مهدی ساعد، صبح امروز(2 بهمن) در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمانشاه، اظهار کرد: برای انجام هر پروژه ای نیازمند فراهم کردن پیش زمینه ای باید آن هستیم، پیش زمینه تدبر و تعمق در آیات قرآن کریم نیز این است که افراد به ویژه عموم جامعه با فرهنگ قرآنی و قرائت ساده قرآن آشنایی کافی داشته باشند.
وی، ابراز کرد: اگر کسی نتواند قرآن را بخواند قطعا برایش جذبه ای نخواهد داشت که در آیات آن تعمق و غور کند البته این به معنای آن نیست که در سطح بالا بخواند ولی حداقل بتواند آیات و کلمات را از یکدیگر تفکیک کند، جمله بندی کرده و از جمله بندی هایی که در ذهنش اتفاق می افتد و مشهور به آیات است بتواند یک مفهوم خوبی در ذهنش بماند.
قاری ممتاز بین المللی ، بیان کرد: زمینه ورود به تعمق و حتی حفظ قرآن کریم که آخرین نتیجه فعالیت های قرآنی و مصداق آیه شریفه (انَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ)، این است که با قرآن آشنا باشیم.
ساعد، با بیان اینکه به یکباره نمی توان به باطن قرآن رسید، گفت: باید عموم مردم را به محافل انس با قرآن دعوت کنیم با ظاهر کار شروع کنیم تا به باطن آن برسیم.
رعایت نکردن اولویت های آموزش قرآن از نقص های موجود است
وی تصریح کرد: مشکل اصلی در بعضی از مراکز آموزشی کشورمان حتی مراکز تخصصی این است که ما این اولویت بندی ها را در آموزش فراگیران رعایت نمی کنیم و برنامه خاصی برای این منظور نداریم.
این نخبه قرآنی، افزود: اگر مباحث قرائت، حفظ و تدبر در قرآن را به 10 پله تشبیه کنیم، برخی از فراگیران از پله ششم شروع کرده و می خواهند به بالا برساند و به همین دلیل در میانه راه مانده و قادر به ادامه نیستند و یا اینکه افرادی که از پایه آموزش را شروع کردند در برخی از مراحل که نیازمند بهره مندی از مربی یا راهنمایی توانمند برای ارتقا به مراحل بعدی هستند، محرومند و به یکباره آموزش های خود را راها می کنند.
وزارتخانه قرآنی باید در کشور ایجاد شود
ساعد، با تأکید بر لزوم تدوین برنامه ریزی دقیق هدفمند در عرصه فعالیت های قرآنی، عنوان کرد: پیشنهاد بسیاری از افراد و نخبگان قرآنی این است که وزارتخانه قرآن باید در کشور تشکیل شود.
وی انتقاد کرد: در حالی که ورزش در کشور ما دارای وزارتخانه است چرا باید برای قرآن چنین تشکلاتی نداشته باشیم حال آنکه همه زندگی ما در ابعاد فردی، اجتماعی، دنیوی و اخروی ما در قرآن مکتوم است.
قاری ممتاز بین المللی کشورمان، تصریح کرد: در جامعه ای که او فعالاسم اسلامی را یدک می کشد نداشتم یک متولی خاص برای قرآن؛ یک نقص بزرگ است.
ساعد با اشاره به انجام فعالیت های موازی قرآنی در تمامی ارگان ها و نهادهای اجرایی و نظامی کشور، ابراز کرد: علی رغم حجم بالای این فعالیت ها که هر یک از ارگان ها کارکنان و مردم را مخاطب قرار می دهند، به دلیل عدم تمرکز و هدفمندی، هنوز نتوانسته اند به یک سرمنزل مشخص برسند .
وی گفت: همه فعالیت های قرآنی باید زیر یک چتر واحد قرار بگیرند و با مدیریت خوب که از یک نقطه شروع و به یک نقطه پایان ختم شوند.
این چهره ممتاز بین المللی، با بیان اینکه نباید به فعالیت های کنونی قانع باشیم، اظهار کرد: جا دارد مسئولان در این کشوری که کشور امام زمان(عج) و قرآن است و این اسم بزرگ و با مسما را با خود به یدک می کشد برای رفع نقایص فعالیت های قرآنی، چاره ای بیاندیشند.
ساعد با اشاره به برگزاری سالانه مسابقات سازمان اوقاف در سطوح مختلف شهرستانی، استانی، ملی و بین المللی، ابراز تأسف کرد: این رخداد قرآنی تنها در همان سطح مسابقات باقی مانده است و آموزشی در این خصوص صورت نمی گیرد
وی با بیان اینکه در بسیاری از از جاها این مشکل را داریم، بیان کرد: همه نهادها باید دست به دست هم بدهند زیر یک مدیریت واحد بتوانند به این هدف برسند .
قاری ممتاز بین المللی کشورمان ابراز امیدواری کرد: در سال های آینده دولت و مجلس محترم با تشکیل وزارت قرآن، کمک کنند تا فرهنگ قرآنی کشورمان با یک قوام خوبی به جلو برود.
ظرفیت مدارس و دانشگاه ها برای تعالی قرآن به کار گرفته شود
ساعد در ادامه با اشاره به برگزاری دوره های آموزش قرآن از دوران پیش دبستانی، عنوان کرد: بهره گیری از شیوه های نوین آموزش و آغاز فراگیری قرآن از سنین پایین به کودکان نقش بسیار زیادی در ایجاد نهضت قرآن آموزی در کشور دارد.
وی تأکید کرد: اصل و اساس شروع هر فعالیتی، از صغر سنی است یعنی در سنین کودکی، نوجوانی و سنین پایین می توان تأثیر بسیار خوبی گرفت.
این نخبه قرآنی، با انتقاد از سیستم آموزشی کشورمان، تصریح کرد: سیستم بزرگی به نام آموزش و پرورش و سیستم بسیار غنی در آموزش عالی وجود دارد که متأسفانه در بهره گیری از ظرفیت های سیستم آموزشی در آموزش قرآن و رشد و تعالی آن در جامعه غفلتن شده است.
وی خاطرنشان کرد: هر ایرانی در هر صنفی که مشغول به فعالیت است از وادی آموزش و پرورش و یا آموزش عالی گذر می کند اما ما برنامه خاصی برای آموزش صحیح قرآن خوانی و غور در آیات قرآن کریم، رشته های تخصصی فرهنگ قرآن کریم نداریم و از همین جا ضربه می خوریم.
نهادهای مردمی وظیفه سیستم آموزشی را عهده دار شده اند
ساعد، ادامه داد: فقدان برنامه مدون و دقیق برای آموزش قرآن باعث می شود که افراد پس از اتمام تحصیلات فعالیت های قرآنی را در نهادهای مردمی شروع کنند و بعضا شاهد نتایج خوبی در این حوزه هستیم.
وی گفت: اکثر حفاظ و قرای بین المللی کشور، از جلسات مردم نهاد شروع کردند و از دوران طفولیت در این جلسات رشد پیدا کرده و بالا آمده اند.
قاری ممتاز بین المللی، تصریح کرد: چرا نباید از سیستم آموزش و پرورش با این همه نیروی انسانی، امکانات، ظرفیت، وقت و مدرک در این عرصه بهره گرفت در حالی که بهترین دوران سنی که می توان روی فکر و ذهن افراد تأثیرگذاشت همان دوران ابتدایی، راهنمایی و متوسطه است.
ساعد، ابراز تأسف کرد: غنا و سطح آموزشی جلسات مردم نهاد خیلی بالاتر از مدارس است.
مدیریت قرآنی کشور را به نخبگان قرآنی بسپاریم
وی در ارائه راهکار برای گذر از این بحران، گفت: برای رشد قرآنی در کشورمان باید یک همت مضاعف داشته باشیم و با تشکیل وزارتخانه قرآن و سپردن آن به دست نخبگان قرآنی، مدیریتی درست و هدفمند در این عرصه داشته باشیم.
این نخبه قرآنی، با بیان اینکه نخبگان قرآنی در کشور ما مانند قرآن محجور و غریبند، تأکید کرد: باید قرآنی ها سر رشته امور قرآنی را با توجه به تجربه و سابقه ای که دارند، در دست بگیرند تا با ارائه این ظرفیت ها بتوان گام های بلندی را در راستای رشد و تعالی قرآنی عموم جامعه برداشت.
ساعد خواستار اهتمام و سعه صدر مسئولین در این مسیر شد و گفت:مسئولان باید در تشکیل این سیستم از نخبگان قرآنی دعوت کرده و از آنان مشورت بگیرند و راهکار بخواهند در این صورت حتما این هدف دست یافتنی خواهد بود.
حمایت از نمایندگان کشورمان در مسابقات بین المللی قرآن
وی با اشاره به حمایت گسترده مالی و روانی که از تیم های ورزشی در رقابت های بین المللی صورت می گیرد، عنوان کرد: درست است که نخبه قرآنی ما فنون قرآنی را فراگرفته و تحت نظر استاد بوده است اما باید در عرصه رقابت های برون مرزی یک استاد و راهنما او را همراهی کند.
نماینده کشورمان در مسابقات اندونزی، با اشاره به اجحافی که در این مسابقات به نمایندگان کشورمان وارد شده بود، اظهار کرد: مسئولان ما باید از این جریانات درس بگیرند تا در سایر عرصه های رقابتی شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.
ساختار محافل قرآنی باید متحول شود/قرآن حاشیه است، متن نیست
وی، تغییر ساختار محافل قرآنی و پرداختن به محتوای قرآن را یکی از ضروریات حال حاضر خواند و گفت: برای تبلیغ در مسائل قرآنی هزینه نمی کنیم یا اینکه نمی دانیم چگونه هزینه کنیم.
این چهره برجسته قرآنی، به کارگیری نیروهای متخصص در برگزاری محافل قرآنی، ارائه تفسیری از آیات یا ترجمه تحت الفظی آن توسط قاری، همسو بودن سخنرانی با آیات تلاوت شده را در راستای آشنا ساختن مردم و انس و الفت بیشتر آنان با قرآن را مورد توجه قرار داد.
وی، صوت زیبا را در جذب مردم بسیار خوب دانست و گفت: نباید به ظاهر قرآن اکتفا کرد بلکه باید با دادن راهکار به مردم چگونگی آشتی و زندگی کردن با قرآن، به سمت محتوای قرآن برویم.
اهانت با ساحت مقدس پیامبر(ص)، نشان دهنده هراس غرب از موج اسلام گرایی است
ساعد در ادامه با بیان این شعر که باد را با چراغ خاموش کاری نیست، اگر زجر می بینی روشنی یا محمد(ص)، در خصوص اهانت به ساحت مقدس پیامبر اکرم(ص)، گفت: این اقدامات مزبوحانه آخرین حربه های غرب است آن ها دیگر نمی توانند عمق استراتژیک حرکت پیامبر(ص) که این دنیای بزرگ را با خودش همراه کرده و می برد، را نمی توانند ببینند.
وی، افزود: موج اسلام گرایی الان در کشورهای اروپایی بیداد می کند این جریان برای ما خیلی خوشایند است ولی برای سران استکبار فاجعه بار است.
این نخبه قرآنی، در پایان خازرنشان کرد: با ظهور امام زمان(عج) و پیوستن سردمداران کفر به زباله دان تاریخ، شاهد بر قراری حکومت عدل و بیان حقایق قرآن با تفسیر این امام همام از باطن قران باشیم.
پایان پیام/
نظر شما