به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، حجت الاسلام و المسلمین علی محمدی در همایش ملی میقاتالرضا(ع) که با حضور وزیر کشور، نماینده ولیفقیه در استان سمنان، استاندار سمنان و شمار زیادی از مسئولان در سالن امیر کبیر دانشگاه سمنان برگزار شد، ضمن بیان اینکه این چهارمین جلسه دراستان های مجاور برای ارائه خدمات به زائران امام رضا برگزار می شود اظهارامیدواری کرد: این همایش فواید بیشتری را نسبت به جلسات گذشته داشته باشد.
وی با تاکید براینکه شاید از اهل بیت ومعرفت آن بزرگان شناخت کافی نداشته باشیم افزود: اما هرکس به اندازه خودش محبت اهل بیت را دردل خودش دارد.
محمدی با اشاره به این مطلب که این افتخار بزرگ است که میزبان امام رضا(ع) هستیم عنوان کرد درکنار این خورشید پر فروغ ستارگان اهل بیت وامامزادگان وجود دارند که باید به آنها توجه شود.
وی گفت: هرساله زائران زیادی از کشور عراق و سایر کشورها به قصد زیارت حرم امن رضوی به ایران اسلامی سفر میکنند و امروز اهمیت زیادی وجود دارد که بقاع متبرکه و امامزادگان در طول مسیرهای استانهای کشور که به مشهد مقدس منتهی میشوند اجرایی شوند.
اجرای طرح میقاتالرضا(ع) مقدمهای برای ترویج فرهنگ اهل بیت(ع) است
وی گفت: فرهنگ اهل بیت(ع)، فرهنگ رضوی و قرآن و اهل بیت(ع) امروز باید بیش از گذشته در جامعه احیا شود و اجرای طرح میقاتالرضا(ع) مقدمهای برای ترویج فرهنگ اهل بیت(ع) است.
وی افزود: امامزادگان و بقاع متبرکه یکی از راههای حذف فرهنگ اهل بیت(ع) است که دشمن به شدت برای از بین بردن آن تلاش میکند
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشوربقاع متبرکه وامامزادگان را سرمایه اعتقادی دینی واجتماعی عنوان کردوگفت: این همایش برای تکریم واحترام امامزادگان واولاد پیامبران است.
وی گفت: از وزیر کشور تقاضا میشود که سخنان رهبری را در حوزه امامزادگان و بقاع متبرکه سرلوحه کار خود قرار دهند و همه مسئولان توجه کنند که رهبری، بقاع متبرکه و امامزادگان را سرمایههای دینی و اعتقادی ما دانستهاند که باید برای نسل حاضر و آینده نگهداری شده و با سربلندی و سرافرازی به نسلهای آینده معرفی شود
طرح میقات الرضا از کاستی های خدمات رسانی به زائران می کاهد
وی باتاکید بر فراهم آوردن امکانات مورد نیاز برای اجرای این طرح اظهار داشت: طرح ملی میقاتالرضا(ع) در حالی در 6 استان منتهی به مشهد مقدس شامل سمنان، گلستان، مازندران، خراسان شمالی، خراسان جنوبی و خراسان رضوی اجرایی میشود که هر کدام از این استانها با مشکلات و دغدغههای در راستای خدماترسانی مطلوب به زائران امام هشتم (ع) مواجه هستند و اجرای این طرح میتواند تا حد زیادی از این کاستیها بکاهد.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور تصریح کرد: طرح میقاتالرضا(ع) که بر اساس طرح ارائه شده آن به منظور ارائه خدمات رفاهی و فرهنگی مناسب به زائران حرم مطهر رضوی عملیاتی شده، راهی برای توجه هر چه بیشتر به زائرانی است که از بنیه مالی ضعیفتری برخوردار هستند و باید حمایت شوند تا بتوانند از مواهب معنوی زیارت ثامنالحجج(ع) به خوبی بهرهمند شوند.
وی با تاکید بر اینکه با دولتی شدن ساخت و ساز، حفظ و نگهداری مساجد و بقاع متبرکه به شدت مخالفیم و نظر رهبر معظم انقلاب نیز همین است، اظهار داشت: برخی گمان نکنند با اختصاص بودجه دولتی به مساجد و امامزادگان، این اماکن دولتی می شود.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور تصریح کرد: اعتبار دولتی که برای مساجد و امام زادگان در نظر گرفته می شد مبلغی جزیی بود، ولی مهمترین عامل برای تشویق مردم برای مشارکت بود.
محمدی گفت: تجربه سازمان اوقاف و امور خیری نشان می دهد هر کجا قدم کوچکی برای ساخت مسجد یا ساخت و ساز بقعه امامزاده ای برداشته شده، مردم کمک قابل توجهی کردند.
فرهنگ وقف در دین اسلام اصیل و ریشه داراست
استاندار سمنان نیز دراین همایش با تاکید بر اینکه اقدامات استانهای منتهی به آستان امام رضا (ع) می تواند آرامش، رفاه و امنیت را برای زائران به همراه داشته باشد، گفت: خدمات آستان قدس رضوی باید به زائران در مسیر آن حضرت نیز برسد.
محمد وکیلی فرهنگ وقف در دین اسلام را اصیل و ریشه دار دانست و ادامه داد: تقویت بقاع متبرکه، تبدیل فرهنگ گردشگری به گردشگری مذهبی را به دنبال دارد.
وکیلی همایش ملی میقات الرضا (ع) را فرصتی برای مشارکت بیشتر خیرین عنوان و خاطرنشان کرد: سمنان آمادگی پذیرش دبیرخانه مرکزی این همایش را دارد.
استاندار سمنان اجرای طرح میقات الرضا خدمات رسانی به زائران حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) را وظیفه همه دستگاههای اجرایی دانست و خواستار مشارکت و همراهی با این طرح شد.
وی اظهار داشت: ما میزبان بهترین بندگان خدا هستیم که برای عرض ارادت به محضر امام رضا(ع) اسلامی میروند.
وکیلی با بیان اینکه حمایت و در اختیار گذاشتن امکانات رفاهی یک وظیفه شرعی است، تاکید کرد: ما نه تنها به عنوان یک مسئول بلکه به عنوان یک خادم و خدمتگزار نباید در این زمینه از هیچ کوششی فروگذار کنیم.
دولت موظف است برای کشور سند مهندسی فرهنگی تدوین کند
در ادامه سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: طبق قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، دولت موظف است برای کشور سند مهندسی فرهنگی تدوین کند.
غلامرضا کاتب افزود: دولت شش ماه پس از تصویب قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، فرصت تدوین این سند را دارد تا در آن مشخص کند در مسایل فرهنگی تا کجا و چگونه قصد فعالیت دارد.
وی با اشاره به بخشی که مورد ایراد شورای نگهبان واقع نشده و هفته آینده در مجلس شورای اسلامی نهایی می شود، اضافه کرد: طبق این قانون نیز دولت باید طی یکسال، 10 طرح مهم فرهنگی ملی را طراحی و تدوین کند.
کاتب ادامه داد: همایش ملی میقات الرضا (ع) می تواند در فهرست یکی از این 10 طرح و برنامه فرهنگی ملی قرار گیرد.
وی تاکید کرد: عزت ما در تمسک به پیامبر اسلام (ص) و ائمه اطهار(ع) است و طرح میقات الرضا (ع) نیز برای دنیا باید پیام داشته باشد.
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجس شورای اسلامی افزود: فرهنگ زیربنای هرگونه توسعه است و دین اسلام نیز برای آینده بشریت برنامه دارد و راه نجات بشریت تمسک به اهل بیت(ع) است..
برنامه های طرح میقاتالرضا(ع) در چهار محور فرهنگی، عمرانی، تبلیغاتی و مدیریتی است
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان سمنان نیز در این همایش با اشاره به طرح میقات الرضا (ع) افزود: در راستای اجرای این طرح، حداقل 10 هزار و 800 فرصت شغلی معادل چهار هزار و 500 شغل پایدار و شش هزار و 300 شغل ناپایدار در مجموع این 6 استان ایجاد میشود.
حجتالاسلام والمسلمین عبدالله واحدی ادامه داد: در راستای اجرای این طرح، امامزادگان و بقاع متبرکه در مسیر زائران امام رضا(ع) به جایگاه اصلی خود خواهند رسید.
واحدی افزود: برنامه های طرح میقاتالرضا(ع) در چهار محور فرهنگی، عمرانی، تبلیغاتی و مدیریتی در قالب طرحهای جامع برای هر امامزاده و بقعه پیشبینی شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان سمنان افزود: توزيع بروشور برای افزایش معارف زائران، توليد جزوههاي راهنماي قدم به قدم براي زائران و توزيع آنها به منظور فراهم کردن شرایط زیارت با معرفت امام رضا (ع)، برگزاری حلقههای معرفت و غرفههای مخصوص کودکان، برگزاری نمایشگاههای مختلف در بقاع متبرکه بویژه با مضامین اجتماعی و... از برنامه های فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه در این اماکن مقدس است.
وی همچنین نشر و توزيع بروشورهاي اطلاعرساني مذهبي فرهنگي، چاپ بروشور و معرفی این اماکن در رسانهها، اطلاعرسانی در خصوص امکانات موجود در این اماکن مقدس و... را به عنوان برنامههای تبلیغاتی و اطلاعرسانی سازمان اوقاف و امور خیریه در هر بقعه این طرح نام برد
واحدی با بیان اینکه وقف و پرداختن به امور خیریه و خدمات رسانی به مردم از دیرباز از افتخارات دین اسلام بوده است، ادامه داد: وقف به عنوان سنتی حسنه به طور غیرمستقیم در قرآن و به طور مستقیم در سیره پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) مورد تاکید قرار گرفته و در روایات متعددی به آن توجه فراوان شده است و امروز یکی از راههایی که می توان به زائران بارگاه امن رضوی خدمات رسانی بیشتری کرد، بهره گیری از توانمندی های موقوفات است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان سمنان افزود: وقف در راه ائمه اطهار (ع) به ویژه امامی که کشور از وجود معنوی ایشان به خوبی بهره مند است، یادگار جاودانهای از کرامت انسان به پیشگاه بشریت محسوب می شود و روز به روز باید تقویت شود.
واحدی گفت: وقف در راه امام هشتم (ع) به نوعی پیوند با آفریدگار متعال است و همه مردم و مسئولان باید بکوشند تا روز به روز بیشتر از معنویت وجود این امام همام بهره ببریم.
نرم افزار جامع سابقون، شامل اطلاعات کامل و راهنمای بقاع متبرکه و امامزادگان کشور به عنوان منشور رفاه حال زائران و ارایه خدمات فرهنگی و دینی، در این آیین با حضور مسوولان کشوری رونمایی شد.
پایان پیام/
نظر شما