شود.
وی با بیان اینکه اگر در 20 درصد بیابان های لم یزرع خوزستان با بکارگیری سلول های خورشیدی، برق تولید شود می تواند برق استان و کشور را تامین کرد، یاد آور شد: در صورت تاسیس چنین مرکز تحقیقاتی، می توان به کل جنوب کشور در بخش استفاده از انرژی خورشیدی خدمات ارائه داد.
وی با تاکید بر ضرورت توجه به دانشگاه کارآفرین و راه اندازی رشته های تقاضا محور، اضافه کرد: در حال حاضر پنج میلیون دانشجو در کشور مشغول تحصیل هستند در حالی که دولت نمی تواند سالی یک میلیون شغل برای فارغ التحصیلان ایجاد کند و اگر نگرش عوض نشود وضعیت آینده وحشتناک و بسیاری از دانشگاه ها حذف می شوند.
دکتر محمد رعایایی اردکانی، سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز، نیز بر لزوم تصدی گری وزارت علوم بر جذب دانشجو در دانشگاه آزاد در راستای کیفی سازی آموزش تاکید کرد و اذعان داشت: جذب بی رویه دانشجو در سال های اخیر به ویژه در دانشگاه های غیر دولتی نگران کننده است و وزارت علوم باید در این بخش ورود کند.
همچنین دکتر ابراهیم حاجی دولو، معاون پژوهش وفناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، از برنامه ریزی و هدفگذاری برای تاسیس دفتر توسعه و فناوری در این دانشگاه به عنوان بازوی حمایتی اساتید فعال در فناوری خبر داد و عنوان کرد: با وجود توانمندی های اساتید و تجهیزات و زیرساخت های پژوهشی و تحقیقاتی، پروژه های کلان بسیار محدودی تاکنون به دانشگاه سپرده شده است.
وی تعداد قراردادهای تحقیقاتی فعال دانشگاه را در حال حاضر 125 مورد با رقم 6 میلیارد تومان عنوان کرد و بیان داشت: از 550 عضو هیئت علمی تنها 25 درصد آنها در پروژه های تقاضا محور مشارکت دارند و نیاز به مکانیزم های تشویقی در این زمینه به شدت احساس می شود.
وی با اشاره به اینکه مراکز تحقیقاتی باید هسته های کوچک از اساتید تشکیل دهند و در صنایع اقدام به موضوع یابی و نیازسنجی کنند و حلقه ارتباط و اتصال دانشگاه و صنعت باشند، تاکید کرد: 35 پروژه تحقیقاتی مشترک تاکنون با نفت اجرا شده و دانشگاه شهید چمران تنها دانشگاه مجری دوره های دکتری زمین شناسی نفت در کشور است.
پایان پیام/
نظر شما