به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور امروز(7 بهمن) در نشست با همکاران دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد گیلان ب و ا بیان اینکه بزرگترین و اصلی ترین ناظر در وجودمان، خود ما هستیم، اظهار کرد: خداوند نعمت عظیم عقل را در وجود آدمی نهاد همین نعمت انسان را از سایر مخلوقات متمایز کرده است.
وی یکی از بهرههای عقل را خودمراقبتی دانست و افزود: هیچکس به اندازه خود انسان مراقب انسان نیست و نظارت اصلی بر انسان توسط خود انجام میشود.
جعفری ادامه داد: بسیاری از افراد بینششان اندک است و چرایی عقل آنها به مادیات ختم میشود و این افراد محصول محور هستند.
وی مهارت را یکی از نشانههای رشد عقل دانست و افزود: مبنای عقل بر دو عامل علم و تجربه است که هر چه عقل رشد بیشتری یابد سوالاتی که انسان از خود میکند، محتوایی تر است.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با بیان اینکه انسان دارای دو بعد جسمانی و روحانی است اذعان کرد: بعد جسمانی بشر مادی است اما بعد روحانی را فقط ائمه معصومین درک کردهاند.
وی با بیان اینکه پیامبر درونی و بیرونی هر دو در اختیار خداوند متعال است، افزود: بعد از خداوند متعال، این انسان است که ناظر بر اعمال و رفتار خود است و باید مسیر درست را درک کند.
جعفری با تصریح اینکه مسیر را به اشتباه رفته و در اعمال دیگران ریز میشویم، اظهارکرد: متاسفانه توجه به خود به عنوان یک اصل به فراموشی سپرده شده و خودمان را برتر میپنداریم که این تفکری بسیار خطرناک در راه رسیدن به سعادت الهی است.
وی با انتقاد از اینکه بیشتر مردم وقتشان را صرف نظارت بر دیگران گذارده و خود را فراموش کردند، اذعان کرد: یکی از کارکردهای عقل قدرت بازدارندگی در برابر نفسهای شیطانی و هوای نفس است، انسان دارای شهوتهای مختلف جنسی، شهرت، خوردن و غیره است که باید با عقل، آن را مهار کرد.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشورافزود: باید بعد نظارتی را از خود آغاز کنیم زیراکسی که خود را مهارکند از هیچ نظارتی نمیهراسد.
وی مقدمه شناخت خداوند را نظارت بر خود دانست و تصریح کرد: اگر کسی خود را بشناسد خدا را میشناسد پس انسان باید در رفتار خود تدبیر داشته و در مواقع بحران تصمیم گیری درست کند.
جعفری توسل به ائمه اطهار(علیهم السلام) را از راههای جلوگیری نفوذ شیطان به درون آدمی دانست و گفت: بزنگاههای متعددی در زندگی انسان وجود دارد که اگر مراقب نباشد، کج میرود.
وی با بیان اینکه ذواخر دنیوی جذابیت دارد و پشت پازدن بدان کار هرکسی نیست، افزود: شناخت مبدا و اعتقاد به معاد راهکار مقابله با این جذابیت است.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در ادامه با اشاره به قداست مسجد و قبور ائمه اطهار(علیهم السلام) تصریح کرد: این قداست مربوط به خداوند متعال بوده و احکامی برای آن مترتب است در واقع مساجد نقطه عطف زندگی مردم بوده تا مسیر را یافته و به پیشرفت برسند.
وی تاکید کرد: کسی که با مسجد ارتباط ندارد پیشرفت هم نخواهد داشت چراکه مبنای پیشرفت، انسانیت است.
جعفری با اشاره به کانونهای فرهنگی و هنری مساجد اظهار کرد: استفاده از بستر مسجد برای ایجاد الگوی تربیتی موفق در دستیابی به یک زندگی سعادتمند دنیوی و اخروی به جامعه پیرامون فلسفه تشکیل این کانونها است.
وی تاکید کرد: هدف اصلی ما پویایی مساجد و تقویت کانونهای فرهنگی و هنری است تا بتوانیم راهکاری مناسب برای مقابله با جنگ نرم باشیم.
پایان پیام/
نظر شما