وی افزود: متاسفانه در ریختشناسی توسعه شهر مشهد به خصوص در حوزه صنایع فرهنگی، هیچ ردپایی از این عنوان و هویت زیارتی مشهد مشاهده نمیشود.
مدیر امور هنری شهرداری مشهد با بیان اینکه تا کنون از ظرفیتهای فراوان شهر مشهد همچون حوزه علمیه، دانشگاهها و مراکز فرهنگی استفاده نشده است، گفت: عدم وجود پاتوقهای بینالادیانی، ناشران بینالمللی و نمایشگاههای چند ملیتی و ...، همه حکایت از بی توجهی به حوزههای مختلف صنعت فرهنگی در شهر مشهد است.
عرفان تصریح کرد: اگر چه صنایع فرهنگی میتواند پمپاژ معنویت شیعه و انقلاب اسلامی باشد، اما باید اذعان داشت که رویکردها و استراتژیهای موجود در حوزه صنایع فرهنگی بیانگر غفلت مسئولان در این عرصه است.
وی با اشاره به ویژگیهای برخی از صنایع فرهنگی مصور، اظهار داشت : در گفتگوی میان مفاهیم و انسان، یک نگرش، نگاهی اسلامی است که «کلمه محور» است؛ یعنی محور آن کتاب بوده و تصویرسازی بر مبنای کلمه صورت می گیرد.
مدیر امور هنری شهرداری مشهد ادامه داد: از طرف دیگر، نگاه یهودیت در انتقال مفاهیم به مردم رویکرد متفاوتی داشته و به جای تصورسازی، تصاویر را به انسان القاء میکند و مردم تنها دریافتکننده هستند.
عرفان با بیان اینکه در نگاه حکمتآمیز، نباید تنها از طریق تصویر با مردم سخن بگوییم، اظهار داشت: به عنوان مثال مطالعه یک رمان میتواند اثر شگرف و متفاوتی در مخاطبان داشته باشد، اما فیلم سینماییِ همان رمان، تصویری واحد را به مخاطبان القاء میکند.
وی خاطرنشان کرد: در عرصه سوغات زائر نیز باید محصولات فرهنگی متناسب با زیارت را به زائران ارائه دهیم تا پس از بازگشت به وطنشان، یادآور این سفر معنوی برای آنان باشد.
مدیر امور هنری شهرداری مشهد با اشاره به لزوم شناخت اطلس نیازهای زائران، گفت: برای ارائه محصول فرهنگی مورد پسند زائران، باید ابعاد مختلف نیازهای زائران را مورد بررسی قرار دهیم؛ به عنوان مثال از نگاه کودک و نوجوانان و یا از نگاه زائران خارجی به سوغات یا دیگر خدمات مورد نیاز زائران بنگریم.
عرفان افزود: عدم شناخت صحیح از نیازهای زائران، باعث میشود چیدمان نیازهای زائران در اطراف حرم مطهر به درستی انجام نشود که وجود مراکز تجاری غیر متناسب با هویت شهر زیارتی مشهد، گواهی بر این سخن است.
پایان پیام/
نظر شما