به گزارش خبرگزاری شبستان وبه نقل از روابط عمومی آموزشگاه هنرهای نمایشی افرا، نمایش «مجلس نقالی رومئو و ژولیت» کاری از گروه تئاتر «نیست» به نویسندگی و کارگردانی حسین جمالی هم اکنون در خانه فرهنگ و هنر رشت به روی صحنه است. این نمایش تک نفره با اقتباس از نمایشنامه «رومئو و ژولیت » ویلیام شکسپیر و بر اساس شیوه نقالی و استوار بر شیوه اجرایی نمایش ایرانی اجرا می شود. حسین جمالی و مجید رحمتی در قالب گروه نیست، مدت هاست که در حوزه نمایشهای ایرانی از جمله نقالی به فعالیت میپردازند و با اقتباس از متون غربی با رویکردی پژوهشی بر روی تکنیکهای نمایشهای ایرانی، آثار متعددی را به روی صحنه بردهاند.به این بهانه نظر تعدادی از اساتید و پژوهشگران فعال در این حوزه را جویا شدیم.
دکتر اردشیر صالح پور، کارگردان و مدرس دانشگاه و دبیر سی و سومین جشنواره تئاتر فجر در این خصوص گفت: این گروه در زمره گروههایی محسوب میشوند که با گونههای نمایش ایرانی آشنا هستند و با تسلطی که بر اصول، مبانی و شاخصههای این نمایشها کسب کردهاند به سراغ آثار کلاسیک غربی میروند و به دلیل نوآوری و خلاقیتی که در این حوزه دارند شایستگی این را دارند که فرصت ارایه نقالی که مبتنی بر روایت است برای آنها مهیا شود.
داود فتحعلی بیگی، نویسنده، بازیگر و کارگردان اظهارکرد: این گروه با این کار روایت تازهای از آثار بزرگ غربی در حوزه نمایش ارایه کرده و در نشان دادن و استفاده از کارکردهای نقالی در نمایش امروز موفق بودهاند.
فرامرز طالبی، نویسنده و پژوهشگر استفاده از فرم اجرایی نقالی برای شاهکارهای نمایشی جهان را ریسک شجاعانه ای دانست و اظهارکرد: اگر این شیوه بتواند تداوم داشته باشد و در طی زمان دچار نوزایی شود میتواند افزوده ای به تاتر معاصر ما اضافه کند.
دکتر افشین عموزاده، نویسنده و مدرس دانشگاه نقالی را قوی ترین جریان تئاتری شرقی از هندوستان تا ایران دانست و تصریح کرد: این نمایش در واقع خاستگاه تلاقی دو اتفاق در شرق و غرب است. در نمایش«رومیو و ژولیت» از هر سه شیوه نقالی اعم از شیوه روایت زبانی، روایت تصویری و استفاده از عناصر بدن به خوبی توسط اجرای استادانه نقال استفاده شده است.
گفتنی است،اجرای این نمایش تا 9 بهمن در خانه فرهنگ و هنر رشت ادامه دارد و همزمان با آن کارگاه سه روزه بازیگری روایی توسط این گروه برای علاقه مندان برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما