به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، استاد غلامحسین امیرخانی، از چهره های ماندگار کشور و خوشنویس برجسته کشورمان، امروز(8بهمن) در مراسم افتتاح دهمین نمایشگاه قرآن و عترت (علیهم السلام) با اشاره به تأسیس انجمن خوشنویسان ایران از سال 1330 که قدیمی ترین انجمن است؛ افزود: 20 سال پس از تأسیس این انجمن، تنها خط نستعلیق به عنوان یک میراث فرهنگی و تاریخی مورد تدریس بود و سایر خط ها در آن موقعیت جایگاهی نداشت جزء دو سه استاد عالی مقام که به عنوان کار حرفه ای مشغول دیگر خط ها بودند اما تعلیم نبود.
وی همچنین با اشاره به برکت فرهنگ و هنر، ادامه داد: استاد ملک زاده در 15 سال اخیر باعث تحول در خط شکسته شد و این نعمت و برکت به قدری پر ارزش است که مثل جوی آب زلال که در جریان است کمتر می دانیم چقدر حیات بخش است در حالیکه برای آن خیلی زحمت کشیده شده است.
استاد امیرخانی به کتابت های زیبایی که امروز از قرآن کریم وجود دارد و در گذشته نظیر آن وجود نداشته است؛ افزود: قرآن های بسیار ارجمندی در موزه آستان قدس رضوی و موزه های دنیا موجود است که نتیجه عشق و علاقه هنرمندان این سرزمین به کمال و زیبایی است و در جلوه هایی که با معنویت، ارتباط دارد و چراغ راه آنها باشد.
وی با افزودن اینکه نقش هنر و فرهنگ و ارزش ماهوی آن در زندگی بشر، معنایی وسیع تر از این مقال است؛ گفت: برای هنر و فرهنگ و معنویت یک ورودیه لازم است که مقدمه منطقی هر توفیقی در زندگی است؛ همانگونه که برای نماز، وضو مقدمه است.
میهمان ویژه افتتاحیه نمایشگاه قرآن و عترت(علیهم السلام) کرمان با بیان اینکه در فرهنگ و هنر به عنوان یک فضیلت که بشر توانسته خود را از طریق آن معنا کند، ما بسیار مفتخریم و جزو چند کشوری هستیم که سرمایه ها و داشته های ما به عنوان بالاترین دستاورد بشر در موزه ها موجود است و شخصیت های ارزشمندی داریم.
وی از خوشنویسی به عنوان هنری معنوی و معرفتی یاد کرد و در خصوص ورود به این هنر، اظهار داشت: به عنوان سرمشق و تذکر به خودمان و اینکه چشممان را به افق دوردست نگه داریم، سرمشق هایی در کار خودمان داریم که قدم به قدم سلوک کنیم و میراث معنوی اساتید گذشته که باید حفاظت شود و خیانت نشود، مهم است.
استاد خوشنویسی ایران در این باره این شعر مولوی که « چون گرسنه مي شوي سگ مي شوي/ تند و بد پيوند و بدرگ مي شوي/ چون شدي تو سير مرداري/ شدي بي خبر چون نقش ديواري شدي/پس دمي مردار و ديگر دم سگی/چون کني در راه شيران خوش تگي!؟» را جزو نخستین سرمشق ها به هنرجویان دانست و گفت: در حقیقت یک هشدار قوی از طریق این میراث عظیم به او می دهیم که جانش را تصرف می کند و این کلام معجره آسا با واقعیت هایی که در زندگی لمس کرده تطبیق دارد.
وی با بیان اینکه جهان بینی مولانا امروز هم می تواند الگو باشد؛ گفت: این برای حضور ذهن و بیداری و تفکر است تا جلوی پای خود را خوب بیند؛ در مسیر کسب معنویت و فضیلت از همان قدم اول دقت و هوشیاری لازم است این معنویت با کلام به دست نمی آید؛ باید تلاش کرد و قدم به قدم این مراتب را طی کرد.
استاد امیرخانی کلام امیرالمؤمنین، علیه(علیه السلام)که « آنکه در دشمنی تند رود به ستم گراید و آنکه کوتاهی کند بر او ستم رود؛ در فضای کشمکش، تقوا قربانی شود» را از دیگر سرمشق های اولیه در خوشنویسی دانست و بر استفاده حداق یکبار در هفته از گنجینه بی نظیر هزاران حکمت برجای مانده از گذشتگان تأکید کرد و بی توجهی به آن را باعث کفران نعمت دانست که دامن انسان را می گیرد.
وی در خصوص اهمیت میراث به جای مانده از گذشتگان با بیان خاطره ای از خداحافظی سفیر ژاپن در ایران (به علت بازنشستگی) گفت: او خیلی ابراز خوشحالی می کرد که از این پس دیگر می تواند بشیند و شاهنامه و مثنوی بخواند.
گفتنی است، استاد غلامحسین امیرخانی از جمله در چهرههای ماندگار شناخته شدهاست که در نستعلیق نویسی شیوهای ویژه به خود را دارد که مورد اقبال بسیاری از استادان خوشنویسی است.
بسیاری از خوشنویسان صاحب نام معاصر شاگرد غلامحسین امیرخانی هستند و بیشتر خوشنویسان معاصر به طور مستقیم یا غیر مستقیم از خط او مشق کردهاند. غلامحسین امیرخانی ده ها نمایشگاه فردی و گروهی در داخل و خارج از کشور از جمله نمایشگاه هایی در انگلستان، فرانسه، پاکستان و سوریه بر پا کرده است.
پایان پیام/
نظر شما