حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدباقر آیت میردامادی نماینده آیت الله نوری همدانی در تهران و مدیر حوزه علمیه حاج ابوالفتح در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: یکی از مسایل بسیار مهم و کلیدی در دین اسلام امر به معروف و نهی از منکر است به این معنا که یک مسلمان نباید تنها به خود اکتفا کند بلکه باید افرادی را که منحرف شده اند و راه خطا را می پیمایند هدایت و ارشاد نماید.
وی ادامه داد: همانطور که یک انسان در زمینه جمعیتی تولید مثل می کند در زمینه اعتقادی و ارزشی نیز باید تولید مثل کند؛ به این معنا که اگر مثلاً اهل نماز است دیگران را نیز دعوت به نماز کند و این معنای امر به معروف و نهی از منکر و تبلیغ جمعی است.
مدیر حوزه علمیه حاج ابوالفتح با تاکید بر اینکه دعوت به حق بیش از همه در میان قشر جوان اثرگذار است، اظهار داشت: چرا که دنیای آینده به دست اینها اداره می شود لذا دشمنان اسلام خاصه در زمان حاضر که وسایل ارتباط جمعی گسترش یافته است به هر طریقی سعی دارند علیه اسلام تبلیغ کنند.
وی در همین ارتباط افزود: به همین دلیل امام خمینی (ره) در نامه ای آموزنده به گورباچف رهبر اتحاد جماهیر شوروی او را نسبت به خطاهایش متذکر شد که این همان بعد تبلیغی عالم است؛ همچنان که پیامبر (ص) نمایندگانی را به سران کشورها در صدر اسلام می فرستادند.
نماینده آیت الله نوری همدانی با تاکید بر اینکه مقام معظم رهبری نیز همین رویه را دنبال کردند، خاطرنشان کرد: ایشان با انشای نامه ای خطاب به جوانان اروپا و آمریکا سعی کردند آموزه های اسلام اصیل را به گوش جهانیان برسانند.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در طول سال بارها با جوان ها دیدار می کند چرا که می دانند اگر این قشر هدایت شوند اسلام، انقلاب و امنیت کشور تضمین می شود.
حجت الاسلام والمسلمین میردامادی با اشاره به اینکه نکته مهم در نامه رهبر معظم انقلاب تاکید بر مطالعه اسلام اصیل از منابع دست اول است، اظهار داشت: معظم له تاکید فرمودند:باید اسلام را از اسلام شناس و متن اصیل و حقیقی آن یعنی قرآن کریم آموخت نه از زبان گروهی که اسلام تحریف شده را منتشر می کنند. وی افزود: بی شک نامه مقام معظم رهبری در ذهن و روح جوانان اروپا و آمریکا اثرگذار است همچنان که شواهد نیز موید این مطلب است.
مدیر حوزه علمیه حاج ابوالفتح خاطرنشان کرد: فلسفه نگارش چنین نامه ای را می توان در آیه «فَأَقِمْ وَجْهَكَ لِلدِّينِ حَنِيفًا فِطْرَةَ اللَّهِ الَّتِي فَطَرَ النَّاسَ عَلَيْهَ» و روایت «کل مولود يولد على الفطرة، فأبواه يهودانه، أو ينصرانه، أو يمجسانه» جست؛ چرا که در این آیه و روایت تاکید شده است: هر مولودی با ورود به این دنیا فطرتا خداپرست و خدادوست می شود مگر اینکه خانواده و اجتماع، فطرت پاک او را تحت تاثیر قرار داده و از راه اسلام و حق منحرف کنند.
وی افزود: با این مطالب روشن می شود که نامه امام خمینی (ره) به گورباچف نیز تداوم بخش حرکت روشنگرانه پیامبر در ارسال نامه هایی به سران کشورها در صدر اسلام بود؛ اقدامی که از سوی مقام معظم رهبری نیز صورت پذیرفت.
نماینده آیت الله نوری همدانی با تاکید بر اینکه دین اسلام، دینی جهانی است، خاطرنشان کرد: لذا نباید مسلمانان در تبلیغ این دین به جهان اسلام اکتفا کنند بلکه باید مردم سایر ادیان را نیز به سوی این دین دعوت نمایند و راه این دعوت را امام سجاد (ع) فرمودند حقایق ما را بیان کنید که از این طریق مردم جذب مسلمانان شوند.
وی در همین ارتباط به نقل خاطره ای پرداخت: سال 1342 بنده در حوزه علمیه قم بودم و در آن زمان مجله درس هایی از مکتب اسلام منتشر می شد ودر یکی از شمارگان این نشریه چنین نوشته بود: از یک مسیحی آلمانی پرسیده بودند کدام واعظ یا مجتهد و یا روحانی موجب شد که به اسلام مشرف شوی؟ و او پاسخ داد: من هیچ عالم یا روحانی را ندیدم بلکه روزی در کتابخانه ای، نهج البلاغه امیرالمومنین علی (ع) را مشاهده کردم و جمله ای در آن خواندم که موجب جذب من به اسلام و تشیع شد و آن جمله این بود: «مسلمانان را به وسیله خواندن نماز یا روزه نشناسید زیرا ممکن است این اعمال در اثر عادت باشد و یا صرفا تکرار رفتارهای خانوادگی باشد بلکه او را از صدق در گفتار و ادای امانت بشناسید». وقتی من این جمله را خواندم به خود گفتم اگر به این سخن عمل شود، به طوری که همه مردم با همدیگر صادقانه رفتار کنند و هر امانتی را به صاحبش برگردانند دنیا گلستان خواهد شد؛ همین عبارت موجب گرایش بنده به تشیع شد.
حجت الاسلام والمسلمین میردامادی در پایان تصریح کرد: همچنان که این شخص گفت دلیل گرایش او به اسلام، سخنان یک واعظ یا یک روحانی نبود بلکه صرفا با مطالعه یک کتاب دینی به اسلام گروید؛ و این مصداق عینی کلام امام سجاد (ع) است.
پایان پیام/
نظر شما