به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری شبستان، «جواد نوروزبیگی» یکی از پرکارترین تهیه کننده های سینمای ایران است که هر سال در جشنواره فیلم فجر آثاری دارد. وی با کارگردانان جوان بسیاری همکاری داشته است. سال گذشته نیز فیلم سینمایی «ملبورن» را به همراه نیما جاویدی در جشنواره فیلم فجر داشت که از سوم دی ماه جاری به روی پرده رفته است. به همین بهانه با وی به گفتوگو نشستیم که مشروح آن را در زیر میخوانید.
* شما هم از ابتدای کار ملبورن قائل به رده بندی مخاطب نبودید؟
در این مورد صحبتی نکردیم، اما این فیلم برای کودکان مناسب نیست. اما تا به حال دقت نکردم که چند درصد خانواده به همراه کودکانشان به سینما میآیند اما طبیعتاً این فیلم از سن نوجوان تا کهن را درگیر میکند.
پیام فیلم ملبورن ضد دروغ است نه عدم حس مسئولیت
* آیا این فیلم باعث نمیشود انسانها دیگر به یکدیگر کمک نکنند، چون ممکن است دردسر برایشان پیش آید؟
ممکن است چنین تعبیری شود، اما اصل این است که باید وظیفه انسانی خودمان را انجام دهیم و نباید دروغ بگوییم. در ملبورن هم آشکارا موضوع فیلم به سمت "دروغ گویی" میرود و تمام اشکالات بعدی را ناشی از آن مطرح میکند نه اینکه نقدی بر احساس مسئولیت داشته باشد. یعنی زن داستان که احساس مسئولیت کرده مقصر اصلی نیست بلکه دروغی که مرد داستان به زبان میآورد سبب میشود که دروغهای بعدی نیز گفته شود و داستان به اینجا کشیده شود.
البته بخشی از ماجرای فیلم پشت در مانده است و ما تنها نکاتی از آن را داخل آپارتمان یک زوج آوردیم و از پس این داستان، به برخی آسیبهای خانواده از منظر یک خانواده خوب، نیز اشاره شد. مانند اینکه این نوزاد، بچه طلاق است و در حالی این اتفاق برایش میافتد که لحظه به لحظه نیاز به رسیدگی دارد.
* حضور فیلم «ملبورن» در جشنوارههای خارجی و دیده شدن آن در عرصه بینالملل چطور اتفاق افتاد؟
طبیعتاً کسی مثل آقای اطبایی، مسئول پخش بین الملل فیلم، برنامهریزی و هدایت شده این موضوع را مدنظر داشت.
* بازار این جشنوارهها برایتان مهم بود یا تاثیر هنری و بعد بینالمللی آن؟ همچنین در مورد اهمیت این مقوله توضیح دهید.
طبیعتاً برای من همه موارد بازار جهانی و تاثیراتی که برای کشور دارد، مهم است، چراکه ارتقای سینمای ایران در جهان را سبب می شود. صنعت سینمای ایران شناخته شده است و هر فیلمی که از خروجیهای قانونی این کشور عبور کند و در جهان مطرح شود برای سینمای ایران نقطه مثبتی محسوب میشود.
ما با تمام مجوزهای قانونی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به کشورهای دیگر رفتیم و اگر بخواهد نمایش بدی از ایران به جای بگذارد، حضور در جشنوارههای خارجی برای ما وسوسه کننده نیست. ما جامعه به روز و پیشرفتهای هستیم و در فیلم آن را به نمایش گذاشتیم.
* آیا شما در انتخاب بازیگران فیلم نظری داشتید؟ آیا پیشبینی میکردید که اگر پیمان معادی در فیلم حضور داشته باشد، ملبورن را منسوب به اصغر فرهادی میکنند؟
طبیعتاً یکی از افرادی که بر انتخاب بازیگران نظر داده است تهیه کننده کار است. ما از نگرانی از منسوب شدن به فیلم «جدایی نادر از سیمین» گذشتیم، یعنی چندین ماه این بحث به میان آمد و با بچهها و نیما جاویدی صحبت کردیم که از هر المان و نشانهای که به سمت آن فیلم برود پرهیز کنیم. اما از جایی به بعد دیگر از اعمال تغییرات دست کشیدیم چراکه به نفس فیلم ضربه میخورد.
از ابهت مانی حقیقی برای نقش پدر نوزاد بهره گرفتیم
*آیا از ابتدا قرار بود همین بازیگران ایفای نقش کنند؟
در ابتدا، کار دست تهیه کننده دیگری بود که قرار بود افشین هاشمی در این اثر حضور داشته باشد اما نگار جواهریان ثابت بود. در انتها با در نظر گرفتن همه جوانب از جمله گیشه، انتخاب مان پیمان معادی شد. در مورد نقش پدر نوزاد هم باید کسی را انتخاب می کردیم که ابهت و جذبه لازم برای ایفای این نقش را در کنار توانمندیهای بازیگریاش داشته باشد تا برای مخاطب علت دروغگویی مرد جوان باورپذیر باشد که در نتیجه بهترین گزینه مانی حقیقی بود.
گفتوگو و عکس: محمدصالح حجتالاسلامی و آزاده فضلی
پایان پیام/
نظر شما