به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان : مسئله مالیات در کشور باید حل شود، اعلام حمایت بیمههای بازرگانی از برنامه تحول نظام سلامت، تامین کل بودجه جاری از مالیات در سال ۹۷، فطانت: شتابزده عمل نمیکنیم،94 هزار میلیارد تومان سپرده در اختیار 6 موسسه غیرمجاز، اجرای طرح جامع مالیاتی متوقف ماند، افزایش وام خرید خودرو و کالا در دستور کار، اجرای مرحله اول و دوم بودجهریزی عملیاتی برای لایحه بودجه ۹۴بخشی از اخبار اقتصادی ایران در ماه گذشته بود ادامه این اخبار رادرگزارش زیر بخوانید:
هفته اول
مسئله مالیات در کشور باید حل شود
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با تاکید بر اینکه مسئله مالیات در کشور باید حل شود،گفت: در شرایط اقتصادی امروز، اداره کشور تنها با تکیه بر ظرفیتهای مالیاتی امکانپذیر است.
عسکری تصریح کرد: امروز همه ارکان نظام به این اجماع رسیدهاند که اتکا به نفت باید کاهش یابد؛ حتی مقام معظم رهبری بر کاهش اتکا به نفت در اقتصاد و شفافیت در اقتصاد تاکید فرمودهاند.
وی با بیان اینکه لازمه تحقق این دو اتفاق، تحول همه جانبه در نظام مالیاتی است، عنوان داشت: در حال حاضر بسترهای لازم برای ایجاد این تحول همه جانبه انجام گرفته و میتوان گفت اصلاح ساختار قوانین مالیاتی، تحول در ساختار نیروی انسانی سازمان، تحول در نظام اداری و توسعه زیرساختهای عملیاتی به صورت توامان در حال پیگیری و به نتیجه رسیدن است.
عسکری، نگاه مردم و دولت به مقوله مالیات را جنبه مهم دیگر تحول نظام مالیاتی برشمرد و گفت: تجربه مدیریت بر نظام مالیاتی نشان میدهد مسئله مالیات فقط با نظریه و تئوری حل نمیشود، چرا که مسئله مالیات هم یک مسئله سیاسی، هم یک مسئله اقتصادی، هم یک مسئله فرهنگی و هم یک مسئله اجتماعی است. بنابراین برای حل مسئله مالیات، باید تمام این ابعاد و جوانب مورد توجه قرار گیرد.
تامین کل بودجه جاری از مالیات در سال ۹۷/ اجرای طرح جامع مالیاتی متوقف ماند/ ۳ ماه تلاش برای معافیت صندوق توسعه از مالیات
معاون سازمان مالیاتی با تاکید بر اینکه کل هزینه جاری دولت در سال ۹۷ از محل مالیات تامین میشود، گفت: مسئول هر نهاد و دستگاهی که پایگاههای اطلاعاتی فعالان اقتصادی را در اختیار سازمان قرار ندهد مجرم است و به دستگاه قضایی معرفی میشود.
حسین وکیلی در خصوص آخرین اقدامات طرح تحول نظام مالیاتی اظهار داشت: طرح تحول چند محور دارد، نخست موضوع مالیات ارزش افزوده که در حال گسترش بوده و قانون آن در حال اصلاح است، همچنین اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم نیز متأسفانه 2 سال است که علیرغم تصویب یک فوریت آن هنوز در مجلس نهایی نشده است و 2ماده باقی مانده و دیگر طرحها و لوایح کارشان انجام میشود.
اعلام حمایت بیمههای بازرگانی از برنامه تحول نظام سلامت
شرکت بیمه ایران از اعلام حمایت بیمههای بازرگانی از برنامه تحول نظام سلامت خبر داد.
بیمههای بازرگانی طی امضای تفاهم نامهای با وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی، حمایت خود را از طرح بیمه های سلامت اعلام کردند.
در جلسه مسوولان وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی با تعدادی از نمایندگان بیمه های بازرگانی بر نقش مهم این بیمه ها به عنوان یکی از منابع اصلی تامین مالی درهزینه های سلامت به همراه دیگر بیمه گران پایه تاکید شد.
در این راستا، بیمه های بازرگانی حمایت خود از طرح تحول نظام سلامت که توسط وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی اجرایی شده است را اعلام و خواستار توسعه آن شدند.
در ادامه و براساس پیشنهادی در این جلسه مقرر شد، سندیکای بیمه گران دربخش خدمات الکترونیک و ارتقای کیفیت خدمات درمانی در بخش دولتی با وزارت بهداشت تعامل مناسب داشته باشد واین وزارتخانه را یاری کند.
تحلیل رشداقتصادی 6 ماهه/ 70درصد رشد صنعت در صنایع بزرگ/ رشد ۱۵ درصدی ساختمان با وجود رکود بخش خصوصی
بانک مرکزی در گزارشی تحلیلی به روند رشد اقتصادی در شش ماه نخست سال جاری پرداخته و آورده است تمامی گروههای عمده اقتصادی در استمردار روند فصل اول سال جاری در سه ماهه دوم سال جاری از رشد مثبت برخوردار بودهاند.
بر اساس محاسبات مقدماتی و اولیه، تولید ناخالص داخلی کشور به قیمتهای ثابت سال 1383 در شش ماهه اول سال 1393 به 102 هزارو 280 میلیارد و 808 میلیون تومان رسیده است که در مقایسه با رقم مشابه سال قبل (98 هزار و 325 میلیارد و 300 میلیون تومان) 4.0 درصد رشد را نشان میدهد.
هفته دوم
برنامه جدید بورس برای نماد پالایشگاهها/ فطانت: شتابزده عمل نمیکنیم
توقف نماد پالایشگاهها و پتروشیمیها در بورس به عنوان یکی از مطالبات جدی سهامداران در دوره جدید ریاست بورس مطرح است و محمد فطانت هم برنامههای خود در این زمینه را اعلام کرد.
توقف و بسته بودن نمادپالایشگاه ها و پتروشیمی ها طی ماه های اخیر یکی از موضوعات مورد انتقاد سهامداران بورسی بود که البته به گفته رئیس سابق سازمان بورس و اوراق بهادار رایزنی های بسیاری با وزارت نفت برای بازگشایی آنها صورت گرفته است و وزیر اقتصاد هم پیگیری هایی را در این زمینه انجام داده است.
با این وجود عدم بازگشایی نمادها یکی از موضوعاتی بود که انتقادات سهامداران به عملکرد صالح آبادی را در بر داشت، حال این توقع از فطانت رئیس جدید سازمان بورس از سوی سهامداران برای بازگشایی نمادهای پالایشگاه ها و پتروشیمی ها وجود دارد و به عنوان یکی از مطالبات اصلی آنها مطرح است.
قسط اول مرحله سوم توافق هستهای واریز شد
اولین قسط از مرحله سوم آزادسازی داراییهای مسدود شده ایران به حساب بانک مرکزی واریز شد.
براساس توافق ایران و گروه 1+ 5، مبلغ 490 میلیون دلار از منابع بانک مرکزی در کره جنوبی به حساب این بانک در کشور عمان انتقال یافت.
براساس توافقهای به عمل آمده مقرر شده است تا 10 تیر سال آینده 4.9 میلیارد دلار از سرمایههای ایران در بانکهای خارجی در قالب اقساط 490 میلیون دلاری آزاد و منتقل شود.
آمادگی بخش خصوصی آلمان برای ارتقای روابط اقتصادی و صنعتی با ایران
سفیر آلمان در دیدار رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران در مورد توسعه روابط اقتصادی و سرمایه گذاری بین دو کشور ایران و آلمان رایزنی کرد.
میکائیل بارون فون اونگرن اشترنبرگ سفیر آلمان در دیدار با محمد خزاعی معاون وزیر و رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران و نماینده دائم پیشین کشورمان در سازمان ملل، در خصوص توسعه روابط اقتصادی و سرمایه گذاری بین دو کشور ایران و آلمان رایزنی کردند.
خزاعی با اشاره به سوابق طولانی روابط دوستانه بین دو ملت ایران و آلمان حجم کنونی مراودات اقتصادی دو کشور را با توجه به امکانات و ظرفیت های موجود ناکافی دانست و افزود: روابط طولانی و عمیق فعالان اقتصادی دو کشور در یکصد سال اخیر به ویژه در حوزه صنعت و تجارت همواره رو به رشد بوده است و صنعتگران و تجار ایرانی به صنایع و فناوری آلمان توجه خاصی داشته اند.
94 هزار میلیارد تومان سپرده در اختیار 6 موسسه غیرمجاز/ معوقات بانکی به ۹۴هزار میلیارد تومان رسید/مشکل تولید طرف عرضه است نه نقدینگی
قائم مقام بانک مرکزی گفت: با وجودی که آمار دقیقی از موسسات پولی و اعتباری غیرمجاز وجود ندارد و حتی تعداد صندوقهای قرض الحسنه نیز به طور دقیقی مشخص نیست، اما 6 موسسه مالی غیرمجاز حدود 94 هزار میلیارد تومان از سپردههای مردم را در اختیار دارند.
اکبر کمیجانی در چهارمین همایش سیاست های پولی و چالش های بانکداری و تولید با اشاره به نقش مخرب موسسات مالی غیر مجاز در بازار پولی و مالی، اظهار داشت: با وجودی که این میزان تنها 15.1 درصد از کل 670 هزار میلیارد تومان نقدینگی را در بر میگیرد، اما به تنهایی می تواند نقش برهم زنندهای در بازار پولی کشور داشته باشد.
وی با مروری بر آنچه که بانک مرکزی در 16 ماه گذشته در حوزه انضباط پولی انجام داده، افزود: خوشبختانه در این مدت سیاست های پولی به سمتی حرکت کرده که انضباط بر آن کاملا حاکم شده و توانسته ایم با معضل تورم و رکود به طور همزمان مقابله کنیم.
هفته سوم
زايندهرود شرايط بسيار سختی پيش رو دارد/ بارگذاری مصرف جديد متوقف شود
مديرکل دفتر مديريت منابع آب بهم پيوسته حوضههای آبريز فلات مرکزی، قرهقوم و مرز شرقی شرکت مديريت منابع آب ايران گفت: امسال حوضه زايندهرود شرايط بسيار سختی پيش رو دارد و مهمترين راهحل موجود اين است که روند توسعه مصرف در اين حوضه و بارگذاری مصرف جديد متوقف شود.
مهرزاد احساني وضع کنوني حوضه آبريز زايندهرود را متاثر از دو عامل طبيعي و انساني دانست و گفت: بارشها و خشکسالي خارج از کنترل است، اما بخش انساني و مشکل ناشي از توسعه قابل کنترل و مديريت است.
سالهاي گذشته توسعه کشاورزي، شهري و صنعتي تقاضا براي آب را در اين حوضه آبريز بهشدت افزايش داده است.
مديرکل حوضههاي آبريز فلات مرکزي، قرهقوم و مرز شرقي ادامه داد: مصرف آب شرب اين حوضه حدود 400 ميليون مترمکعب است و اگر ورودي به سد در چند سال اخير را حدود يک ميليارد مترمکعب نظر بگيريم، 40 درصد از اين ميزان به آب شرب اختصاص مييابد. 60 درصد بقيه نيز براي کشاورزي اصفهان و چهارمحال و بخش صنعت اختصاص مييابد که سهم صنعت از آب زايندهرود حدود 85 ميليون مترمکعب بوده و با احتساب آب زيرزميني، 120 ميليون مترمکعب مصرف آب صنعت است.
کاهش قيمت نفت فرصتی برای برخی کشورهای در حال توسعه است
بانک جهانی کاهش قيمت نفت را فرصتی برای برخی کشورهای در حال توسعه به منظور ايجاد ذخاير مالی و مصون کردن خود در برابر شوک اقتصادی جديد توصيف کرد.
بانک جهاني که به مبارزه با فقر توجه دارد در گزارشي اعلام کرد براي شماري از کشورهاي وارد کننده نفت، قيمت پايين نفت خام فرصتي براي بهبود اوضاع مالي با سرعتي بيشتر است
بانک جهاني افزود کاهش چشمگير قيمت نفت مي تواند به اين کشورها امکان دهد يارانه منابع انرژي را که کاهش دهند. اين يارانه قيمت سوخت را پايين نگه مي دارد ولي فشار بر بودجه عمومي را افزايش مي دهد.
اجرای مرحله اول و دوم بودجهریزی عملیاتی برای لایحه بودجه ۹۴/ نرمافزار سنجش هزینهیابی فعالیتها طراحی میشود
مشاور رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی با بیان اینکه مرحله اول و دوم بودجهریزی عملیاتی در لایحه بودجه سال 94 عملیاتی شد، گفت: مرحله سوم بودجهریزی عملیاتی در بودجه سال بعد و مرحله چهارم در سال 95 اجرایی خواهد شد.
محمد کردبچه با بیان اینکه بودجهریزی مبتنی بر عملکرد چهار مرحله دارد، اظهارداشت: مرحله اول این است که وظایف قانونی دستگاهها تبدیل به برنامههای اجرایی و فعالیت شود که هماکنون این برنامهها وجود دارد اما سالی یک بار باید مورد بازنگری قرار گیرند.
وی با بیان اینکه در مرحله دوم باید برای هر کدام از برنامهها و فعالیتها «سنجه عملکرد» تعریف شود، افزود: به عنوان مثال اگر برنامه آموزش ابتدایی است، فعالیت بر اساس تعداد دانشآموز و یا اگر برنامه توسعه کتابخوانی است بر حسب تعداد کتاب تعریف میشود؛ این برنامهها هم باید در چارچوب اهداف برنامههای توسعه باشد.
مشاور رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی تصریح کرد: مرحله سوم هزینهیابی اجرای برنامهها و فعالیتها است و دستگاهها هزینه مستقیم و غیرمستقیم دارند که مجموع آن را منتسب به فعالیتها میکنند؛ چون هدف کمی مشخص است هزینه هر فعالیت تعیین میشود.
کردبچه با اشاره به مرحله سوم که به تهیه و تصویب بودجه مربوط میشود، گفت: بعد از این سه مرحله، مرحله چهارم مدیریت عملکرد است که بعد از تصویب و آغاز اجرای بودجه شروع میشود؛ در این مرحله بین هر دستگاهها و سازمان مدیریت و برنامهریزی تفاهمنامهای منعقد میشود و در آن تفاهمنامه هزینه تمام شده تعیین و مقرر میشود.
افزایش وام خرید خودرو و کالا در دستور کار/ وام ۳۰ میلیونی برای ۵۰۰هزار مسکنمهر/ سود ۱۲درصدی تسهیلات نوسازی بافتهای فرسوده
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی از نوسازی یک میلیون و ۸۰۰ هزار مسکن در بافتهای فرسوده طی ۶ سال خبر داد و گفت: افزایش وام خرید خودرو و کالا در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار دارد.
علی اصغر میرمحمدصادقی در نشست خبری امروز با اشاره به مصوبه شب گذشته شورای پول و اعتبار درخصوص افزایش وام مسکن مهر اظهار داشت: در دولت یازدهم حوزه اعتبارات بانک مرکزی بیشترین وقت کارشناسی خود را برای حوزه مسکن مهر گذاشت. براساس 3 رویکرد گزارش کارشناسی را به شورای پول و اعتبار ارائه کرد.
هفته پایانی
بدهیهای معوق بانکی در ایران ۴ برابر استاندارد جهانی است
المانیتور با اشاره به مشکل بدهی های معوق در ایران نوشت: نسبت وام های بازپرداخت نشده بانک ها در ایران به کل اعتباراتشان، ۱۵.۶ درصد است که تقریبا ۴ برابر استاندارد جهانی است.
المانیتور طی گزارشی نوشت: در روزهای چهارم و پنجم ژانویه، تهران میزبان مهمترین کنفرانس اقتصادی برگزار شده از زمان پیروزی انقلاب اسلامی با حضور رئیس جمهور، تیم اقتصادی وی و 1500 اقتصاددان بود که تمرکز اصلی آن بر مشکلات اقتصادی سال های اخیر بود.
ضرورت تجدید ساختار نظام بانکی یکی از موضوعات اصلی مورد بحث در این نشست دو روزه بود.
اکبر کمیجانی، معاون رئیس کل بانک مرکزی ایران در این کنفرانس گفت، بانک ها باید از اعطای وام به متقاضیانی که طرح های تجاری آنها توجیه اقتصادی ندارد، خودداری کنند. این بدان معناست که اگر بانک های تجاری وام درخواستی را اختصاص ندهند، دلیل آن عدم استحقاق متقاضی است و نه کمبود اعتبار.
به گفته رئیس کل بانک مرکزی در 8 ماهه منتهی به 21 دسامبر، بیش از 60 درصد وام های اعطایی برای حل مسائل مربوط به جریان نقدینگی بوده است. دولت سابق بانک ها را وادار می کرد تا اعتبارات مورد نیاز واحدهای تولیدی را تامین کنند تا اقتصاد احیا شود، اما این تصمیم در نهایت موجب آسیب دیدن نظام بانکی شد، زیرا بسیاری از این وام گیرندگان، اقساط خود را هرگز بازپرداخت نکردند.
اکنون بانک ها با تعداد عظیمی از وام های بازپرداخت نشده مواجه است که ناشی از دستورالعمل های پرداخت وام دولت به بنگاه های اقتصادی ناموفق و کاهش شدید ارزش ریال در سال 2013 بوده است. کاهش ارزش ریال موجب شد که وام گیرندگان و به خصوص آنهایی که وام های ارزی گرفته بودند فلج شوند و قادر به بازپرداخت اصل و سود وام نباشند.
متمم بودجه ۹۳ منتفی است
سخنگوی کمیسیون تلفیق با اعلام اینکه کلیات لایحه بودجه ۹۴ هفته آینده در کمیسیون تلفیق تصویب میشود، گفت: در سال جاری، متمم و اصلاحیهای برای جبران کسری بودج۹۳ ارائه نمیشود.
محمدمهدی مفتح سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه 94 مجلس شورای اسلامی با اشاره به دستورکارهای این کمیسیون، گفت: در حال حاضر طی دو جلسه گذشته، بررسی کلیات لایحه بودجه 94 در این کمیسیون آغاز شده است.
وی افزود: نمایندگان دولت و نیز محمدباقر نوبخت و نمایندگانی از دیوان محاسبات و مرکز پژوهشهای مجلس در جلسات کمیسیون تلفیق بودجه 94 حضور دارند که به این ترتیب کلیات لایحه بودجه مورد بررسی قرار میگیرد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه 94 همچنین، تصریح کرد: با توجه به رویکرد کمیسیون تلفیق بر تصویب بودجه با کمترین اتکا به درآمدهای نفتی، تلاش میکنیم کلیات آن هفته آینده به تصویب برسد و سپس وارد جزئیات شویم.
استقبال کمنظیر خارجیها از سرمایهگذاری در ایران
وزیر اقتصاد و امور دارایی گفت: در ماههای اخیر سرمایهگذاران خارجی استقبال کمنظیری از سرمایهگذاری در ایران داشتهاند.
علی طیب نیا پنجشنبه شب در در حاشیه افتتاح از پنجره سرمایهگذاری در اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان قم در گفت و گو با خبرنگاران، افزود: در حال حاضر سرمایهگذاران خارجی منتظر ورود به ایران هستند .
وی با بیان اینکه شرایط بیانگر افزایش چشمگیر سرمایهگذاری در کشور و قم در آینده است، گفت: شرایط بیرونی روی این مسئله مؤثر است و هنوز نمیشود به صورت کمی آن را بیان کرد اما مسلماً ما افزایش سرمایهگذاری را شاهد خواهیم بود.
طیب نیا گفت: در داخل کشور سعی کردیم شرایط کسب و کار را آسان کرده و مشکلات سد راه سرمایهگذاران را برداریم.
قوانین صادراتی نیاز به بازبینی دارند
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه تصریح کرد: قوانین صادراتی نیاز به بازبینی دارد و باید در جهت توسعه اقتصادی اصلاح شود.
اسدالله عسگراولادی روز پنجشنبه در همایش بررسی توسعه صادرات ایران به روسیه در اتاق بازرگانی استان قم با اشاره به شاخصههای کشور روسیه در عرصه تبادلات اقتصادی گفت: روابط ما با کشورهای شمالی در 200 سال اخیر فراز و نشیبهای زیادی داشته و امروز به جایی رسیدهایم که اراده دو دولت به تعامل و دوستی تاکید دارد.
پایان پیام/
نظر شما