فروش مهمترین شاخص وضعیت صنایع دستی است

خبرگزاری شبستان: روش مهمترین شاخص وضعیت صنایع دستی است و اگر بخواهیم با همین شاخص به بررسی وضعیت حوزه صنایع دستی بپردازیم باید بگوییم که وضع خوب و مطلوب نیست اما صنایع دستی از گذشته بهتر شده است

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، دکتر نامورمطلق، معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری امروز در مراسم تجلیل از صادرکنندگان و فروشندگان برتر صنایع دستی کشور که در سالن فجر برگزار شد، گفت: حوزه صادرات غیرنفتی و در میان آنها صنایع دستی و فرش از مشکلات بنیادین رنج می برد.

 

وی با اشاره به برخی نظرات مبنی بر اینکه مشکل اصلی فروش و تجارت است، خاطرنشان کرد: ما بخشی از این سخن را می پذیریم اما باید در نظر داشت که بازرگانی صنایع دستی مانند همه بازرگانی ها هم علت است و هم معلول.

 

وی با بیان اینکه در فروش نه فقط مشکلات بازرگانی بلکه مشکلات دیگر بخش ها را نیز به نمایش می گذارد، اظهار کرد: مشکلات مواد اولیه و طراحی یا بسته بندی در فروش، مشکلات بیمه هنرمندان، نبود تسهیلات کافی، بالا بودن حامل های انرژی و بالا رفتن قیمت تمام شده در فروش، مشکلات آموزش غلط و نبود اندیشه های توسعه محور و درازمدت در فروش، مشکلات مدیریتی و ساختاری، بی تدبیری و بی اعتمادی به صنایع دستی در فروش و مشکلات مربوط به فرهنگ و الگوی مصرف یا نبود گفتمان سازی با وضعیت فروش از جمله مسایل و دغدغه های پیش رو است.

 

نامورمطلق ادامه داد: فروش مهمترین شاخص وضعیت صنایع دستی است و اگر بخواهیم با همین شاخص به بررسی وضعیت حوزه صنایع دستی بپردازیم باید بگوییم که وضع خوب و مطلوب نیست اما صنایع دستی از گذشته بهتر شده است و نوید آینده ای به مراتب بهتر را می دهد.

 

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به رشد 30 درصدی نسبت به میانگین صادرات غیرنفتی کشور تاکید کرد: در حوزه فروش داخلی نیز نسبت به سال گذشته با 17 درصد رشد مواجه بودیم.

 

نامورمطلق ادامه داد: افزایش شش برابری حضور در نمایشگاه های خارجی نسبت به سال 91 و رشد 50 درصدی برپایی نمایشگاه داخلی نسبت به سال گذشته از دیگر اقدامات مؤثر در این بخش بوده است.

 

وی اضافه کرد: کمک به راه اندازی 4 فروشگاه صنایع دستی ایرانی در خارج از کشور، افزایش تسهیلات کمتر از یک میلیارد تومان در سال 91 به بیش از 40 میلیارد تومان در سال 92 و یکصد میلیارد تومان در سال 93، حمایت از برگزاری نخستین حراجی صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور توسط بخش خصوصی، حمایت از راه اندازی نخستین فروشگاه مجازی صنایع دستی بانوان، راه اندازی خانه های صنایع دستی به عنوان قطب های گردشگری، فرهنگی، اقتصادی استان ها از دیگر فعالیت های سازمان در راستای توسعه صنایع دستی در کشور است.

 

نامورمطلق با بیان اینکه در بخش بازرگانی اقدامات خوبی انجام شده است، خاطرنشان کرد: حمایت از راه اندازی هلدینگ صنایع دستی، حمایت از راه اندازی نسل جدیدی از فروشگاه ها، حمایت از راه اندازی پایانه صادرات صنایع دستی، پژوهش و آماده سازی بسته های سوغات زیارتی، همکاری با شهرداری اصفهان برای تبدیل این شهر به شهر خلاق صنایع دستی و ثبت جهانی آن، حمایت از راه اندازی بزرگترین فروشگاه الکترونیکی کشور و آماده سازی فروشگاه های نشاندار به منظور کنترل کیفیت و قیمت از جمله فعالیت هایی است که به زودی بازار صنایع دستی را دگرگون می سازد.

 

معاون صنایع دستی با بیان اینکه امروزه صنایع دستی ایران دچار پارادوکس عمیقی شده است زیرا وضعیت محدود و ظرفیت نامحدود دارد، تصریح کرد: اگر می خواهیم صنایع دستی بالنده و شکوفا شود برای تصمیم گیری باید به ظرفیت آن توجه کنیم نه وضعیت آن یعنی باید ظرفیت آن را در ژرفای وجود خویش باور کنیم که بدون باور صنایع دستی بارور نخواهد شد.

 

نامورمطلق با بیان اینکه صنایع دستی بخشی از مشکلات اشتغال و ارزآوری را برطرف کند باید مشکلات صنایع دستی را مرتفع سازیم، خاطرنشان کرد: بی توجهی به صنایع دستی فقط بی توجهی به سرنوشت هنرمندان میراث ساز و سرنوشت صنعت هنری ماندگار نیست بلکه بی توجهی به آخرین فرصت سرمایه ملی نیز محسوب می شود.

 

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار داشت: تا دیروز کسی باور نمی کرد که هنرمندان صنایع دستی آمادگی جذب حتی 10 میلیارد تومان را داشته باشند اما امسال یکصد میلیارد تومان جذب می کنند و اگر اعتبارات کافی وجود داشته باشد سال آینده آماده جذب بیش از 200 میلیارد تومان خواهد بود.

 

وی با بیان اینکه صنایع دستی هسته صنایع فرهنگی، کانون صنایع خلاق و مطلوب پارادایم نوین شده است، تاکید کرد: بر این باوریم که صنایع دستی به همراه فرش بخش کلیدی اقتصاد مقاومتی به شمار می رود.

 

نامورمطلق با اشاره به اینکه اشتغالزایی، زیبایی شناسی، تولید، افزایش ارزش افزوده و توسعه بازار فروش از برنامه های توسعه صنایع دستی است، تاکید کرد: به صنایع دستی می اندیشد و دانش بنیان است.

 

پایان پیام/

کد خبر 434267

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha