به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد خبری سومین دوسالانه دیوارنگاری شهری- شاهدان شهر، «شهرام گیل آبادی» رییس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران با بیان این مطلب گفت: دستگاههای هنری و فرهنگی و اجتماعی باید از شیوه برگزاری این دوسالانه به عنوان یک مدل کاربردی استفاده کنند، چراکه هم از بعد توجه به ویژگیهای هنر مردمی و هنر شهری قابل اعتناست و هم از سویی دیگر علاوه بر آنکه تکنیکهای دیوارنگاری روزآمد میشوند، محصولات نهایی این جشنواره به صورت کاربردی قابل استفاده است.
رییس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران در ادامه توضیح داد: اساس شکلگیری نقاشی دیواری در کشور ما به بعد از انقلاب اسلامی بر میگردد، طبیعتاً مفاهیم انقلابی در بسیاری از این موارد پیوند جدی و اساسی با نظرگاه مردمی که روزانه با آنها مواجهند، برقرار میکند. بدون شک وجوه زیباییشناسانهای که ترکیبی از هنر ایرانی، اسلامی و مدرن کشور است و زاویه معنایی آن در انقلاب شکل گرفته بود، خودش را روی دیوارها نشان داد.
وی در پاسخ به سوالی درباره تاثیر دیوارنگاری شهری با موضوع شاهدان شهر و چشم انداز آن بر بازدید کنندگان خارجی از این دیوار نگاری های گفت : وقتی هر فرد خارجی از کنار این نقاشیهای دیواری عبور میکند اندیشه انقلابی، ایرانی و اسلامی پنهان و آشکار در این تصاویر در ذهن و جان او می نشیند و این امر می تواند به الگوی اصیل انتقال پیام انقلاب ما کمک کند.
وی با بیان اینکه باید با این مقوله فوقالعاده مهم به شکلی روزآمد برخورد کرد افزود: برگزاری این دوسالانه به این فضا کمک کرده است تا هم این اندیشه روزآمد شود و هم مفاهیم تبدیل به مفاهیم روز و معاصر شود.
گیلآبادی که دارای دکترای پژوهش هنر از دانشگاه تهران است، خاطرنشان کرد: این دوسالانه، به نوعی یک جشنواره ترکیبی است که میتواند هنر انقلاب اسلامی و ایرانی را روی دیوارهای شهر نمایان کند. به نظر من هر گردشگر و توریست خارجی میتواند با این زاویه مواجه شود که این زاویه، الهامات متعددی از جنس ایرانی را در اختیارش قرار دهد.
وی افزود: به نظر من این مدل خوبی است که میتواند سبکی جدید را در جشنوارههای کشور بنا بگذارد و حتی بر مدلهای جهانی نیز تاثیرگذار باشد.
سومین دوسالانه ملی دیوارنگاری شهری در سه بخش مسابقه شاهدان شهر، بخش پژوهش و مروری بر آثار دیوارنگاری شهری، از سوی سازمان زیباسازی شهر تهران بهمن ماه 1393 در موسسه فرهنگی هنری صبا برگزار میشود. علاقمندان جهت دریافت اخبار و اطلاعات بیشتر میتوانند به آدرس اینترنتی www.zibasazi.ir مراجعه کنند.
پایان پیام/
نظر شما