آمریکا و متحدانش باید با «اسد» زندگی کنند

خبرگزاری شبستان:حمایت آمریکا از مذاکرات صلح سوریه که به میزبانی مسکو در هفته جاری،نشانه دیگری است از اینکه باراک اوباما از خواسته طولانی مدت خود مبنی بر کنار رفتن بشار اسد از قدرت به عنوان بخشی از راه حل بحران سوریه،کوتاه آمده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان،روزنامه گاردین در گزارشی اعلام کرد که واشنگتن هنوز هم امیدوار به برکناری بشار اسد از قدرت است اما دیگر به عنوان پیش شرطی برای صلح بر این مسئله اصرار ندارد.

در این گزارش آمده است:حمایت آمریکا از مذاکرات صلح سوریه که به میزبانی مسکو در هفته جاری،نشانه دیگری است از اینکه باراک اوباما از خواسته طولانی مدت خود مبنی بر کنار رفتن بشار اسد از قدرت به عنوان بخشی از راه حل بحران سوریه،کوتاه آمده است.

دولت آمریکا و اپوزیسیون سوریه که زا سوی انگلیس،اتحادیه اروپا،ترکیه و عربستان سعودی حمایت می شود تا کنون نقطه نظر یکسانی داشتند در این باره که صلح در سوریه تا وقتی که بشار اسد در قدرت است،امکان پذیر نیست.

اواخر اکتبر سال جاری میلادی،جان کری،وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد تا زمانی که بشار اسد در مرکز قدرت سوریه قرار دارد،صلح در این کشور حاصل نخواهد شد اما حالا کری لحن خود را تغییر داده است.

در نشست ماه جاری با استفان دو میستورا،نماینده سازمان ملل برای حل بحران سوریه،جان کری هر گونه اشاره به تغییر رژیم در دمشق به طور داوطلبانه یا غیر داوطلبانه را حذف کرد.

وزیر امور خارجه آمریکا در این زمینه گفت:زمان آن است که دولت بشاراسد،مردم را در اولویت اول قرار دهد و به فکر عواقب عملکردهایی باشد که موجب جذب بیشتر و بیشتر تروریست ها به سوریه می شود.

کری آشکارا اشاره کرد که هدف این تروریست ها و تلاش آنها در راستای برکناری اسد از قدرت است.

تاکید کری بر تهدید تروریستی کلید فهم تغییر موضع کاخ سفید است.در حال حاضر شکست گروه تروریستی داعش که بخشی های زیادی از عراق و سوریه را در اختیاردارد به اولویت اول کاخ سفید تبدیل شده است.

از نقطه نظر روسیه که در در جنگ داخلی سه سال گذشته حامی اصلی دولت اسد بوده،از بین بردن تروریسم در سوریه و فراتر از آن همواره یک هدف بسیار مهم بوده است.

سرگئی لاوروف،وزیر امور خارجه روسیه نیز در اظهاراتش قبل از برگزاری کنفرانس سه روزه صلح که از فردا (دوشنبه 7 بهمن) در مسکو آغاز می شود،بر این مسئله تاکید کرد.

لاورف در این اظهارات ابراز امیدواری کرد که این کنفراس به فرآیند ژنو میستورا که بار دیگر با حمایت سازمان ملل اغاز شده کمک کند.

اکنون هر دو کشور سوریه و آمریکا دستور کار مشترکی در مورد سوریه دارند:شکست تروریسم،برقراری آتش بس های انسانی که برنامه اصلی میستورا در سوریه است و در نهایت احیای فرآیند صلح ژنو که در سال 2012 به دلیل عدم همکاری نیروهای اپوزیسیون،متوقف شد.

اگرچه مسکو آینده شخصی بشار اسد را تضمین نمی کند اما به حمایت از دولت او به عنوان دولت قانونی سوریه در مذاکرات ژنو ادامه خواهد داد.

آمریکا هم به نوبه خود امیدوار به برکناری بشار اسد است اما دیگر بر این مسئله به عنوان پیش شرطی برای معاهده صلح،اصرار ندارد.

ویتالی نامکین،از آکادمی علوم روسیه می گوید:این روند نشان می دهد که مواضع مسکو و واشنگتن در خصوص سوریه دیگر متعارض نیست.

اگرچه اپوزیسیون اصلی سوریه و حامیان ترک و سعودی آن این حقیقت را دوست ندارند اما باید بپذیرند که اکنون یک توافق بزرگ در حال انجام است که می تواند کمک بزرگی برای باقی ماندن اسد در قدرت باشد.

سر مقاله اخیر نیویورک تایمز نیز در همین راستا نوشته بود که شانسی برای اینکه بشار اسد به طور داوطلبانه و یا با زور از قدرت کنار برود حداقل در آینده ای نزدیک وجود ندارد.

حقیقت این است که اسد همچنان در قدرت باقی سمی ماند و آمریکا و متحدانش باید حداقل در دوره کنونی با او زندگی کنند.

کد خبر 434494

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha