آرام کردن منطقه تنها با حضور ایران ممکن است

خبرگزاری شبستان: معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه ایران امروز یک کشور مقتدر در منطقه است، گفت: آرام کردن منطقه، تنها با حضور ایران ممکن است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان، اسحاق جهانگیری در دهمین نشست شورای اداری استان هرمزگان با بیان اینکه در آستانه دهه فجر و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی قرار داریم و یاد حضرت امام راحل را گرامی میداریم، عنوان کرد: حضرت امام خمینی به ایران و ایرانی اعتبار داد و به کشور ما آزادی و استقلال آورد و اسلام به معنای حکومت دینی در این کشور مستقر شد و امیدوارم بتوانیم آرمان های حضرت امام و شهدا را محقق کنیم.

 

وی ادامه داد: مشکلات کاری در کشور ما زیاد و تا نقطه مطلوب فاصله زیاد است اما با همه دشواری ها، کشور گام های بلندی در مسیر توسعه و سازندگی برداشته است.

 

معاون اول رئیس جمهور افزود: اقتدار نظام جمهوری اسلامی امروز مسئله مهمی است که باید آن را قدر بشناسیم و با مولفه های آن آشنا شویم.

 

جهانگیری با بیان اینکه منطقه ای که ما در آن قرار داریم پرآشوب و پرتنش و همواره شاهد جنایات مختلفی است، تصریح کرد: گروهی همچون داعش زیان های بسیاری داشت که بدترین آن ترسیم چهره بدی از اسلام بود.

 

وی گفت: ایران امروز یک کشور مقتدر در منطقه است و آرام کردن این منطقه تنها با حضور ایران ممکن است و کمک و حمایت ایران می تواند داعش را زمین گیر کند.

 

معاون اول رئیس جمهور اضافه کرد: اقتدار نظام جمهوری اسلامی از انسجام داخلی آن بیرون می آید و باید این انسجام را پاس بداریم و این انسجام بزرگترین سرمایه ای است که در اختیار این نظام است و باید فضای بانشاطی به وجود آوریم که همه احساس کنند در این فضا می توانند کار کنند که در دولت تدبیر و امید سعی کرده ایم این سیاست در کشور اجرایی شود.

 

جهانگیری خاطرنشان کرد: به صورت طبیعی با آمدن دولت ها، مدیران تغییر می کند اما خوشبختانه دکتر روحانی با دیدگاه ایجاد دولت فراجناحی، شرایط  را برای همه فراهم کرده که هر آنچه استعداد در جمهوری اسلامی وجود دارد برای پیشرفت به کار گرفته شود.

 

وی افزود: در زمینه سیاست خارجی هم می خواهیم با کشورهای منطقه روابط بسیار خوبی داشته باشیم و این ارتباط می تواند بهتر باشد و خیلی از تبادلات را بهتر داشته باشیم و قطعا بسیار بهتر می توانیم با هم کار کنیم.

 

معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: در مسائل هسته ای فکر می کنیم راه گفتگو و تعامل با دنیا دارای منطق قوی است و این دولت نشان داده در میز مذاکره می تواند با اقتدار از حقوق ایران دفاع کند و دنیا نیز پذیرفته با مجموعه و دولتی قوی که حرف واحد می زند رو به روست.

 

جهانگیری تریح کرد: آمریکایی ها بازی هایی در این مذاکرات در می آورند اما می دانند ایرانی ها عقب نشینی نمی کنند و ما هم حقوق هسته ای خود را می خواهیم و هم می خواهیم در مذاکرات این حقوق را به اثبات برسانیم.

 

وی با بیان اینکه در زمینه اقتصادی کارهای خوبی توسط دولت انجام شده است، عنوان کرد: با اقدامات دولت تدبیر و امید، از مشکلاتی همچون تورم عبور کرده ایم و رشد اقتصادی بعد از چند دوره رشد اقتصادی منفی هم اکنون مثبت شده و این حرکت بسیار خوب بوده است و یک مدیر توانمند باید ابتکار و خلاقیت داشته باشد و بتواند منابع را خودش را درست خرج کند.

 

معاون اول رئیس جمهور در ادامه به کاهش قیمت نفت اشاره کرد و گفت: امسال با پدیده جدیدی رو به رو شدیم که در مورد آن فکر نکرده بودیم و آن کاهش بهای نفت بود و سال های قبل دو میلیون و 300 هزار بشکه نفت 100 دلاری می فروختیم اما هم اکنون یک میلیون بشکه نفت را به قیمت 40 دلار می فروشیم.

 

جهانگیری بیان داشت: این کاهش بهای نفت چند اثر جدی روی اقتصاد می گذارد که روی بودجه دولت و ترازهای پرداخت تاثیرگذار است و در بودجه مهمترین موضوع صرفه جویی است و مهم تر از آن مدیران باید بالاترین کارآیی را از این منابع محدود به دست آورند.

 

وی خاطرنشان کرد: در بخش کارهای عمرانی، بخش خصوصی یک نعمت و سرمایه بزرگ در کشور است و این دولت بخش خصوصی را باور دارد و واگذاری طرح های عمرانی نیمه تمام به بخش خصوصی را باید مدیران درک و انجام دهند.

 

معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید برای واردات غیرضروری محدودیت هایی اعمال کنیم، اظهار داشت: ما می توانیم کسری بودجه ناشی از کاهش بهای نفت را با صادرات کالا و خدمات جبران کنیم که مسیر صادرات باید روان شود.

 

جهانگیری در ادامه سخنان خود با بیان اینکه تعبیر پایتخت اقتصادی برای استان هرمزگان صحیح است، گفت: قلب اقتصاد کشور در این استان می تپد و مهمترین واحدهای صنعتی کشور در این استان مستقر است و خداوند نعمت ها را برای هرمزگان تکمیل کرده و بهترین نقطه برای توسعه کشور است.

 

وی ادامه داد: سواحل مکران گنجی فراموش شده بود و پس از اینکه مقام معظم رهبری این نکته را متذکر شدند، این دولت توسعه آن را محوریت قرار داده است و باید جمعیت را به سمت این سواحل سوق دهیم و کانون های توسعه در آن ایجاد کنیم.

 

معاون اول رئیس جمهور افزود: همه مشکلات مطرح شده در خصوص این استان در کمیسیون های دولت بررسی می شود و صنعت و کشاورزی استان هرمزگان ظرفیت توسعه ای خوبی دارند.

 

دکتر حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این نشست عنوان کرد: استان هرمزگان هزار تخت بیمارستانی کم دارد و ضرورت دارد استاندار و فرمانداران در جهت تغییر کاربری املاک برای توسعه بخش درمان و بهداشت تلاش کنند.

 

وی ادامه داد: با رویه کنونی اعتباری مدت زمان زیادی در این زمینه طول می کشد و برای پیشبرد رویه و تغییر کاربری املاک وزات بهداشت مساعدت کنند تا از این طرق بتوانیم تغییراتی را رقم بزنیم.

 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: امیدواریم با پیگیری های صورت گرفته تا قبل از پایان بهمن ماه 140 تخت دیگر بیمارستان خلیج فارس بندرعباس نیز راه اندازی و مورد بهره برداری قرار گیرد.

 

هاشمی همچنین با اشاره به وضعیت بیمارستان قشم، اضافه کرد: با تجهیز این بیمارستان توسط منطقه آزاد ما نیز بهره برداری از آن را آغاز می کنیم.

 

وی گفت: در مناطق محرومی همانند بشاگرد و توابع آن، در بعد رفع مشکلات مرتبط با نیروی انسانی باید به سمت بومی گزینی حرکت کرد و امیدوارم با این تمهیدات مشکلات مردم در این مناطق رفع شود.

 

دکتر عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در این جلسه عنوان کرد: در زمینه بنادر هرمزگان، علاوه بر بندر شهید رجایی نیازمندیم بنادر دیگری در ساحل جنوب ایران ایجاد شود، چون تمرکز جمعیتی در بندرعباس می تواند مشکلاتی ایجاد کند و باید نقاط متعدد توسعه در ساحل داشته باشیم.

 

وی ادامه داد: رئیس جمهور دستور توسعه بندرجاسک را صادر کرده و بندرلنگه هم قابل توسعه است و توسعه بنادر دیگری در این استان می تواند مورد بررسی قرار گیرد.

 

وزیر راه و شهرسازی افزود: ما کریدور توسعه ای را طراحی کرده ایم که از منطقه چابهار و شرقی ترین نقطه ساحل جنوبی ایران تا غربی ترین منطقه این ساحل در خرمشهر امتداد دارد و این محور در حال توسعه است و باید این محور ساحلی را توسط بزرگراه ها به هم متصل کنیم.

 

آخوندی تصریح کرد: در این خصوص اقدامات خوبی در هرمزگان انجام شده و 100 کیلومتر بزرگراه بین عسلویه تا بندرلنگه احداث شده است که می تواند وضعیت این منطقه و استان را تغییر دهد.

 

وی خاطرنشان کرد: اگر ظرفیت بندرعباس در کوتاه مدت به 150 میلیون تن بار برسد، معادل آن باید شبکه پس کرانه داشته باشیم و نیاز به بازنگری کلی در شبکه حمل و نقل و سیستم پایانه های استان وجود دارد.

 

وزیر راه و شهرسازی گفت: باید بخش عمده ای از این اضافه بار را به سمت حمل و نقل ریلی ببریم که اقدامات مهمی در این خصوص در استان هرمزگان در حال اجراست.

 

در ادامه این نشست مهندس اکبر ترکان دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور، بیان داشت: مناطق آزاد کوشش دارند تا به هویت تولید و صادرات تغییر رویه دهند و نگاه به صنایع در مناطق آزاد با رویکرد تولید و صادرات محقق می شود.

 

وی ادامه داد: پس از انضمام جزیره هرمز به منطقه آزاد قشم، جزیره هنگام نیز با رویکرد گردشگری به منطقه آزاد قشم ملحق می شود.

 

دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور افزود: در جزیره هندورابی نیز احداث بندر و فرودگاه در دست اجرا قرار دارد و بعد از آن توسعه جزایر فارور کوچک و فارور بزرگ را پیگیری می کنیم.

 

ترکان در ادامه سخنان خود، عنوان کرد: در حال حاضر جزیره قشم، عیان ترین مرکز قاچاق سوخت است و مشخص نیست چرا تاکنون جلوی گسترش این پدیده گرفته نشده است که باید اقدامات بهتری در این زمینه انجام شود.

 

دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در ادامه این نشست با بیان اینکه می توان با دانش و فناوری بسیاری از مشکلات را رفع کرد، اظهار داشت: باید از پتانسیل های شرکت دانش بنیان در استان استفاده شود تا از این طریق مشکلات رفع شود.

 

وی از شرکت های برزگ در استان خواست با توجه به اصل نوآوری به سمت دانش روز و فناوری حرکت کنند.

 

این مسئول با بیان اینکه روش های نو در اختیار شرکت های کوچک است و بازار در دست شرکت های بزرگ است، اضافه کرد: وقت آن رسیده شرکت های بزرگ وارد عرصه های فناورانه شوند.

 

حبیب الله حقیقی رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور نیز در این نشست با بیان اینکه پدیده قاچاق سوخت به نوعی با مسائل هرمزگان مرتبط است، عنوان کرد: روزانه  248 میلیون لیتر فرآوردهای سوختی در کشور توزیع می شود که هشت درصد از این میزان انحراف دارد که به نوعی مسیر قاچاق را طی می کند که سهم هرمزگان قابل توجه است.

 

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور افزود: مقابله با قاچاق سوخت را باید فرآیندی دید و اگر به غیر از این پیش برویم، در مقابله روند نزولی را شاهد خواهیم بود.

 

وی گفت: سال گذشته شش میلیون کارت سوخت مازاد در کشور باطل شد که نتیجه این اقدامات رشد مصرف بنزین را در سال جاری نسبت به سال گذشته شش درصد کاهش داده است.

 

حقیقی اضافه کرد: در سال آینده ارائه سوخت به مباحث حمل و نقلی برون شهری بر مبنای پیمایشی صورت خواهد گرفت.

 

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور با اشاره به اقدامات صورت گرفته در هرمزگان در راستای مقابله با قاچاق سوخت، اظهار داشت: در این استان هماهنگی خوبی در راستای مقابله با قاچاق سوخت فراهم شده است.

 

همچنین آیت الله غلامعلی نعیم آبادی نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان در این جلسه عنوان کرد: امیدوارم سفرهای مسئولان عالی رتبه کشور به استان هرمزگان سبب رفع مشکلات مردم این استان شود.

 

وی با بیان اینکه استان هرمزگان با مشکلات جدی در بخش بهداشت و درمان مواجه است، افزود: متاسفانه انگیزه ای برای حضور پزشکان در شهرستان هایی همچون بشاگرد و جاسک وجود ندارد و این گونه مناطق در هرمزگان کم نیست.

 

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان خاطرنشان کرد: هرمزگان در بخش بهداشت و درمان نیازمند حمایت جدی است و باید بخش خصوصی نیز در این بخش حضور پیدا کند.

 

آیت الله نعیم آبادی در ادامه با اشاره به مشکلات بخش راه در استان هرمزگان، تصریح کرد: هرمزگان لقب پایتخت حمل و نقل و اقتصادی کشور را دارد اما این پایتخت جاده ندارد و رتبه 26 کشور را در برخورداری از بودجه دارد.

 

وی اضافه کرد: همچنین خواسته دیگر ما این است که دولت بخش کشاورزی هرمزگان را نجات دهد و به مشکلات این بخش توجه ویژه شود.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 434752

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha