به گزارش خبرگزاري شبستان از قم، حميدرضا كفاش معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش امروز (دوم بهمن) در همایش تجلیل از ائمه جماعات موفق سراسر کشور که در مجتمع یاوران مهدی قم برگزار شد عنوان كرد: امام خميني (ره) در بيانات خود فرمودند كه براي تغيير و تحول در جامعه ابتدا بايد از مدارس آغاز شود، بنابراين آينده كشور با پرورش دانش آموزان ساخته مي شود.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بيان اين كه برگزاري اين مراسم داراي پيام تربيتي است گفت: تعليم و تربيت از جمله نعمت هايی است كه بايد از آن تجليل شود و بايد از افرادی كه در امر اقامه نماز تلاش می كنند تجليل شود.
فرهنگ شکرگزاری به دانش آموزان آموزش داده شود
كفاش اظهار داشت: در مدارس باید فرهنگ شکرگزاری به دانش آموزان آموزش داده شود که نمونه آن نماز است که تشکر از خداوند است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ابراز کرد: انجام فریضات در مدارس بعد از انقلاب اسلامی به وقوع پیوست، دشمنان اسلام درصدد هستند تا نوجوانان و جوانان را از احکام اسلامی دور کنند که ائمه جماعات باید در این خصوص هشیار باشند.
وی با بیان این که بشر تشنه محبت است ابراز کرد: مادیات اصل زندگی نیست بلکه انسانیت مهم ترین در زندگی است و بزرگان و علمای دین از جمله علامه طباطبایی افرادی بودند که به مادیات اهمیت نمی دادند اما تأثیر زیادی در جامعه داشتند.
كفاش تصریح کرد: انسان با یاد زنده است و هر چه از فعالان در عرصه های فرهنگی و تربیتی تقدیر و تشکر شود، کارهای فرهنگی در جامعه رونق می گیرد.
حضور ائمه جماعات در مدارس نقش تربیتی ویژهای دارد
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش تأکید کرد: حضور ائمه جماعات در مدارس نقش تربیتی ویژه ای دارد و اگر ائمه جماعات و یا معلمان از اخلاق مناسبی برخوردار باشند نقش به سزایی در تربیت دانش آموزان خواهند داشت.
كفاش عنوان کرد: دشمن تلاش مي كند كه پيوند بين روحانيت و دانش آموزان و همچنين پيوند بين روحانيت و مردم را ضعيف كند، به طوری که بیش از 50 مورد عملیات توسط دشمنان انقلاب در جامعه صورت گرفته است تا ارتباط بین مردم و روحانیت را از بین ببرند که دست اندركاران بايد در این مورد تعمق كنند.
وی اظهارداشت: آموزش و پرورش مي تواند پيوند بین روحانیت و مردم را برقرار كند، دانش آموزان از منش روحانی تأثیر می گیرند به طوری که اين نقش در پيروزي انقلاب با چهره های معنوی و برجسته ای چون امام خمینی (ره) نمایان بود.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: حوزه های علميه و روحانيت تا کنون توانسته اند سیره و سنت اسلام را حفظ کنند، که ما باید از این ظرفیت در آموزش و پرورش استفاده کنیم.
کفاش افزود: آموزش و پرورش به ورود روحانيون آگاه در ارتباط مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی احتیاج دارد ما باید زمينه را فراهم كنيم تا ارتباط مستمر شود.
وی خاطرنشان ساخت: طرحهايي در آموزش و پرورش وجود دارد كه بايد چراغ خاموش انجام گيرد چون ممكن است دشمن به اين طرح ها لطمه وارد كند.
اصلیترین کار تربیتی در جامعه، اقامه نماز است
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان این که اصلیترین کار تربیتی در جامعه، اقامه نماز است تصریح کرد: اماکن مذهبی ازجمله مساجد باید در کشور تقویت شود، تأسیس تكيه گاه ها و حسينيه ها مورد نیاز جامعه است اما نباید به گونه ای باشد که مساجد را خالی کنیم، مسجد به تعبير امام راحل (ره) سنگر است و حفظ آن واجب است.
کفاش با بیان این که نسل جدید آینده سازان مملکت هستند عنوان کرد: طلبه ای كه بتواند با بچه ها ارتباط برقرار كند موفق است، پزشک کودکان و روحانی مرتبط با کودکان باید متخصص تر از پزشکان و روحانیونی باشد که با بزرگسالان در ارتباط هستند.
در فضاهای مجازی باید فعال و تهاجمی وارد شد
وی با اشاره به این که فضاي مجازي كه يك واقعيت است تصریح کرد: شبکه های اجتماعی و فضاهای مجازی یک نوع تکنولوژی است که نمی توان آن را نادیده گرفت و یا آن را از دسترس نسل جدید دور نگه داشت.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش افزود: تكنولویي به مانند يك ظرف است که هم می توان در آن آب زلال ریخت و هم می توان در آن مشروب ریخت، بنابراین ما می توانیم از این تکنولوژی برای اجرای اهداف اسلامی خود استفاده کنیم.
کفاش اظهار داشت: بيش از هشت هزار سايت غيراخلاقي وجود دارد ولي هزاران سايت مذهبي نیز وجود دارد كه مي تواند نياز جوانان را برطرف كرد، بايد فعال و تهاجمي وارد شد و این عرصه را از دشمن گرفت و به يك ظرف مطهر تبديل كرد.
وی تأکید کرد: اين وظيفه آموزش و پرورش و همچنین روحانيون است که در عرصه فضاهای مجازی با تولید محتوای مناسب حضور فعال داشته باشیم، شخصيت هاي بزرگ ما در اين فضاها وارد شدند و آثار و نوشته ها و توليدهاي فرهنگي آنان در عرصه مجازي وجود دارد که باید از آنان استقبال کرد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش بیان داشت: طلاب خارجي كه در ممالک غیراسلامی زندگی می کنند در فضاهای مجازی فعالیت های گسترده تری دارند، امروز طلبه و مربي كودكان اگر از فضاي مجازي عقب بيفتد از فضاي تربيتي عقب ميافتد.
کفاش با اشاره به این که كار با بچه ها سخت است ولي ثواب آن نيز زیاد است گفت: موعظه، نصيحت و ارشاد زمانی تأثير مي كند كه مخاطب، ما را باور كند و ما در صورتی می توانیم تأثیرگذار باشیم که در دل نسل جدید نفوذ پیدا کنیم، امام (ره) ساده و روان ولي عميق صحبت مي كردند که این راه نفوذ در دل است.
وی با بیان این که اسير آمار نشويد گفت: تعداد دانش آموزاني كه به نماز جماعت مي آيند مهم نيست بلكه بايد نگاه كيفي به هر مسئله داشته باشيم، مهم تأثيرگذاري است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با محکوم کردن حرکت شوم استکبار در توهین به ساحت مقدس پیامبر عظیم الشأن اسلام (ص) عنوان کرد: دشمنان اسلام براي اسلام هراسي اين كار را كردند ولي امروز گرايش به اسلام بيشتر شده است و روز به روز شيفتگان اهلبيت و اسلام بيشتر مي شود و این عمل مطمئنا به ضد خودشان تبدیل می شود.
پایان پیام/
نظر شما