به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، قسمت شمالی بنای حرم دانیال نبی(ع) شهرستان شوش شامگاه 29 دی به علت گودبرداری غیراصولی فروریخت، این گودبرداری غیراصولی با هدف بازسازی حرم انجام شده بود؛ قسمت فروریخته حرم شامل دیوار و کاشی های با قدمت زیاد بوده و از لحاظ معماری مهم است.
مسئولان داخلی حرم به پیمانکار هشدار داده بودند که دیوار ترک برداشته و ترک در حال بزرگ شدن است؛ این ترک نیز از 2 روز پیش در دیوار حرم بهوجود آمده بود؛ به گفته اهالی محل عدم ایمن سازی در محدوده عملیات بازسازی موجب به وجود آمدن شکاف در دیوار شده بود.
طرح توسعه حرم دانیال نبی(ع) با هدف توسعه صحن های حرم با مشارکت اداره اوقاف و اداره میراث فرهنگی خوزستان از 2 سال گذشته آغاز شد و این در حالی بود که بسیاری از کارشناسان و متخصصان سازه در خصوص اجرای این طرح به متولیان امر نقدهایی را داشتند.
بر این اساس به دنبال فروریختن بخشی از بنای حرم دانیال نبی(ع) در شوش اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان با صدور اطلاعیه ای توضیحاتی ارائه کرد.
در این اطلاعیه آمده است: «در پی خبر واصله با عنوان فرو ریختن قسمتهایی از بقعه دانیال نبی(ع) اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان بر خود واجب می داند نسبت به شفاف سازی این اتفاق موارد ذیل را به استحضار برساند.
مزید استحضار همه فعالان و دوستداران این اثر تاریخی؛ طرح توسعه حرم دانیال سال 90 به کارفرمایی اداره کل اوقاف و امور خیریه خوزستان آغاز شده و همه مراحل تصویب در شورای فنی را در فاصله سالهای 90 تا 92 طی کرده است.
این طرح با هدف ساماندهی زیارتگاه دانیال نبی با رعایت همه ضوابط بنای تاریخی بقعه دانیال تهیه شد و پس از طی مراحل لازم به کارفرمایی اداره اوقاف و امور خیریه خوزستان در تابستان 93 عملیات اجرایی آن آغاز شد.
در مرحله پاکسازی صحن حرم از الحاقات ناهمگن و آمادهسازی کارگاه به منظور اجرای عملیات ساخت و تخریب رواق های اطراف صحن در برنامه قرار گرفته و تخریب و حمل با عملیات دستی انجام می شود.
نظارت میراث بر حفاظت از بنای اصلی با رعایت همه اصول حاکم بر بناهای تاریخی انجام شد؛ متاسفانه دو پوسته از رواق شمالی توسط پیمانکار تخریب نشد و باقیمانده که باید از ابتدا تخریب و پاکسازی می شد.
این دو پوسته که در دهه هفتاد پس از بازسازی دوره جنگ با مصالح امروزی شامل کاشی لعابدار، آجر مجوف، سیمان و ایزوگام ساخته شده بود پس از بارندگیهای اخیر و عدم توجه پیمانکار به ایمنی کارگاه و مسایل جانی آن تخریب شد و پوسته دیگر نیز در حال حرکت است و بیم تخریب دارد.
در بازدید کارشناسان میراث خوزستان از کارگاه مجددا همه موارد بررسی و اخطارهای لازم جهت رعایت ضوابط ساختوساز در مجاورت بنای تاریخی بقعه دانیال به کارفرما (اداره کل اوقاف و پیمانکار مربوطه) داده شد و مقرر شد مابقی دیوار باقی مانده که در طرح توسعه است به قید فوریت با عملیات دستی برچیده شود.
ضمنا اداره کل میراث فرهنگی تنها ناظر بر رعایت اصول و ضوابط ساخت و ساز در مجاورت بنای تاریخی است و هرگز کارفرمای اجرای طرح توسعه حرم نبوده و همه موارد ایمنی کارگاه باید از سوی کارفرما بررسی و رعایت می شد.
خوشبختانه همه قسمت های تاریخی بنای بقعه دانیال نبی کنونی سالم است و طرح توسعه هیچ گونه دخل و تصرفی در هسته تاریخی بنا ندارد.
پایان پیام/
نظر شما