به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، محمود باقری، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد شب گذشته (8 بهمن) در نشست خبری، گفت: با توجه به این که گردشگری به عنوان محور توسعه و جز سه محور اصلی بعد از صنعت و کشاورزی است، باید در این زمینه فعالیت های گسترده ای صورت گیرد.
باقری با بیان این که سرمایه باید به سمتی برود که درآمدزایی داشته باشد، افزود: گردشگری بهترین گزینه اصلی برای درآمدزایی در استان چهارفصل کهگیلویه و بویراحمد است.
وی بیان داشت: گفتمانی که در دولت «تدبیر و امید» برای ارتباط با کشورها مطرح و در حال عملی شدن است، می تواند باعث درآمدزدایی و اشتغال شود.
این مسئول فرهنگی و گردشگری با بیان این که برای نخستین بار تراز گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد در کشور مثبت اعلام شد، عنوان کرد: با توجه به پتانسیل ها و سابقه تاریخی که در کشور و استان وجود دارد، ورود گرشگر به استان بیشتر شده و انشالله در سنوات آینده شاهد حضور بیش از پیش گردشگران به استان خواهیم بود.
باقری صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد را همزاد با مردم استان و کشور دانست و یادآور شد: این صنایع دستی در دنیا حرف برای گفتن دارد.
وی با بیان این که آواها و نواهای محلی استان جاذب گردشگر هستند، اظهار داشت: بسیاری از رسومات شادی، عزا و نحوه کوچ عشایر استان نیز می تواند گردشگران زیادی را به خود جذب کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد این استان را به دلیل چهارفصل بودن دارای جاذبه های گردشگری فراوانی دانست و اذعان داشت: باید فضا و زمینه را برای حضور گردشگران فراهم کنیم.
باقری با بیان این که برگزاری جشنواره ها کمک زیادی به جذب گردشگر می کند، افزود: دو جشنواره از طرف استان در سازمان میراث فرهنگی کشور با عنوان «جشنواره برفی دنا» و «جشنواره عشایر ایران زمین با برند کوچ» در تقویم سازمان ثبت شد.
وی با بیان این که امسال جشنواره برفی از حالت منطقه ای فراتر رفته و در سطح ملی برگزار می شود، خاطرنشان کرد: با توجه به کاهش نزولات آسمانی و تدبیر کارگروه گردشگری استان، این جشنواره 30 بهمن و اول اسفند ماه در صورت بارش برف برگزار می شود.
این مسئول گردشگری یکی از برنامه های این سازمان را ساماندهی منازل استیجاری عنوان و تصریح کرد: در شهرستان های بویراحمد و دنا این منازل به شکل منطقی و قانونی سازماندهی شده و سال آینده در بقیه شهرستان ها به صورت قانونمند و از طریق سایت ثبت نام متقاضیان صورت می گیرد.
باقری با بیان این که به منظور شناسایی استان بحث تبلیغات با استفاده از ظرفیت رسانه و فیلم های تبلیغاتی در دستور کار قرار گرفت، ادامه داد: در این زمینه پنج فیلم در زمینه معرفی جاذبه های تاریخی، گردشگری و صنایع دستی تهیه شده است.
وی تبلیغات صورت گرفته از طرف سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان به جهت معرفی کهگیلویه و بویراحمد را در حد قابل قبولی عنوان کرد و گفت: تور مجازی استان به عنوان نخستین تور مجازی کشور هم اکنون قابل مشاهده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: در تعطیلات نوروزی و تعطیلات عید فطر امسال استان کهگیلویه و بویراحمد میزبان بیشترین گردشگر بوده است.
باقری یکی از استان هایی که در اولویت گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور قرار گرفته را کهگیلویه و بویراحمد دانست و بیان داشت: استان ما با توجه به آب و هوای خوب و مجاورت با استان هایی که آب و هوای گرم و خشک دارند(فارس، بوشهر، خوزستان و تا حدودی هرمزگان) مقصد گردشگران ملی و بین المللی است.
وی ادامه داد: به جهت پاسخگویی به گردشگران بین المللی کتاب گردشگری استان به دو زبان فارسی و انگلیسی ترجمه شده و سال های آینده سه زبانه می شود.
این مسئول در ادامه گریزی به صنایع دستی استان زد و اظهار داشت: صنایع دستی یکی از فضاهایی است که به جهت مشاغل خانگی می توان بر روی آن مانور داد.
باقری با بیان این که با 50 میلیون ریال می توان شغل ایجاد و از هجوم مردم روستاها به شهرها جلوگیری کرد، گفت: مشاغل خانگی خانواده های روستایی را خودکفا و برای آنان درآمدزایی خواهد داشت.
وی روستاهای استان را در بحث صنایع دستی غنی عنوان و با بیان این که سازمان جهت تقویت صنایع دستی همکاری می کند، بیان داشت: در 135 روستای کهگیلویه و بویراحمد آموزش استانداردسازی و احیای رشته های منسوخ شده انجام می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد از کمک 30 میلیارد ریالی به صنایع دستی استان خبر داد و تصریح کرد: این صنایع مهم ترین و پررونق ترین صنایع استان هستند و سال آینده نیز کارگاه رنگرزی در استان راه اندازی می شود.
باقری استان را با جذب 40 درصد اعتبارات از استان های پیشتاز در جذب اعتبارات صندوق مهر امام رضا (علیه السلام) دانست و افزود: در بحث صنایع دستی حدود سه میلیارد ریال از اعتبارات استانی برای آموزش هزینه شده است.
وی با بیان این که نمایشگاه صنایع دستی در شهرستان گچساران برگزار می شود، خاطرنشان کرد: نمایشگاه منطقه ای صنایع دستی نیز سال آینده در کنار جشنواره عشایر استان برپا می شود.
این مسئول ساخت هتل و پارک آبی، تهیه و چاپ کتاب گردشگری استان به روایت تصویر، برنامه ریزی برای حضور در نمایشگاه سراسری در محل مجلس شورای اسلامی و جلوگیری از حفاری های غیر مجاز با همکاری نیروهای نظامی و انتظامی و اطلاع رسانی اصحاب رسانه را از برنامه های این سازمان عنوان کرد.
پایان پیام/
نظر شما