به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ایران و رئیس بنیاد ملی نخبگان در مراسم تجلیل از صادرکنندگان و فروشندگان برتر صنایع دستی کشور، اخلاق نفتی را مشکل اصلی ایران دانست و افزود: فرهنگ نفت مشکلات زیادی برای اقتصاد کشور ایجاد کرده است، بنابراین باید اصلاحات ساختاری فرهنگی در این حوزه روی دهد.
وی با بیان اینکه دانشگاه های ما به جای پرورش کارآفرین برای تربیت کارمند برنامه ریزی کرده اند، اذعان داشت: باید یک ساختار فرهنگی در دانشگاه ها اصلاح شود که رویکردی که در پیش گرفته اند نتیجه مطلوبی نخواهد داشت.
ستاری با اشاره به ورود چین در بازار محصولات فرهنگی شهر مشهد اذعان داشت: ین سوال مطرح است که چرا فارغ التحصیلان ما در حوزه علوم انسانی نمی توانند کالایی تولید کنند که اجازه ورود کالاهای فرهنگی و مذهبی چینی را به بازار ندهند.
وی با بیان اینکه دانش در توسعه صنعت، صادرات و اشتغال آفرینی نقش موثری ایفا می کند، خاطرنشان کرد: ارتقای بهره وری، ارتقای کیفی پروژه ها به روش های مدرن و صنعتی، تعریف مکانیزم های معرفی صنایع دستی، شناسنامه دار کردن و ثبت آثار و برندسازی از جمله راهکارهای توسعه صنایع دستی در کشور است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه شبکه سازی و تجاری سازی از دیگر راهکارهای توسعه صنایع دستی است، اظهار داشت: باید به موضوع برندسازی در حوزه صنایع دستی توجه کنیم.
ستاری در مورد مهجور ماندن برخی از رشته های صنایع دستی به واسطه فقدان اساتید این رشته ها تصریح کرد: امروز مکانیسم روشنی برای انتقال فناوری در حوزه صنایع دستی نداریم در حالی که 200 سال پیش در ایران هنرهای صنایع دستی و فناوری مربوط به این حوزه به روش سینه به سینه و با رویکرد استاد شاگردی منتقل می شد.
وی از تأسیس ستاد فناوری نفت خبر داد و افزود: این ستاد برای تجاری سازی حوزه های علوم انسانی تأسیس شده است که در آینده نزدیک فعالیت های آن را توسعه خواهیم داد.
وی با بیان اینکه باید شرکت های دانش بنیان در حوزه صنایع دستی تعریف شوند، خاطرنشان کرد: آمادگی داریم تا در حوزه صنایع دستی کمک هایی انجام دهیم و صندوق حمایتی نوآوری و شکوفایی با هدف کمک به این بخش ایجاد شده است.
ستاری با بیان اینکه اشتغال فارغ التحصیلان رشته های علوم انسانی جزو اولویت های ما است، تصریح کرد: در عصر تکنولوژی فکر، ایده و اندیشه به عنوان سرمایه اصلی محسوب می شود و چاه های نفت و امکانات فیزیکی در اولویت های بعدی سرمایه ای قرار می گیرند.
یزدانی، معاون سازمان توسعه تجارت ایران نیز گفت: صنایع دستی و هنرهای سنتی مجموعه ای هستند که با اعتقادات، باورهای دینی و ملی کشورها عجین شده و گره خورده است.
وی با اشاره به پتانسیل های گردشگری و توریستی ایران اظهار داشت: ایران باید در بین کشورهای دنیا بتواند همین نقش را در تولید صنایع دستی ایفا کند.
یزدانی با بیان اینکه 42 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشته ایم، تصریح کرد: 12 میلیارد دلار از این میزان مربوط به میعانات گازی بوده و مابقی را صادرات غیرنفتی تشکیل داده است.
وی با بیان اینکه طی 9 ماهه امسال صنایع دستی بدون احتساب فرش 102 میلیون دلار صادرات داشته است، تصریح کرد: در سازمان توسعه و تجارت ایران برنامه های مدونی برای گسترش صنایع دستی انجام شده است.
معاون سازمان توسعه تجارت ایران از استقرار 30 رایزن در 30 کشور دنیا خبر داد و گفت: شرکت نمایشگاه های بین المللی تهران، ظرفیت و فرصت خوبی است برای معرفی، بازاریابی و صادرات صنایع دستی ایران و همچنین می توانیم از ظرفیت فروشگاه های زنجیره ای برای رونق و توسعه صنایع دستی استفاده کرد.
بر اساس این گزارش، عسگراولادی، رییس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران نیز اظهار داشت: باید به سوی تولید کارهای نفیس برویم و زمینه ای فراهم کنیم تا تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع دستی با وابستگان و بازرگانان فرهنگی آشنا شوند.
وی با بیان اینکه باید ویترینی از کارهای نفیس در اماکن ویژه داشته باشیم، خاطرنشان کرد: باید صادرکنندگان صنایع دستی را برای حضور در کشورهای مختلف آماده کنیم.
عسگراولادی با تاکید بر ضرورت سرمایه گذاری مناسب در بخش صنایع دستی تصریح کرد: صنایع دستی ایران ارزشمند اما حضور پررنگی در بازار جهانی نداریم و باید زمینه حضور گسترده در بازار جهانی را فراهم کنیم.
رییس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه باید سلیقه خریداران در تولید و صادرات صنایع دستی را مدنظر قرار دهیم، تصریح کرد: شالوده ساختاری صنایع دستی را باید تغییر دهیم.
عسگراولادی با بیان اینکه رفع مظلومیت از صنایع دستی و صادرات آن بر عهده سازمان میراث فرهنگی است، خاطرنشان کرد: کارآفرینان نباید دچار یأس شوند بلکه باید با امید و قوت قلب بیشتر تلاش کنیم.
پایان پیام/
نظر شما