به گزارش خبرنگار هنرهای تجسمی خبرگزاری شبستان، نشست خبری نخستین جشنواره بین المللی فیلم های علمی اهواز با حضور دکتر خسرو نشان،معاون فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز و محمد اطبایی، دبیر هنری این جشنواره پیش از ظهر امروز یکشنبه 5 بهمن در موزه هنرهای معاصر برگزار شد.
در ابتدای این نشست دکتر خسرو نشان،معاون فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز درباره روند شکل گیری نخستین جشنواره بین المللی فیلم های علمی اهواز گفت: بعد از شروع دوره کاری جدید دولت و تغییراتی که در وزارت علوم و مراکز آموزش عالی بوجود آمد فرصتی برای من و همکارانم بوجود آمد که به عنوان معاون فرهنگی در دانشگاه اهواز مشغول بکار شوم، باتوجه پیشینه ای که در زمینه فرهنگ و هنر دارم علاقمندم محیط دانشگاه محیط پویا و بانشاطی باشد. از آنجا که بهترین علاقه مندی نسل جوان در حوزه فعالیت های هنری را در سینما می یابیم. یکی از فعالیت هایی که در دانشگاه در نظر گرفتیم سینما بود و بر این اساس فعالیت هایی در قالب آموزشی رقم خورد، همانطور که می دانید نتیجه طبیعی آموزش تولیداست و برای عرضه تولید هم باید جشنواره ای شکل بگیرد. وقتی چنین برنامه ای در دانشگاه در نظر گرفته می شود باید متناسب با اهداف دانشگاه باشد، یعنی تولید فیلم با هدف آموزش و پژوهش باید باشد و این رویکرد ما رویکردی علمی بود. جشنواره هدف اول ما نیست ولی ما آرمان ها را به این سمت نشانه گیری کردیم که دانشگاه محلی برای تولید فیلم های علمی باشد.
وی درباره چرایی برگزاری این رویداد ر دانشگاه چمران اهواز اظهار داشت: سابقه دانشگاه شهید چمران اهواز به نام دیرآشنایی در حوزه فرهنگ و تمدن و دانش، دانشگاه جندی شاپور برمی گردد این دانشگاه یکی از پرسابقه ترین دانشگاه های کشور است و سال 94 شصتمین سال تأسیس دانشگاه است و ما با برگزاری این جشنواره به استقبال تأسیس این دانشگاه می رویم از طرفی صنعت اهواز هم زمینه ای برای تولید فیلم های علمی در این منطقه را فراهم آورده است.
در ادامه این نشست محمد اطبایی، دبیر هنری نخستین جشنواره بین المللی فیلم های علمی اهواز با بیان اینکه سینمای علمی بحث جذاب و خاصی است، به اهداف این جشنواره اشاره کرد و گفت: اولا جشنواره ای تاکنون با این عنوان در ایران نداشتیم و دوم اینکه می خواستیم تمرکززدایی کنیم و جشنواره های بین المللی را در شهرهای دیگر ایران برگزار کنیم تا مردم از فرصت های آن استفاده کنند. امیدواریم این جشنواره فرصتی برای شور و نشاط برای مردم ایجاد کند چرا که مخاطب اصلی جشنواره مردم است و با این هدف برنامه ریزی جشنواره صورت گرفته است.
اطبایی جشنواره را شامل سه بخش اصلی مسابقه بین المللی، خارج از مسابقه و بخش جنبی ذکر کرد و یادآور شد: بخش مسابقه به هفت بخش مختلف تقسیم می شود بخش اول: فن آوری، تحقیق، فضا، نجوم و آینده. بخش دوم: طب، دارو، تغذیه، بهداشت، عمر. بخش سوم: محیط زیست، حیات وحش، جانوشناسی، اکتشاف. بخش چهارم: انرژی، صنعت، کشاورزی، آب. بخش پنجم: تاریخ علم، معماری، شهرسازی، زمین شناسی، زیست شناسی، باستان شناسی. بخش ششم: فرهنگ، هنر، فلسفه، ادبیات، زبان شناسی، انسان شناسی، قوم شناسی. بخش هفتم: جامعه، شرح حال، علوم تربیتی، شیوه زندگی.
دبیر هنری نخستین جشنواره بین المللی فیلم های علمی اهواز افزود: در بخش خارج از مسابقه، نمایش فیلم خواهیم داشت، بزرگداشت هایی را برای شماری از سینماگران ایرانی و خارجی برگزار خواهیم کرد و تلاش می کنیم چهره های برجسته علمی را مورد توجه قرار دهیم. در بخش دیگری با توجه به ویژگی های استان و علاقه مردم، به سینما و فوتبال پرداخته ایم و فیلم های حوزه فوتبال که در کشورهای مختلف به آن پرداخته شده است، در این بخش به نمایش درمی آید.
اطبایی خاطر نشان کرد: در بخش سینما و سینماگران که با حضور سینماگران شناخته شده دنیا برگزار می شود، به فیلم های ایرانی و خارجی توجه خواهد شد و در بخش دیگر نیز به سینمای علمی کودکان و نوجوانان می پردازیم که مخاطب ما در این بخش این قشر است. در بخش ویژه نیز فیلم های سینماگران خوزستانی به نمایش درمی آید.
وی همچنین از نمایش فیلم های آموزشی عباس کیارستمی در این رویداد هنری خبر داد و گفت: در بخش فیلم های دانشگاهی راکی یوز را داریم که استادانی از این دانشگاه برای اولین بار به ایران آمده و فیلم هایی را ساخته بودند و اکنون با همکاری فیلمخانه ملی ایران آثار این استادان را در این جشنواره به نمایش می گذاریم.
دبیر هنری نخستین جشنواره بین المللی فیلم های علمی اهواز همچنین گفت: رصد و انتخاب فیلم های داخلی و خارجی از شهریور ماه آغاز شده است. پیروز کلانتری و و بهرام عظیم پور از ابتدا در کنار جشنواره بوده اند.
اطبایی از برگزاری نشست های تخصصی نیازهای صنعت سینمای ایران با حضور مدیران جشنواره های بین المللی خبر داد و گفت: مدیران شرکت عرضه و پخش فیلم بین المللی در این نشست حضور دارند.
اطبایی به برگزاری کلاس های آموزشی اساتید ایرانی برای سینماگران جوان خوزستان اشاره کرد و گفت: چهار عنوان کتاب با موضوع فیلم علمی در نخستین جشنواره بین المللی فیلم های علمی اهواز منتشر می شود.
دبیر هنری نخستین جشنواره بین المللی فیلم های علمی اهواز از بزرگداشت سینماگر فرانسوی در این جشنواره خبر داد و گفت: همزمان با برگزاری جشنواره بازارچه فیلم برپا می شود که در این بازارچه فضایی مهیا شده است که مهمانان خارجی امکان بازبینی فیلم های ایرانی را داشته باشند.
اطبایی درباره شیوه انتخاب فیلم های حاضر در نخستین جشنواره بین المللی فیلم های علمی اهواز اظهار داشت: بیش از 500 فیلم خارجی و چند صد فیلم ایرانی به دبیرخانه رسیده است. فیلم ها بدون داوری و تنها بر اساس نگاه هنری انتخاب می شوند. این جشنواره فراخوان نداشته است و با آگاهی و شناخت آثار انتخاب شده است. 98 درصد فیلم ها به صورت لینک آنلاین دریافت و دانلود شده است.
وی افزود: جایزه ها نخستین جشنواره بین المللی فیلم های علمی اهواز به نام یکی از مشاهیر ایرانی به برگزیدگان داده می شود.
اطبایی خاطر نشان کرد: با توجه به تعداد بالای 80 فیلم در بخش خارجی و 40 فیلم در بخش داخلی آثار را سه هیئت داوری می کنند.
خسرو نشان درباره بودجه نخستین جشنواره بین المللی فیلم های علمی اهواز گفت: منابع مالی متعددی داشته ایم شامل دانشگاه شهید چمران اهواز، وزارت علوم و سازمان ها و شرکت های مختلف نفتی، فولاد، حفاری و ... البته سازمان سینمایی کشور هم از این رویداد سینمایی حمایت کرده است و معاونت علمی و فن آوری نهاد ریاست جمهوری نیز وعده همکاری و حمایت داده است و برآورد اولیه ما برای تأمین بودجه این جشنواره حدود یک میلیارد و نیم تومان بوده است.
پایان پیام/
نظر شما