به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حسن طایی امروز (1 بهمن) در دیدار با استاندار خراسان جنوبی با اشاره به تغییر رویکرد در وزارت تعاون و کار اظهار داشت: درصددیم که مشاغل خرد و کسب و کار خانگی را در چارچوب بنگاههای پشتیبانی ساماندهی کنیم.
وی افزود: شبکه بندی و خوشه بندی این فعالیت ها می تواند بسیار مفید باشد و با توجه به منابعی که در استان وجود دارد و با توجه به تسهیلات صندوق قرض الحسنه مهر امام رضا(علیه السلام) می توانیم این کارها را انجام دهیم.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: باید بنگاههای پشتیبان با توجه به توانمندی های خراسان جنوبی باشد و ببینیم در استان چه حرفه ها و مشاغلی خوب است که گسترش پیدا کند و این گروههای پشتیبان را به زنجیره ملی و جهانی متصل کنیم.
وی تصریح کرد: در بنگاههای پشتیبان، از طراحی، تولید، بازار فروش و برند محصولات حمایت می کنیم تا با این اقدام محصولات، با قیمت پایین تر و کیفیت بالاتر راهی بازارها شوند و از این طریق یک مزیت رقابتی برای فعالان اقتصادی ایجاد می شود.
محصولات استراتژیک خراسان جنوبی برند سازی شوند
دکتر طایی یکی دیگر از اقداماتی که باید در استان انجام بشود را برند سازی برای محصولات استراتژیک ذکر کرد و گفت: اگر این برندسازی صورت بگیرد، محصولات خراسان جنوبی می تواند منشاء شکوفایی استان بشود.
وی با بیان اینکه ایجاد بنگاههای خدمات گردشگری یکی دیگر اقدمات وزارتخانه برای این استان است، به وجود 460 کیلومتر مرز مشترک خراسان جنوبی با کشور افغانستان اشاره کرد و گفت: ایجاد بنگاههای خدمات گردشگری که بتوانند گردشگران را هدایت کنند بسیار خوب است.
وی ادامه داد: راه اندازی این بنگاهها هزینه زیادی را نمی خواهد و بسیاری از فعالان اقتصادی در این زمینه می توانند اقدام کنند.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: این وزارتخانه نیز از طریق تامین اعتبارات فنی، حقوقی و برنامه ای این بنگاهها را حمایت خواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه افرادی که به این بنگاهها وارد می شوند باید طرح تجاری داشته باشند و توسط دستگاه اجرایی ذیربط تایید بشوند، گفت: یکی دیگر از اقدامات تشکیل 100 گروه خودیار در استان است که در قالب این گروهها حدود 20 نفر با یکدیگر مهارت پذیری، اشتغال پذیری و جامعه پذیری را با فرا می گیرند و بعد وارد بازار کسب و کار می شوند.
طایی افزود: تامین مالی برای توانمندسازی اقشار خاص به ویژه در مناطق روستایی در قالب گروههای خودیار در دستور کار قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه تاکنون گروههای خودیار در خراسان جنوبی تشکیل نشده اند و قرار است برای اولین بار تشکیل شود، به تجریه موفق این گروهها در دیگر نقاط کشور اشاره کرد.
آمار اشتغال و بیکاری استان را قبول ندارم
استاندار خراسان جنوبی نیز در این دیدار با بیان اینکه حوزه اشتغال و کارآفرینی، حوزه حساسی است، گفت: آمار اشتغال و بیکاری که در استان ارائه شده است را قبول ندارم.
وجه الله خدمتگزار با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلات و آسیب های اجتماعی به دلیل عدم وجود شغل و آینده روشن برای نسل جوان به وجود می آید، افزود: وزارت کار باید به طور مشخص برنامه خود برای اشتغال استان را بیان کند.
وی در پاسخ به گفته معاون وزیر تعاون مبنی بر راه اندازی کاریابی خارجی در استان اظهار داشت: تا فضای ایجاد کار در استان فراهم نباشد، راه اندازی کاریابی خیلی موفق نخواهد بود.
نرخ بیکاری خراسان جنوبی در فصل پاییز؛ 7.4 درصد
محمد سنجری، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی نیز با تاکید بر اینکه اشتغال و کارآفرینی امروز نیاز اصلی جامعه است و همه کشور به نوعی درگیر این مهم است، گفت: بر اساس اعلام مرکز آمار، نرخ بیکاری در فصل پاییز در خراسان جنوبی 7.4 است و نرخ مشارکت 35.8 درصد است.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری تعهد اشتغال 10 هزار فرصت شغلی برای خراسان جنوبی تعریف شده است، افزود: بر اساس ظرفیت و اعتبارات دستگاههای اجرایی، این مهم بین آنها تقسیم شده است.
سنجری با بیان اینکه تاکنون حدود 82 درصد تعهد اشتغال استان محقق شده است، ادامه داد: 224 هزار نفر جمعیت شاغل استان و 229 هزار نفر جمعیت فعال استان خراسان جنوبی است.
وی گفت: در یک سال گذشته کانون کارآفرینان برتر در استان شکل گرفته است و برای 2 هزار نفر از اتباع بیگانه پروانه کار صادر شده است.
وی یادآور شد: 36 درصد اشتغال خراسان جنوبی در بخش کشاورزی است که ارزش افزوده بالایی برای استان ندارد.
پایان پیام/
نظر شما