تبلیغات صداو سیما نمادی از تجمل گرایی

خبرگزاری شبستان:رسانه ملی تبلیغات رنگارنگی را با بسته های محتوایی جدید هر روز به مخاطبان خود نشان می دهد و هرکدام با شیوه ای جدید مصرف زدگی و تجمل گرایی را در وضعیت نامساعد اقتصادی ترویج می کند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، تمام خانواده ها در تبلیغات صداو سیما یک خانه بسیار شیک با جدیدترین و به روز ترین لوازم خانگی زندگی را دارا هستند که گویی در این شرایط نا مناسب اقتصادی همه خانواده های ایرانی  به سبک تبلیغات زندگی می کنند اما در واقعیت جامعه اینگونه نیست.

تبلیغات یک نوع حسرت خرید لوازم شیک و لوکس  را در دل مخاطبان می نشاند و به تجمل گرایی و مصرف زدگی ترغیب و از ساده زیستی دور می کند.

رسانه ملی  تبلیغات رنگارنگی را  با بسته های محتوایی جدید  هر روز به مخاطبان خود نشان می دهد و هرکدام با شیوه ای جدید مصرف زدگی و تجمل گرایی را در وضعیت نامساعد اقتصادی ترویج می کند و چنان مصرف و نیاز کاذب به مصرف را در میان مردم رواج می دهد که گویی مصرف از نیازهای فطری و اساسی انسان است.

پیام های بازرگانی که باید آگاهی دهنده  و صرفا برای معرفی یک کالا باشند با روش های روانشناسی و اقناعی  مخاطبان را ترغیب به خرید و مصرف گرایی می کند.

سیل خروشان تبلیغات کالاهای مصرفی در سال های اخیر  در تلویزیون به جایی رسیده است که  بسیاری از شرکت های تولیدی با گذاشتن جایزه های میلیونی و ماشین های گران قیمت مخاطبان را به مصرف گرایی کالاهای غیرضروری هدایت می کنند و کیفیت کالاهای مصرفی در قیل و قال  جایزه ها گم شده است.

در این رابطه محمد حسن‌نژاد نماینده مردم مرند در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: متأسفانه رسانه ملی در برخی تبلیغات خود، کالاهایی را نمایش می‌دهد که به علت عدم وجود کیفیت، ارائه آن از طریق ارسال پستی صورت می‌گیرد لذا لازم است سازمان صداوسیما به شناسنامه‌دار بودن کالاها و معتبر بودن کارخانه‌ها توجه کند.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه رسانه ملی در انحصار کالای خاصی نیست، گفت: رسانه ملی صرفا یک فرصت برای معرفی و به نمایش گذاشتن کالای تولیدکنندگان و در نهایت به فروش رفتن کالاها در اثر شناخته شدن آن است لذا باید در استاندارد بودن این کالاها دقت لازم صورت گیرد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پایان به یکی دیگر از مشکلات موجود در عرصه تبلیغات بازرگانی صداوسیما اشاره و خاطرنشان کرد: متأسفانه ۹۰ درصد محتوای تبلیغات بازرگانی و فیلم و سریال‌های صداوسیما را تجمل‌گرایی گرفته است.

همچنین ؛دکتر حسین فرش فروش، عضو انجمن روانشناسی اجتماعی کشور در گفتگو با خبرنگار شبستان درباره ی افزایش مصرف گرایی در کشور و تبعات آن گفت: انسان همیشه برای مصرف به کیفیت کالا توجه دارد اما امروزه کیفیت فدای کمیت شده است.

فرش فروش تصریح کرد: امروز افتخار نسبت  به کمیت مصرف تا کیفیت مصرف است که به انسان حس خوشبختی و شادی می دهد؛ بنابراین فرد به دارندگی فخر می کند.

وی با بیان اینکه از نظر روانشناختی وقتی کیفیت جای خود را به کمیت می دهد مصرف گرایی افتخار محسوب می شود تصریح کرد: این فخر فروشی یک نوع افکار کاذب در برابر واقعیت ها است.

 فرش فروش یاد آور شد: متاسفانه مصرف گرایی در بسیاری از خانواده ها مورد تشویق قرار می گیرد و کمیت در زندگی مهم می شود.

 

عضو انجمن روانشناسی اجتماعی کشور افزود: از جنبه روانشناختی انسانها با مصرف گرایی احساس پیشرفت می کند.

 

وی با بیان اینکه حس پیشرفت به صورت واقعی وجود دارد تصریح کرد: اما این حس به صورت کاذب با مصرف گرایی ارضا می شود.

 

وی با تاکید بر اینکه در هر چیز که افراط و تفریط وجود داشته باشد متقابلاً آسیب هم وجود دارد اظهار کرد: انسان براساس تعادل آفریده شده است و همیشه در جستجوی تعادل است.اگر فردی تعادل خود را با افراط یا تفریط به دست آورد اشتباه است و آسیب می بیند.

فرش فروش با بیان اینکه نباید به طور افراطی تعادل برقرار شود گفت: در همه چیز باید اعتدال وجود داشته باشد هنگامی که روزه هستیم نباید هنگام افطار در پرخوری افراط کنیم چرا که در روزه گرفتن به دنبال عدالت و اعتدال در روان و ایمان هستیم.

 

عضو انجمن روانشناسی اجتماعی کشور اظهار کرد: آسیب اقتصادی به دنبال مصرف گرایی به وجود می آید و در روان انسانها تاثیر می گذارد.

 

وی با بیان اینکه کسانی که همیشه طمع دارند نسبت به مسایل دنیایی همیشه عقب می مانند تصریح کرد: خداوند در قرآن فرموده است که طمع کار و حریص را  دوست ندارد چرا که حریص بودن و رفتار فرد تاثیر می گذارد که می تواند از آسیب های روانی و اجتماعی باشد.

همچنین؛ مجید ابهری، آسیب‌شناس رفتارهای اجتماعی به شبستان گفت:از دهه دوم انقلاب اسلامی به خاطر افزایش سطح تجمل‌گرایی و زندگی اشرافی در کشور یک سبک زندگی بر الگوی مصرف رفاه‌طلبانه در زندگی به وجود آمد.

 

ابهری ادامه داد: تغییر سبک زندگی به مصرف گرایی و تجمل گرایی در روی منحنی به صورت صعودی حرکت می‌کند تا جایی که مقام معظم رهبری این موضوع را به عنوان یکی از دغدغه‌های خود نام برده است و به عنوان سؤال روشنفکران و فرهیختگان را به چالش کشیدند.

 

این آسیب شناس اظهار کرد: علت اصلی تغییرات در سبک زندگی تبلیغات  است، وقتی تلویزیون انواع و اقسام خوردنی‌ها، وسایل الکترونیکی و ... را تبلیغ می کند موجب مصرف گرایی می شود.

 

وی با بیان اینکه ماهواره‌ها افکار جامعه را مورد بمباران تبلیغاتی قرار داده‌اند تصریح کرد: بیش از 80 درصد سریال‌های ما نمایش زندگی اشرافی دارد، بنابراین نسل سوم، چهارم و پنجم جامعه با سبک زندگی مصرف‌زدگی رشد می‌کند.

 

ابهری  با بیان اینکه  یکی از آسیب‌هایی که از سبک زندگی اشراف‌گرایانه و مصرف‌زدگی را وارد جامعه می‌شود اسراف و تبذیر است اظهار کرد: یکی از آسیب‌های تغییر سبک زندگی اسراف و تبذیر است یعنی هر حرکت رفتاری بیش از نیاز فرد است و تبلیغات صدا و سیما حرکت یه این سمت را تقویت می کند.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 434593

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha