به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، مهدی قرهشیخلو،رئیس سازمان دارالقرآن الکریم کشور ظهر امروز (11 خرداد) در جمع خبرنگاران در سمنان گفت: از این تعداد، در حدود یکهزار و 300 موسسه قرآنی شهری و یکهزار و 700 خانه قرآن روستایی در کشور فعال شدهاند.
وی تصریح کرد: در اساسنامه سازمان تبلیغات اسلامی کشور که به تاییددفتر مقام معظم رهبری رسیده، سه موضوع اصلی در زمینه فعالیتهای قرآنی بر عهده سازمان تبلیغات اسلامی قرار داده شده است.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم کشور گفت: نظارت بر چاپ و نشر قرآن، توسعه آموزشهای همگانی قرآن کریم و ساماندهی مشارکتهای مردمی در قالب ارائه مجوزهای لازم برای ایجاد تشکلهای قرآنی مردم نهاد از جمله این وظایف است.
قره شیخلو افزود: به طور صریح در اساسنامه سازمان تبلیغات اسلامی اجازه صدور مجوزهای لازم برای تشکیل مؤسسات قرآنی به عهده سازمان تبلیغات اسلامی قرار داده شده است.
وی تصریح کرد: با این وجود در حال حاضر صدور مجوز به طور همزمان توسط دو دستگاه یعنی سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با توافق و تعامل مسئولان مربوط انجام میشود.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم گفت: هم اکنون در حال رایزنی با وزارت ارشاد هستیم تا بتوانیم اختلاف نظرها و مشکلات جزئی پیش آمده در این زمینه را برطرف کنیم تا موجب ایجاد دودستگی در فعالیتها نشود.
قرهشیخلو افزود: امیدوارم با حل این اختلاف نظرهای کوچک، هماهنگی خوبی بین دستگاهها ایجاد شود تا مراکز دارالقرآن الکریم نیز بتوانند از امکانات موجود بهره بهتر و بیشتری ببرند.
وی تصریح کرد: سازمان تبلیغات اسلامی ساختاری به عنوان اتحادیه استانی مؤسسات قرآنی تعریف کرده است که مراکز دارالقرآن برای بهره بهتر از امکانات و تعامل سازنده باید به عضویت این سازمان درآیند.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم گفت: در اواخر سال 1387 این اتحادیههای استانی با رایگیری و برگزاری انتخابات، مجموعه اتحادیه کشوری را تشکیل دادند، بدین ترتیب مجموعههای قرآنی زیرپوشش این اتحادیهها میتوانند آسانتر از حقوق خود دفاع کنند و تعامل سازندهای با مسئولان استانی و جذب امکانات و منابع مالی داشته باشند.
وی با بیان اینکه کانال ارتباط بین مسئولان و مجموعههای قرآنی، اتحادیههای استانی قرآنی هستند و تمام استانهای کشور دارای اتحادیه مؤسسات قرآنی شدهاند، گفت: در حال حاضر در مرحله بازبینی اساسنامه تعریفی این اتحادیه هستیم تا آنها بتوانند در برخی از مأموریتهای خود راحتتر عمل کنند.
قرهشیخلو افزود: فعالیت اصلی مؤسسات قرآنی بیشتر بر محور آموزشهای عمومی و تخصصی تعریف شده است اما برخی از مؤسسات از توانمندیهای بالاتری برخوردار هستند و در زمینه پژوهش، تبلیغ و فضاسازی نیز فعالیت میکنند.
وی تصریح کرد: چاپ قرآن تنها زیر نظر مرکز دارالقرآن الکریم انجام میشود، به گونهای که محتوای هر قرآنی که در دست انتشار است باید مورد تایید این سازمان واقع باشد.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم گفت: خانههای روستایی به صورت شبکهای فعالیتهای آموزشی خود را انجام میدهند و در سال جاری تصمیم داریم تا با کمک دهیاریها امکانات بهتری برای خانههای قرآن تهیه کنیم.
قرهشیخلو با بیان اینکه در برنامه بودجه سال 90 نیز ذکر شده است که 30 درصد از بودجه اختصاصی به امور قرآنی حتماً در بخش روستایی هزینه شود، افزود: در 20 سالی که از فعالیتهای قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی میگذرد، فعالیتهای زیربنایی خوبی انجام شده است.
وی تصریح کرد: بیش از 70 هزار معلم آموزش دیده قرآن که دورههای تخصصی را با اخذ گواهینامه به پایان رسانده اند، هم اکنون در سراسر کشور مشغول فعالیت هستند.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم کشور گفت: حدود 6 میلیون نفر در کشور در طول این 20 سال از آموزشهای عمومی و تخصصی این سازمان استفاده کردهاند.
پایان پیام/
نظر شما