به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر خسرو نشان، معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز و مدیر نخستین جشنواره بین المللی فیلم های علمی اهواز، امروز(8 بهمن) در نشست خبری با اصحاب رسانه پیرامون این جشنواره گفت: در دوره جدید مدیریتی وزارت علوم و دانشگاه شهید چمران، رویکرد فرهنگی بسیار چشم گیر بود و همه مسئولان وزارت علوم و هیئت رئیسه این دانشگاه توجه شایسته و عمیقی نسبت به مسائل فرهنگی و هنری در دانشگاه ها دارند.
وی با بیان اینکه حوزه فرهنگ دانشگاه نباید محدود به حصاری باشد که دورش است بلکه باید در حوزه های مختلف صنفی، اقتصادی، فرهنگی و... تعاملی با جامعه و دستگاه ها و مؤسسات داشته باشد، تصریح کرد: حوزه فرهنگی دانشگاه بسیار وسیع تر از آن چیزی است که در اذهان وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه رویدادهایی را تعریف کردیم که برخی سازمانی، برخی ابتکاری اما محدود به دانشگاه است و برخی نیز حوزه های گسترده تری را در سطوح ملی و بین المللی شامل می شود، افزود: از جمله رویدادهای ملی و بین المللی این دانشگاه جشنواره نکوداشت دفاع مقدس همزمان با آغاز سال تحصیلی، جایزه ادبی اهواز در حوزه ملی که اردیبهشت سال آینده برگزار می شود و جشنواره نمایش رضوی است.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز، با بیان اینکه ایران کشوری غنی در همه زمینه ها به ویژه فرهنگ و هنر و سینماست و در جشنواره های بین المللی و مهم جهان وجود فیلم های ساخت ایران یک امتیاز برای آن جشنواره محسوب می شود، اضافه کرد: امروزه فیلم تبدیل به هنر ملی ما شده است.
وی اذعان داشت: اگر به طور سنتی هنر ملی ما شعر بود و در طول تاریخ به آن می بالیدیم و گنجینه وسیعی از ادبیات نظم در فرهنگ و تاریخ ما نهفته است امروز چیزی که در حوزه هنری برجستگی دیگری دارد، سینما و فیلم است که خوشبختانه خوزستان در جریان فیلم سازی کشور در مقایسه با سایر مناطق دیگر، امتیاز ویزه ای دارد.
وی با اشاره به اینکه بخش وسیعی از دست اندرکاران سینمای کشور همچون کارگردانان، فیلم سازان و عوامل فنی از این خطه برخاسته اند، تاکید کرد: به واسطه وجود نفت زمینه مناسب تری برای آشنایی با عناصر مدرنیته در خوزستان فراهم شده و بارزتر از عوامل کمی، ویژگی های کیفی این استان مورد توجه است.
دکتر نشان، با بیان اینکه می توان گفت سینمای ایران مدیون خوستان است و به واسطه علاقه مندی، پیشینه و فراهم بودن زمینه مناسب، فعالیت در حوزه در خوزستان اولویت دارد، اظهار کرد: جشنواره های فیلم فرصت مناسبی برای فیلم هایی است که جنبه عمومی دارند اما تاکنون در معرض داوری قرار نگرفته اند.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه ها در حوزه فیلم های علمی خیلی فعال نبودند و به صورت یک جریان رسمی شناخته شده مورد عنایت قرار نگرفته اند، ادامه داد: جشنواره فیلم های علمی برای اولین بار به ابتکار دانشگاه شهید چمران اهواز در کشور برگزار می شود و از آنجا که بسیاری از فیلم های علمی در خارج از کشور تولید می شود بنا شد این جشنواره در سطح بین المللی برگزار شود.
وی با اشاره به اینکه تعداد جشنواره فیلم های علمی در دنیا انگشت شمار است و گستردگی زیادی ندارد، خاطر نشان کرد: جشنواره فیلم هیا بین المللی اهواز نوپاست ولی یک فرصت خوب محسوب می شود و تاثیرات فرهنگی و اجتماعی بسیاری برای آحاد جامعه خواهد داشت.
مدیر نخستین جشنواره بین المللی فیلم های علمی اهواز، با بیان اینکه مراحل مقدماتی، فراخوان و مراحل متعدد جشنواره برنامه ریزی شد، ابراز کرد: این جشنواره کارکردهای بسیار زیادی در زمینه ایجاد نشاط اجتماعی، افزایش اطلاعات عمومی و آموزشی دارد.
وی با اشاره به اینکه با توجه به قابلیت هایی که خوزستان در زمینه صنایع دارد می تواند با حمایت صنایع و ظرفیت علمی دانشگاه های استان به قطب فیلم های علمی در کشور تبدیل شود، یاد آور شد: برای انتخاب آثار شیوه های مختلفی وجود دارد که اعلام فراخوان یکی از نمونه هاست.
وی تصریح کرد: در دنیا مدل های دیگری هم وجود دارد که به مدیریت جشنوراع آزادی عمل می دهد و تجربه ثابت کرده که مدل موفقی است و آن رصد کردن آثار خوب است و مدیران با یک نگرش پویا به سراغ آثار خوب می روند و با این کار بهترین فیلم ها و آثاری که در دسترس است به هر طریقی به جشنواره معرفی می شود.
دکتر نشان، با بیان اینکه برای جشنواره فیلم های علمی از هر دو طریق اعلام فراخوان و همچنین رصد کردن آثار خوب استفاده شده، افزود: در این جشنواره در بخش فیلم های خارجی بالای 500 فیلم به دست ما رسید که از همه پنج قاره بود و در بخش فیلم های داخلی نیز بیش از 300 اثر ارسال شد که از این تعداد 40 فیلم داخلی و 80 فیلم خارجی انتخاب می شوند.
وی با تاکید بر اینکه ملاک و معیار ما در انتخاب فیلم ها عرف سینمای جهان است، خاطر نشان کرد: بخش داوری اصلی ما از یک هیئت 9 نفره تشکیل شده که شامل پنج سینماگر داخلی و چهار سینما گر خارجی است و همچنین 6 گروه داوری سه نفره نیز در بخش های مختلف به داوری آثار می پردازند.
وی با اشاره به اینکه در کنار بخش فیلم های علمی، بخش جایزه عکس های علمی نیز در نظر گرفته شده است که در گستره ملی برگزار می شود، عنوان کرد: مهلت ارسال آثار در بخش عکس تا پایان هفته جاری است و از آنجا که خوزستان بعد از تهران قطب عکاسی کشور محسوب می شود انتظار داریم در این بخش آثار بسیار خوبی ارسال شود.
پایان پیام/
نظر شما