نیمی از ثروت جهانی دارایی یک درصد جمعیت جهان

خبرگزاری شبستان: شکاف میان ثروتمندان و تنگدستان بیش از پیش افزایش یافته است. درآمد روزانه یک میلیارد نفر زیر یک دلار و ۲۵ سنت است، در حالی که دارایی ۸۰ ثروتمند برتر دنیا به اندازه دارایی تمامی تنگدستان جهان است.

 

به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان، دویچه وله نوشت: بر اساس گزارش موسسه اکسفام شکاف میان ثروتمندان و تنگدستان بیش از پیش افزایش یافته است. درآمد روزانه یک میلیارد نفر زیر یک دلار و ۲۵ سنت است، در حالی که دارایی ۸۰ ثروتمند برتر دنیا به اندازه دارایی تمامی تنگدستان جهان است.

 

دو روز پیش از برگزاری نشست سالیانه مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس موسسه بین‌المللی اکسفام تازه‌ترین گزارش خود پیرامون فقر و ثروت را منتشر کرد. در این گزارش آمده است که بی‌عدالتی اجتماعی رشد نگران‌کننده‌ای یافته است.

بر اساس گزارشی که روز دوشنبه (۱۹ ژانویه / ۲۹ دی) منتشر شد، تا سال آینده میلادی یک درصد از کل جمعیت جهان نیمی از ثروت جهانی را در اختیار خواهد داشت. آمار این موسسه نشان می‌دهد که دارایی ۸۰ ثروتمند برتر جهان در فاصله بین سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴ دو برابر شده است.

به این ترتیب دست‌کم ۴۸ درصد ثروت ‌جهانی متعلق به این افراد است. حدود ۴۶ درصد از ۵۲ درصد ثروت باقی‌مانده هم در دست ۲۰ درصد از جمعیت جهان است.

بر اساس این آمار، ۸۰ درصد جمعیت کره‌زمین حدود ۵ درصد دارایی جهانی را در اختیار دارد. درآمد روزانه یک میلیارد نفر زیر یک دلار و ۲۵ سنت است، در حالی که دارایی ۸۰ ثروتمند برتر دنیا به اندازه دارایی تمامی تنگدستان جهان است.

موسسه اکسفام که با هدف مبارزه با فقر و بی‌عدالتی ایجاد شده، سال گذشته میلادی نیز در آستانه نشست داووس گزارش مشابهی منتشر کرد و نسبت به افزایش شکاف میان ثروتمندان و تنگدستان هشدار داد.

در کشورهای توسعه‌یافته صنعتی نیز فاصله فقر و ثروت افزایش یافته است

در چهل و پنجمین نشست مجمع جهانی اقتصاد که از چهارشنبه (۲۱ ژانویه) تا جمعه (۲۳ ژانویه) برگزار می‌شود، قرار است بیش از ۳۰۰ تن از سران کشورها، سیاستمداران بلندپایه، صاحبان سرمایه، کارشناسان اقتصادی و نمایندگان سازمان‌های مدافع حقوق بشر شرکت کنند.

وینی بیانیما، رئیس موسسه آکسفام نیز در این نشست به عنوان نایب‌رئیس جلسه حضور خواهد داشت. او در جمع خبرنگاران ضمن انتقاد از گسترش نابرابری در سطح جهانی، تاکید کرد که از نشست داووس برای هشدار مستقیم به سران کشورها استفاده خواهد کرد.

براساس گزارشی که سه سازمان وابسته به سازمان ملل در تابستان گذشته انتشار دادند، در سراسر جهان حدود ۸۰۵ میلیون نفر از گرسنگی رنج می‌برند. به این ترتیب از هر ۹ نفر، یک نفر گرسنگی می‌کشد.
 

طبق گزارش‌های متعددی که در ماه‌های گذشته منتشر شده‌، فقر تنها مختص کشورهای فقیر نیست، بلکه در بسیاری از کشورهای پیشرفته صنعتی نیز مشهود است.

آخرین گزارش "سازمان همکاری و توسعه اقتصادی" حاکی از آن است که در همه کشورهای توسعه‌یافته، فاصله فقر و ثروت افزایش یافته است. در این گزارش آمده است که قشر پردرآمد این کشورها در میانه دهه ۱۹۸۰ حدود ۷ برابر قشر فقیر درآمد داشته، اما در سال ۲۰۱۴ به ۹ و نیم برابر رسیده است.

پایان پیام/

کد خبر 433366

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha