حجت الاسلام والمسلمین حامد وفسی، مدیر مدارس علمیه آیت الله رشاد زنجانی و آیت الله ایروانی در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: وقتی کاری با نیت قربت الی الله انجام می شود لازم نیست حتما فی سبیل الله باشد. برای مثال فردی می تواند عملی را قربت الی الله انجام دهد اما برای آن تقاضای وجه نیز نماید.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه اگر عملی هم قربت الی الله و هم فی سبیل الله باشد، دارای اثرات معنوی بیشتری است، خاطرنشان کرد: با این توضیحات روشن می شود که گرفتن اجرت برای روضه خوانی مشکل شرعی ندارد؛ همچنان که یک پزشک برای انجام عمل جراحی مبلغی دریافت می کند. انصاف نیز حکم می کند به فردی که روضه می خواند اجرتی داده شود زیرا وقت و انرژی گذاشته است.
مدیر مدرسه علمیه آیت الله رشاد زنجانی تهران خاطرنشان کرد: در امور دینی مشکلی وجود دارد مبنی بر اینکه آزمایشگاهی برای آزمایش اعمال افراد وجود ندارد لذا برای مثال خودِ فرد موعظه کننده یا یک معلم دینی، به مثابه یک آزمایشگاه می شود و به همین ترتیب اگر یک واعظ یا یک روحانی خطایی انجام دهد در نگاه مردم اثرگذار است؛ همچنان که اگر پزشکی؛ سیگار بکشد اثر منفی در مردم و بیماران دارد.
حجت الاسلام والمسلمین وفسی با اشاره به اینکه چون مردم به اعمال گوینده سخن نیز می نگرند اظهار داشت: چنین فردی باید دقت تمام در اعمالش داشته باشد.
وی افزود: اگر کسی عاشقانه و فقط برای رضای خداوند و اولیای الهی عمل کند و جنبه های مادی را نادیده بگیرد بی تردید گفتارش در مخاطبان و شنوندگان بیشتر است؛ همچنان که در دوران دفاع مقدس افرادی بودند که نه تنها برای حضور در جبهه ها پولی دریافت نمی کردند بلکه وسایل زندگی یا ماشین خود را می فروختند و خرج جبهه ها می کردند.
وی در پایان گفت: بنابراین روشن شد عمل کسی که هم قربت الی الله و هم فی سبیل الله و هم خالصاً لوجه الله باشد، اثرگذاری بیشتری در مردم دارد.
پایان پیام/
نظر شما