تدوین طرح جامع توسعه آموزش و پرورش خوزستان

خبرگزاری شبستان: استاندار خوزستان، اظهار داشت: وجود ۶۰۰ هزار نفر بی سواد در سطح استان نشان دهنده این مورد است که هنوز هم در بسیاری از موارد رتبه بندی درستی را دارا نیستیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز و به نقل از روابط عمومی استانداری خوزستان، دکتر عبدالحسن مقتدایی، استاندار خوزستان، در جلسه شورای آموزش و پرورش استان گفت: با توجه به شرایطی که خوزستان با بسیاری از فراز و نشیب‌هایی که بعد از انقلاب در خصوص موارد آموزشی با آن مواجه بوده وضعیتی که در سطح‌های مختلف از جمله واجب التعلیم‌ها تا دانشگاه داراست اصلا مطلوب نیست و باید برای بهتر کردن این وضعیت نسخه ایی خاص پیچید.

 

وی افزود: وجود ۶۰۰ هزار نفر بی سواد در سطح استان نشان دهنده این مورد است که هنوز هم در بسیاری از موارد رتبه بندی درستی را دارا نیستیم و جایگاه استان خوزستان در دانشگاه‌ها بسیار اسفبار است و خروجی‌هایی که دانشگاه‌های ما می‌دهند با معدل پایین بوده و وضعیت مطلوبی ندارد و نباید از این خروجی‌ها انتظار مدریت را داشت.

 

دکتر مقتدایی، بیان کرد: آموزش به این شکل در مدارس و دانشگاه‌های ما، دریوزگی در اشتغال را به بار خواهد آورد و بی سوادی نیز می ‌تواند در مواردی از جمله بزهکاری و گرایش افراد به جرم تأثیر جدی و عمیقی داشته باشد به گونه ایی که اگر زندان‌های خود را بررسی کنیم متوجه این مورد می‌شویم که اکثر بزهکاران بین سنین ۱۸ تا ۲۰ سال بوده و از هر ۱۰ نفر شاید یک نفر از آن‌ها دارای مدرک دیپلم باشد.

 

وی ادامه داد: نباید برای این مشکلات به دنبال مقصر بگردیم، بلکه باید این را بگوییم که وضعیت کنونی استان خوزستان که همه مردم و کشور به آن مدیون هستند، حاصل تلاش همه مدیران استانی و کشوری بعد از انقلاب است و همه ما در برابر معضلات و کاستی‌ها مسئولیم و افرادی که اکنون در حال آموزش دیدن در مدارس استان هستند پدران و مادران آینده محسوب می شوند و اگر ما وظایف خود را به نحوه مطلوب انجام ندهیم، معیارهای پدران و مادران به اصولی که باید برسد، نمی‌رسد و در نتیجه، این موارد تبدیل به تعارض شده و حقوق مردم را خدشه دار می‌کند.

 

وی اظهار کرد: طی ۳۵ سالی که از انقلاب اسلامی می‌گذرد من مسئول یک هفتم وضعیت استان خوزستان بوده‌ام چرا که پنج سال استانداری خوزستان را بر عهده داشته‌ام و اکنون موقع این است که تلاش‌های خود را بیش از پیش افزایش دهیم باید از انتزاعی رفتار کردن بپرهیزیم و فعالیت‌هایی را انجام دهیم که اگر کسی از بیرون استان را مشاهده کند به لحاظ تخصص و فنی بودن به آن بنگرد.

 

استاندار خوزستان، اضافه کرد: با توجه به شرایطی که در سال‌های اخیر استان خوزستان داشته است، برنامه ریزی‌هایی صورت گرفته، زیرا در سطح وزارت، خوزستان یک سی دوم محسوب شده و کسی که وظیفه تخصیص بودجه و منابع را دارد با توجه به محرومیت‌ها و منابع موجود سهم استان را مشخص می‌کند و این موارد را نیز متخصصانی در سطح کشوری بررسی می‌کنند.

 

وی عنوان کرد: در کنارهمه این مشکلات باید به مباحث فرهنگی نیز در کنار آن توجه شود و برای خروج از این وضعیت و بسیاری از مشکلات مانند وجود ریز گرد‌ها، مشکلات محیطی صنایع و پسماندهایی که رودخانه‌های خوزستان را آلوده می‌کنند نسخه ای خاص پیچید و با این اعتبارات نیز راه به جایی نخواهیم برد.

 

وی ادامه داد: با توجه به سفر هیئت دولت و گزارشی که اخیرا در هیئت دولت داده شد، اتفاقات خوبی برای استان در حال رقم خوردن است و قطعا یکی از این اتفاقات ویژه ای که صورت گرفته طرح توسعه پایدار بود که در شورای امنیت ملی تصویب و ردیف آن نیز مشخص شد.

 

دکتر مقتدایی، خاطر نشان کرد: کسانی که قرار است در استان خوزستان باشند خروجی‌های آموزش و پرورش ما هستند و باید مشکلات این موضوع را در اسرع وقت حل کنیم چرا که اگر مغز توسعه پیدا نکند همه چیز را باخته‌ایم.

 

وی تصریح کرد: با جمع شدن تمامی کسانی که در آموزش و پرورش استان سابقه مدیریت داشته‌اند ظرفیتی به وجود آمده که بعد از ۶ تا هفت ماه یک طرح پیشنهادی ارائه شده و خواهشمندم تا 10 روز آینده همه نظرات به دبیر خانه اعلام و تسلیم شود.

 

وی ابراز کرد: اتفاقاتی که برای نسل آینده ما می‌افتد مرهون شرایطی است که ما برای آنها مهیا می‌کنیم و همانگونه که ما در حسنات آنها شریک هستیم در تخلفات آنها نیز به‌‌ همان اندازه سهیم خواهیم بود و باید تمام توان خود را گذاشته و به این فکر کنیم که چه اقداماتی را برای خوزستان انجام دهیم و از نقطه نظرات استفاده و نقشه راهی را طراحی کرده و بر طبق آن وظایف خود را انجام دهیم.

 

استاندار خوزستان، با بیان اینکه ما در استان در سال‌های گذشته به جای آنکه نیروهای قابل تربیت کنیم بیشتر سر به سر هم گذاشته و در سطح بالا‌تر نیرو کمتر تربیت کرده‌ایم، یاد آور شد: مقدم بر تعیین بودجه و برنامه مدیریت آن است. زمان اجرای این گونه برنامه‌ها را باید کوتاه کنیم و تمام برنامه ریزی‌ها برای برنامه ششم باشد، خوشبختانه فعالیت‌ها شروع شده و مقدمات قرار داد و امضای آن نیز دارای هیچ مشکلی نیست.

 

وی با اشاره به اینکه کتاب سلامت که در دوره‌های اول دبستان تا اول دبیرستان جای گرفته و من تأکید می‌کنم که در دوره دوم دبستان نیز قرار گیرد جزء ابتکارات خوزستان است، اظهار داشت: مدرسه زمانی مدرسه است که بتواند در شکل گیری روحیات افراد تأثیرگذار باشد پس باید در این خصوص اهمیت ویژه ای دهیم و کسانی که مسئول تربیت هستند در مدارس حضور پیدا کنند و تأثیرات خود را بگذارند که این مورد نیز تحت عنوان کتاب سلامت رونمایی خواهد شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 435410

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha