یکی از دلایل اعدام ریحانه جباری عدم رضایت شاکی خصوصی بود/خشونت علیه زنان  پدیده ای جهانی است

خبرگزاری شبستان: معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه یکی از دلایل اعدام ریحانه جباری عدم رضایت شاکی خصوصی بود، گفت: خشونت علیه زنان پدیده ای جهانی است .

به گزارش خبرنگار شبستان، شهین دخت ملاوردی، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده امروزدر دیدار خانم کلاودیاک روت، نایب رییس پارلمان آلمان و رییس هیئت در مورد وضعیت حضانت فرزندان پس از طلاق گفت: طبق قانون تا هفت سالگی حضانت فرزند بر عهده مادر می باشد و پس از آن اگر مادر ادعا کند که پدر صلاحیت حضانت فرزند را ندارد می تواند حضانت آن را بر عهده بگیرد.

 

وی ادامه داد: اخیرا با توجه به ظرفیت های قانون، زوجین قبل از طلاق می توانند سندی را امضا کنند که حضانت فرزند با مادر باشد.

 

ملاوردی تصریح کرد: نباید نسخه کلی در مورد ضرورت حضانت کودک با مادر بپیچیم چرا که او شاید در تأمین معیشت زندگی مشکلاتی داشته باشد و همچنین نباید از پدر نیز سلب مسئولیت شود بنابراین طبق قانون باید بر اساس شرایط تصمیم گیری کرد.

 

علیه زنان یک پدیده جهانی است

معاون رییس جمهور در مرکز امور زنان در خصوص یکی از سؤالات نایب رییس پارلمان آلمان در خصوص خشونت علیه زنان تصریح کرد: خشونت علیه زنان یک پدیده جهانی است و این موضوع در تمام کشورهای دنیا وجود دارد و مختص کشور با سطح تحصیلات و یا دین و مذهب نیست.

 

وی با بیان اینکه متأسفانه آمار خشونت علیه زنان رو به افزایش و نگران کننده است، افزود: خشونت علیه زنان با اشکال مختلف خانوادگی و فرهنگی در کشورهای دنیا بروز می کند و کشور ما استثنا از این امر نیست و اگر کشوری ادعا کند که چنین وضعیتی در کشورش وجود ندارد بیشتر شبیه یک شوخی می باشد.

 

ملاوردی خاطرنشان کرد: در دولت هشتم کمیته دفع خشونت پیگیری و طرح اقدام سه ساله ای نوشته شد و در آن زمان کمیته های مختلف در این زمینه تشکیل شدند و به بررسی همه جانبه وضعیت 28 استان کشور پرداختند.

 

وی ادامه داد: با تغییر دولت بررسی اعمال خشونت آمیز ادامه پیدا کرد و در نهایت به تدوین لایحه تأمین امنیت زنان منجر شد البته این لایحه هنوز در دولت است و به مجلس نرفته است.

 

ملاوردی تصریح کرد: این لایحه تدابیر زیادی برای مقابله خشونت علیه زنان در نظر گرفته است و با توجه به پشتیبانی قانونی برای تأمین امنیت زنان و آرامش آنها به ویژه در خانواده تدابیر امنیتی در نظر گرفته شده است.

 

وی ادامه داد: تأمین امنیتی زنان را در دولت پیگیری کردیم و در تعاملات با قوه قضاییه به این نتیجه رسیدیم که به یک مرجع ملی برای تامین امنیت زنان نیاز داریم.

 

وی خاطرنشان کرد: مشابه چنین اقداماتی را برای تأمین حقوق کودکان انجام داده ایم و دستگاه قضایی مسئول انجام این کار در بین سازمان ها می باشد. همچنین در سازمان بهزیستی نیز خانه های امن و مداخله در بحران برای زنان در نظر گرفته شده است.

 

یکی از دلایل اعدام ریحانه جباری عدم رضایت شاکی خصوصی بود

وی همچنین در پاسخ به سوال خانم روت درباره اعدام ریحانه جباری تصریح کرد: یکی از دلایل اعدام او گذشت نکردن شاکی خصوصی بود با وجود پیگیری معاونت مرکز امور زنان و قوه قضاییه وی اعدام شد و مستندات کافی نیز برای دفاع از او وجود نداشت.

 

وی ادامه داد: یک تا دو ماه پیش از اعدام جباری نماینده ای از معاونت امور زنان و قوه قضاییه نزد او رفتند و اعتراف او به اشتباهش را دریافت کردند و او زیر برگه را انگشت زد اما با وجود ندامت وی ،خانواده مقتول از اعدام او صرف نظر نکردند.

 

ملاوردی ادامه داد: تیمی از معاونت قوه قضاییه برای شرایط روحی و روانی ریحانه جباری رفت و این تیم به این نتیجه رسیدند که هنگام قتل وی حالت عادی داشته است با این وجود قوه قضاییه برای کسب رضایت خانواده مقتول با آنها جلسه ای برگزار کرد اما موفق به اخذ رضایت آنها نشد.

 

معاون رییس جمهور در مرکز امور زنان و خانواده با اشاره به وجود وزارتخانه زنان، خانواده و جوانان و سالمندان در کشور آلمان خاطرنشان کرد: در این کشور چنین وزارتخانه ای وجود دارد البته همچنان حضور زنان در مناصب قدرت و دستمزد نابرابر را شاهد هستیم به گونه ای که سه درصد از هیئت مدیره شرکت ها در اختیار زنان است، این در حالی است که در کشور آلمان 600 شرکت فعال وجود دارد.

 

ملاوردی با اشاره به سند چشم انداز گفت: در ایران در سند چشم انداز به تقویت نهاد خانواده و جایگاه آن و استیفای حقوق شرعی و قانونی زنان توجه شده است و تلاش می کنیم تا سال 1404 این اهداف محقق شود.

 

وی ادامه داد: انتقال تجربیات بین کشورها و نهادهای زنان در آنها می تواند در بهبود وضعیت زنان در دنیا را تسریع کند، بنابراین ما برای گسترش ارتباطات با مرجع ذیربط در حوزه زنان و خانواده در آلمان اعلام آمادگی می کنیم.

وی با اشاره به یکی دیگر از سوالات نایب رییس پارلمان آلمان در خصوص اسیدپاشی روی دختران زیبای ایرانی تصریح کرد: موضع دولت در این زمینه مشخص است و مرتکبان این عمل هنوز بازداشت نشده اند ولی تعقیب قانونی این موضوع همچنان ادامه دارد اما به علت بازداشت نشدن عاملان اسیدپاشی در این کار نمی توانیم اظهار نظر کنیم.

 

ملاوردی تصریح کرد: ضمن محکوم کردن این اعمال تمام تلاش خود را برای رسیدگی به امور قربانیان اسیدپاشی انجام دادیم و طبق نظر رییس جمهور امور درمانی آنها را از طریق وزارت بهداشت ادامه دارد.

ملاوردی خاطرنشان کرد: پس از اسیدپاشی به شایعاتی دامن زده شد ولی چون عاملان آنها هنوز دستگیر نشده اند نمی توانیم اظهارنظری در این زمینه داشته باشیم.

 

وی ادامه داد: برای جبران خسارات مادی و معنوی و مجازات عاملان با همکاری معاونت حقوقی انجام داده ایم و همچنین ما حمایت خود را از تشکیل صندوق حمایت از قربانیان اسیدپاشی انجام داده ایم.

معاون رییس جمهوری درخصوص مساله دیه وبرابری آن درباره زنان و مردان گفت: با توجه به اصل نان آوری مردان در خانواده به تدریج شاهد تحول دراین مساله هستیم به طوری که از نظر حوادث دیه زن ومرد باهم برابر شده است هرچند این ظرفیت وجود دارد که براساس شرایط قوانین تغییر کند.

وی با بیان اینکه نظام حقوقی را باید به صورت یک مجموعه ببینیم، گفت: مباحث دیه و ارث در قرآن آمده اما برخی از کشورهای اسلامی درباره برابری ارث و دیه دختر وپسر راه حل هایی ارایه کرده اند.

به گفته مولاوردی، جامعه ما هم ازسال های گذشته راه حل هایی ( نفقه و جهیزیه) را برای جبران این نقص درنظر گرفته است.

 

وی ادامه داد: پویایی فقه شیعه به ما امکان می دهد که با در نظر گرفتن شرایط زمانی و مکانی احکام را تطبیق دهیم و در طول سال های گذشته نیز تحولات خوبی در حوزه زنان داشته ایم.

وی با اشاره به ارث زن و مرد تصریح کرد: ارث به دو بخش تقسیم می شود یکی ارث بردن زوجه از زوجه و دیگری ارث بردن دختر و پسر است. تا چند سال پیش زنان به عنوان همسر نمی توانستند از زمین و ساختمان ارث ببرند ولی با فتوای مقام معظم رهبری آنها اکنون می توانند در این زمینه ارث ببرند.

 

وی ادامه داد: دقیقا ما همین وضعیت را در مورد دیه داریم و اکثر کشورها نیز این مشکل را دارند.

وی ادامه داد: طبق وصیت نامه در کشور ما نیز حتی در زمان حیات مرد می تواند تمام اموال خود را به نام همسرش بدهد. در واقع تا یک سوم اموال می تواند وصیت کند و اگر رضایت داشته باشد تمام اموال خود را به نام مادر خانواده بنویسد.

 

وی با بیان اینکه مردم ایران و آلمان  از گذشته دور با هم ارتباط داشته و از نظر تجاری روابط خوبی بین این دو برقرار بوده است.و متاسفانه در سالهای اخیر به دلیل شرایط خاص حاکم بر روابط خارجی واعمال تحریم ها، آلمان تا حدودی موقعیت خود را در بازار ایران از دست داد.

مولاوردی اظهار امیدواری کرد: با پیشرفت در مذاکرات هسته ای که درجریان است آلمان بتواند جایگاه خود را در بازار ایران به دست آورد.

وی اضافه کرد: انتظار داریم آلمان معطل نتیجه مذاکرات هسته ای نماند و از ظرفیت های بدست آمده در توافقات اخیر به ویژه اقتصادی بهره لازم را ببرد.دولت یازدهم در چارچوب اصل تعامل سازنده و اصل احترام متقابل وبرابری کشورها درحال گسترش روابط با همه دولت ها است.

وی با اشاره به همراهی های خوب آلمان در جریان مذاکرات هسته ای ابراز امیدواری کرد که این کشور تا حصول نتیجه نهایی در کنار ملت ایران بماند.

مولاوردی با بیان اینکه برقراری ارتباط از نزدیک وآشنایی با واقعیت زنان می تواند ذهینت های منفی را تغییر دهد گفت: حوادث اخیر نشان می دهد بشریت هنوز به درجه بلوغ نرسیده و از نام دین وآزادی سوء استفاده می کند.

وی ابراز امیدواری کرد: جامعه جهانی به سمتی حرکت کند که همه در سایه دین وآزادی زندگی مسالمت آمیزی داشته باشند.

 

 

 

پایان پیام/

کد خبر 434044

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha