به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان گیلان، حجت الاسلام سید محمدرضا واحدی، معاون امور استانها و مجلس امورکتابخانههای عمومی کشور امروز (1 بهمن )در آیین تکریم و معارفه مدیرکل کتابخانههای عمومی گیلان که در سالن شهید انصاری مجتمع خاتم الانبیاء(صلی الله علیه و آله) برگزار شد اظهار کرد: کتابخانههای عمومی در سراسر جهان و نیز در کشور ما به عنوان یک نهاد فرهنگی محسوب میشوند.
وی با بیان اینکه به دلیل اهمیت بسیار والای کتابخانهها در سراسر جهان از آن به نام دانشگاه عمومی مردم یاد کردهاند، گفت: از کتابخانههای عمومی همه اقشار جامعه ازکودک و نوجوان، کاسب و کارگر و ..... میتوانند استفاده کنند و در راستای ارتقاء دانش و فرهنگ خود بکوشند.
این مقام مسئول کتابخانهها را یک پایگاه اجتماعی دانست و اظهار کرد: از دست اندرکاران کتابخانهها و کتابداران میباید قدردان بود که در راستایی گسترش و ارتقاء فرهنگ در جامعه تلاش و فعالیت میکنند.
وی به آیات قرآن اشاره و اذعان کرد: قطعا افرادی که دانش و بینش فرهنگی خود را ارتقاء دادهاند با کسانی که نمیدانند و کوشش نکردهاند، برابر نیستند.
حجت الاسلام واحدی افزود: امام (رحمة الله علیه ) با اشاره به صحیفه نور فرموده است این ساده اندیشی است که استقلال جامعهای بدون استقلال فرهنگی باشد.
معاون امور استانها و مجلس امور کتابخانههای عمومی کشور در ادامه تصریح کرد: استقلال، توسعه پایدار و اقتصادی و...در کشور بر پایه استقلال فرهنگی است چرا که تا استقلال فرهنگی گسترش نیابد استقلالهای دیگر پایدار نخواهند بود.
وی با بیان اینکه در کشور سه هزار و 177 باب کتابخانه وجود دارد اذعان کرد: امانت کتاب در کشور نسبت به گذشته افزایش یافته ولی این سرانه مطالعه در شأن و منزلت کشور جمهوری اسلامی نیست و با استاندارد مطالعه فاصله داریم.
این مقام مسئول به استاندار سازی مطالعه در کشور اشاره کرد و افزود: شاخصهای مطالعه در کشور استاندارد سازی نشده است و مطالعه روزنامه و سایت و شبکههای اجتماعی جزء مطالعه عمیق محسوب نمیشود.
حجت الاسلام واحدی در ادامه بیان کرد: همه ارگانهای ذی ربط در راستای ارتقاء فرهنگ کتابخانی در جامعه تلاش کنند و یک سندی جدی در کنار یکدیگر و با حمایتهای مسئولان امر در کشور جهت ارتقاء مطالعه تدوین کنند.
این مقام مسئول اظهار کرد: متاسفانه افرادی در کتابخانهها جذب شدهاند که فارغ التحصیل کتابداری نیستند فقط افرادی باید جذب این سیستم شوند که خود دانش آموخته کتابداری باشند.
وی بیان کرد: کتابداران باید ارزش و منزلت خود را بدانند و کتابداری که خود کتابخوان نباشد در جامعه ارزشی ندارد.
این مقام مسئول به وظایف مدیرکل کتابخانهها اشاره کرد و گفت: توجه به کتابداران و رسیدگی به مشکلات آنها، برنامه ریزی جهت ارتقاء دانش کتابداران، زمینه آشنایی آنها با نشر و کتاب روز، پیگیری جلسات انجمنها و نیز ارتباط با امامان جمعه از جمله وظایف مهم مدیرکل نهاد کتابخانههاست.
وی به ظرفیت ارتباط با امامان جمعه اشاره کرد و افزود: متاسفانه برخی مدیرکلها دنبال فرماندار و.. جهت تامین بودجه هستند در صورتی که امامان جمعه هر شهرستان و محل میتوانند در جهت ارتقاء فرهنگ مطالعه و حمایت وارتباط با خیرین کمک شایانی را انجام دهند.
پایان پیام /
نظر شما